Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość Mononoke 9t
@Annaszz - fajnie, w dzień matki ;)

Gość serduszkomam 9t
hej mamuśki ale ja się zrobiłam wczoraj na maksa

Gość serduszkomam 9t
odebrałam wyniki dzwonię do ginka i babeczka mi mówi że przyjmuje we wtorki i w czwartki.. ( na Internecie było że w piątki

Gość mmm 8tc
Ja różyczkę przechodziłam w dzieciństwie, toxo nie. Dziwne, ze gin nie dał mi na cytomegalie. Widzę, ze sporo z Was miało.

Gość Annaszz 7t a moze 6t
Ja znkolei nie robilam badan na rozyczke ani w poprzedniej ciazy, ani w tej jak na razie. Ale w sumie wiem ze ja przechodzilam. Mononoke - a ja sie tak strasznie boje ze w ten dzien matki uslysze nie serduszko, lecz zle wiesci :( wydaje mi sie ze ciaza rozwija sie za wolno. Porownalam sobie pierwsze zdj usg mojej aktualnej corci, jeszcze bez serduszka, robione w 25 dniu po owulacji i tam cialko zolte mialo 1,4 mm, a teraz mialam usg w 33 dniu po owu i cialko mialo tylko 0,28mm. Lekarka mowila ze musialo dojsc do zaplodnienja pozniej. Ale jak pozniej, jak wiem ze 2.04 bylo fiku miku, 3.04 byla owu bo czulam to i potem juz nie bylo dlugo wspolzycia. Nawet jesli jednak owu byla pozniej, to plemniki przeciez zyja max 3 dni... eh Boze :( na prawde czuje ze sie nie powiedzie... ze jednak to moje chorowanie i antybiotyk zrobil swoje. Mialam zapalenie zatok i bralam 10 dni antybiotyk (skonczylam go brac dwa dni po tej owulacji).

Gość Mononoke 9t
Annaszzz raz, że faktycznie mogło dojść do zapłodnienia, dwa, sprzęt (usg) sprzętowi nierówny. Może jest mniej czuły? Poza tym, jak czytam forum, to zarodki różnie rosną, jedne szybko, potem wolniej, inne wolno, a potem nadganiają. Ale rozumiem, że się martwisz bardzo dobrze. Ja już widziałam serduszko a teraz mam głupie myśli, że może już nie bije, i nie umiem ich powstrzymać. Wszystko przez to, że czuję się super, nic mnie nie boli, nic mnie nie mdli (nawet razu), mam dużo energii... Najlepsze są momenty gdy skupiam się na czymś innym, np. na mężu, na filmie i nie myślę za wiele o ciąży - wtedy się przestaję marwtić :p a wieczorami jak zasypiam i myśli tłoczą się w główce to pomaga mi bardzo modlitwa, bo zawsze ładuje mnie zaufaniem do P.Boga i po niej wiem, że wszystko będzie dobrze i sobie spokojnie zasypiam - polecam :D

Gość Mononoke 9t
*że faktycznie mogło dojść PÓŹNIEJ do zapłodnienia

Gość serduszkomam 9t
macie już jakieś imionana myśli ?

Gość mmm 8tc
Te mdłości to nic fajnego więc cieszcie się te, które nie macie. Mnie cały dzień jest niedobrze, kręci się w głowie, wymiotuję po 8 razy dziennie, śmierdzi mi woda z kranu itp. Ja miałam usg tydz temu i już było widać bijące serduszko. Staram się nie myśleć negatywnie, to na pewno nie pomoże. Odliczam tylko dni do końca 1 trymestru i wierzę, ze mdłości odejdą. Mam 30 lat, to i mało i dużo, dużo jak na 1 ciąże- niektórzy tak mówią. Tak naprawdę 2gą bo pierwszą poroniłam w 8 tyg. bardzo chciałabym przechodzić te ciąże lekko, bez zbędnych mdłości i wymiotów. Już wole przytyć jak bęben. Na razie wazę 51 kg. Kolejna wizyta u gin 29 maja. Wyniki zrobione- w granicach norm laboratoryjnych.

