Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To całe wege i inne pierdoły to głupoty

Polecane posty

Gość gość

odmawianie sobie i wmawianie na siłe że wege to samo zdrowie...a potem biegiem do apteki po wit B12 i żelazo, o takie to zdrowie i natura

Gość gość
Wege jest zdrowe i smaczne :-)

Gość gość
Nie rozumiem, dlaczego tak wielu ludziom przeszkadza, że ktoś jest wege. To ludzie, którzy szanują naturę i zwierzęta, dla was rzecz niemożliwa do pojęcia.

Gość gość
Autorko ale z czym masz problem? Ktoś nakazuje ci być wege, zmusza cię do zmiany nawyków żywieniowych? Ja nie jem mięsa i ryb, jestem na diecie laktoowowegetarianskiej i nie zaglądam innym w talerze krytykując czy oceniając ich sposób żywienia. Każdy żywi się tak jak lubi, jak mu odpowiada. Jeśli ktoś lubi mięso to niech je je, mi nic do tego.

Gość gość
Autorka myśli, że mięcho jest zdrowe hahah. Oczywiście, że tak. Kurczaczek karmiony antybiotykami - samo zdrówko.

Gość gość
Autorko, z czym masz problem? Ktoś Cię do czegoś zmusza? I rozumiem, że Ty sama nie zażywasz absolutnie żadnych witamin i dziecku także nie dajesz, skoro tak Cię porusza, że ktoś zażywa jedną (jedną!) :D Jestem wege, mój mąż i dzieci także. Z żelazem nigdy nie było problemów, dzieci nawet mają w górnej granicy normy, a B 12 podaję od czasu do czasu. Stanowisko największych światowych organizacji ds żywienia, np. z Kanady czy Stanów Zjednoczonych jest jednoznaczne: to jeden z najzdrowszych sposobów odżywiania się. Nie rozumiem tego czepiania się, zajmij się swoim życiem i swoim mięchem.

Gość gość
Od 20-tu lat jestem weganką i nigdy nie uzupełniałam żelaza ani wit. B12 a zdrowa jestem jak koń. I co Ty na to Autorko?

Gość gość
A ja jem wszystko i żyje. A co mnie to obchodzi co kto je nie mój problem

Gość gość
Mięso jest niestety bardzo bardzo niezdrowe.