Gość Mononoke 9t
@mmm też mam 30 lat i to także moje pierwsze dziecko. szczuplutka jesteś! ile masz wzrostu? ja przy metr 165 ważę 61 kg (z czego 2 nabrałam już w ciąży)

Gość mmm 8tc
162cm, jestem drobnej budowy, ja przez wymiotowanie nie przytyłam nic na razie, co mnie trochę martwi, No ale cóż.. taki chyba urok mojej ciąży

Gość Mononoke 9t
@mmm good for you. będziesz zgrabną nimfą z okrągłym brzuszkiem - ciesz się :)

Mononoke dzieki za slowa pocieszenia :* Mnie od wczoraj zaczelo bardziej mdlic. Dzis to juz zaraz po sniadaniu. Biore to za dobry znak.

Ja waze 50 kg teraz, tamta ciaze zaczynalam z 47,5 kg, a skonczylam z 61,5. Mmm - chcialabym Ci tylko podpowiedziec ze jak masz zrobic badania na kolejna wizyte, to powinnas je zrobic przed sama wizyta ;) a mowisz ze juz masz wyniki, a wiesz do 29 maja moze sie duzo zmienic ;) to tak na zas ;)

Mononoke tez mi pomaga modlenie sie. zwlaszcza jak zasypiam. ja Ci powiem ze 25 marca skonczylam mowic ..... ....... w intencji zajscia w ciaze i w kwietniu juz sie udalo. heh modliwa czyni cuda i masz racje, trzeba zawierzyc ze bedzie dobrze, ze Bóg ma plan i chce dla nas dobrze.

W miejscu kropek mialo byc "n-ow-en-ne po-mp-eja-n-ska" ale wychodzilo mi ze spam i odkrylam w loncu co jest tym spamem...niby

Gość mmm 8tc
Z tymi wynikami to mam tak, ze są widoczne ma portalu pacjenta i lekarz od razu jak są zamieszczone wyniki pisze do nich komentarz, Wiec to o tyle dobrze;) ale dziękuje za wskazówkę:)

Gość Fiolcia 7t
Dziewczyny wy to jestescie szczuplutkie, ja mam 173 cm i pewnie z 74kg ... nawet się nie wazę :P w grudniu będę miała 30 lat, moj synek ma 4.5 roku, jak z nim byłam w ciąży ważyłam 64kg i mi tyle od ciąży zostało niestety:/ mnie dziś odrzuciło od mojego ukochanego łososia i nie zjadłam i siedze głodna :/ i jak tu sie dobrze odżywiać.

Gość Mononoke 9t
@Annaszz znam tę modlitwę też nam pomogła z bobo - za mnie mówi (jeszcze nie skończyła) babcia :) znam też chłopaka który zaczął od niej chodzić pomimo takiego złamania kręgosłupa że lekarze nie dawali mu szans a w gazetach lokalnych trabili że to cud. Lekarze nie umieli tego wyjaśnić.

Gość Mononoke 9t
@Fiolcia może to dobrze że Cię odrzuca od łososia.. z naszej lodówki zniknął od kiedy jestem w ciąży ponoewaz cytuję za netem "Najczęściej jest on hodowany w zbiornikach, karmi się go padliną, mączkami zbożowymi, antybiotykami. Takie ryby są prozapalne, uczulające, są bogatym źródłem kwasów omega 6, których duża ilość jest szkodliwa dla organizmu, oraz zawierają mało kwasów omega-3" a tak naprawdę nigdy nie wiesz skąd pochodzi Twoja rybka. Wybieramy bezpieczniejsze ryby oraz skorupiaki (b.lubimy krewetki:)

Gość Mama6latki 9 tydz
Ale wy faktycznoe jestescie szczuplutkie :) ja mam 167cm i waze 66 kg pierwsza ciaze zaczybakam z waga 60 kg. Niestety nie umialam doprowadzic sie do porzadku i waga mi sie wahala przez ten czas raz wazylam 64 kg a calkiem niedawno 75kg ! W styczniu trafilam w dobre rece i spadlam do 65kg teraz juz 1 na plusie. Teraz jestem juz madrzejsza o doswiadczenie i nie zamierzam sie poddac. Oczywiscie teraz jem zdrowo i rozwaznie ale po ciazy wroce na pewno do diety. Chce wazyc tak jak kiesys te 60 kg

Gość Mama6latki 9 tydz
Jak sie czujecie dziewczyny ? Ja sie wczoraj chyba przepracowalam i bolal mbie brzuch po powrocie do domu caly czas lezalam plackiem i jakos mi przeszlo dzis noestety znowu jestem w pracy ale jest luz, siedze sobie tylko. Prawie wszystkie objawy mi przeszly zostal tylko bol piersi. A jak tam u was ?

Gość gość
Skrajny infantylizm tytułu wątku. Już "grudniówki" są słabe, ale to ciumkanie... :O

Gość Mama6latki 9 tydz
Przepraszam za bledy w pisowni pisze z telefonu i jest ciezko cos na nim sklecic. :(

Gość Mononoke 9t
@mama6latki u mnie też już tylko ból piersi został:)

Mi sie dopiero mdlosci zaczynaja powoli. I dziwne samopoczucie. Piersi to mnie bola w nocy najbardziej, jak spie na jednym boku , a potem obruce sie na drugi bok, to wtedy bola... Mononoke - trzeba wierzyc w ta modlitwe ;) aczkolwiek ja mowilam wczesniejsza za siostre, i ona sama juz dwa razy za siebie mowila i moja mama za nia tez dwa razy i nic... ciazy nie ma juz dwa lata :( a siostra ma 34 lata... jeszcze nie maja zadnego dziecka.

Gość mmm 8tc
U mnie niestety objawy ciagle te same- mdłości i wymioty, wyczulony węch i smak, tkliwe piersi, doszedł jeszcze ból brodawek. Wchodzę w 9 tydz. Czytałam, ze to czas,w którym mdłości są najsilniejsze. Mam nadzieję, ze u mnie będzie tak jak u Was- ze mi przejdzie. Powiedzcie, a macie jakieś zachcianki jedzeniowe? Mnie bardzo ciągnie do owoców, szczególnie ananas i arbuz...

Gość Mononoke 9t
@Annaszz współczuję siostrze... @mmm mnie odrzuca od wieprzowiny i też mam ochotę na owoce. I lody:) kocham Haagen Daz i oreo w rozkach:) a dziś wybieramy się na pizzę rukolą do Włocha i już o niej myślę :p

Gość kacha1984 9 t
a ja mialam wczoraj wyjatkowy dzien, po raz pierwszy od miesiaca wstalam wyspana i pelna energii. mialam lekkie mdlosci ale kupilam imbir i pomogl:) poszlam z kolezanka na rower, a potem do znajomych w odwiedziny. dopiero wieczorem dopadly mnie spore mdlosci, ale dzien zaliczam do udanych.

Gość kacha1984 9t
co do jedzenia. tez mnie odrzuca od lososia i od kefiru, ktory wczesniej pilam codziennie (butelke 0,5l). dzien zaczynam od malego serka homo, ktorych wczesniej nie jadalam. a potem juz normalnie, w pracy kanapke, banana, a w domu jem obiad, z tym ze to taka loteria, nigdy nie wiem po czym zemdli mnie strasznie, a po czym tylko troszeczke:O mam glupie pytanie na temat karmienia. boje sie ze mam... zlego sutka :D niby obydwa sa podobne, ale w jednym jest taki poziomy rowek (to chyba tamtedy wyplywa mleko), a drugi tego rowka nie ma, jest plaski. i sie martwie , ze mleko nie bedzie sie mialo jak wydostac :O probowalam znalezc cos w necie, ale nic nie ma o takim przypadku. panikuje?