Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego tak malo jest gentelmanow ?

Polecane posty

Gość gość

Wyglad polskich facetow pozostawia wiele do zyczenia. Mlodzi "faceci" (chlopcy) interesuja sie bardziej swoim wygladem, moda i nie strasza tak jak starzy kawalerzy i zonaci, ktorym wszystko jedna juz jak wygladaja po slubie. Nie mozna tez mowic o mezczyznach biorac pod uwage jedynie grupe "mezczyzn" w wieku 20-25. Starsi faceci wygladaja raczej jak nieporadne zyciowo dzieci, bez gustu, pozbawieni czesto kultury osobistej i dobrych manier, jakby nikt ich tego nie nauczyl. Powinni z racji wieku juz ta sztuke miec opanowana, a jest jednak wrecz przeciwnie. Czesciej mozna spotkac 25 latka z dobrymi manierami, kulturalnego i uprzejmego niz przecietnego faceta 30 czy 40 letniego bedacego gentelmanem. Polski facet to sterootypowo len, burak, cham i prostak, do tego pijak. Niestety sprawdza sie to w zyciu. Facetow atrakcyjnych, eleganckich z wysoka kultura osobista jest bardzo malo, a przecietnemu kowalskiemu tego brakuje, jak rowniez wygladu schludnego, dobrego gustu.

Gość gość
wydaje mi sie ze mlodzi totalnie manier nie maja

Gość gość
tez tak mysle, 20 latek to jeszcze dziecko na utrzymaniu mamuni, 25 latek czasem trafi sie jakis kulturalny, ale np przecietny maz 40 latek z piwskiem lezacy po robocie, bekajacy, pierdzacy, z wulgaryzmami niby ma maniery

Gość gość
ale za to mlode kobiety sa bez manier wogole pyskate i zle

Gość gość
Nie wiem, gdzie obraca się Autorką, ale...współczuję jej środowiska i wyniesionych wzorców. Reszta wpisu trąci stereotypem i szablonem.

Gość xx111
Młode pokolenie zidiociało kompletnie w pogoni za pieniędzmi i karierą. Głupie, pyskate bez kultury. Cwaniactwo i przebiegłość na każdym kroku, cynizm. Buractwo się pleni w zastraszającym tempie. Laseczki i mamy za kierownicą BMW MX które uważają że jak patrzy z poziomu dachu wjeżdżając na zakaz i jeszcze pyskuje że jej należy ustąpić pierwszeństwo to norma. Jak już trafi się gentlemen to nie ma w czym wybierać. Cały naród chleje pali i w..... i i ten naród tu się wypowiadający śmie jeszcze cokolwiek odzywać.

Gość xx111
nie ma w czym wybierać chodzi oczywiście o te super kulturalne Panie którym już odwaliło na maxa

Gość zwykłygość
Te młode p..dy w rurkach i z zaczeską na łebie nazywasz mężczyznami? Lebiegi niepotrafiące w domu wymienić choćby żarówki, bo mają dwie lewe ręce do roboty. Wiecznie z nosem w iphonie, za to mniemanie o sobie że ho ho!! Mam w pracy takie egzemplarze jak oni kiedyś mają być ojcami i wzorem do naśladowania dla swoich dzieci to miej litość Panie nad tym światem. P. S. Poza tym najważniejsze, wy Polki nie cenicie gentlemenów, wolicie hamów, prostaków i buraków. Wiem to z doświadczenia i z obserwacji. Wy co innego mówicie a co innego wybieracie tak że daj sobie spokój mała z wstawianiem kitów.

Gość gość
Jeśli się człowiek obraca wśród chamstwa to takue ma doświadczenia jak autorka

Gość zz111
Zgadzam się z poniższym tekstem całkowicie !!!! Dżentelmena szukają jak ich n-ty HAM, burak czy kasiasty b.u.C zostawił dla młodszej atrakcyjniejszej laseczki pogonił, zostawił z dzieckiem lub na starość zmądrzały P. S. Poza tym najważniejsze, wy Polki nie cenicie gentlemenów, wolicie hamów, prostaków i buraków. Wiem to z doświadczenia i z obserwacji. Wy co innego mówicie a co innego wybieracie tak że daj sobie spokój mała z wstawianiem kitów.

Gość XXXV
Nie ma dżentelmenów bo nie mną dam. Podobnież i smoki zdechły z głodu bo odsetek dziewic w populacji spał poniżej marginesu błędu statystycznego. 00 Poza tym lepiej być czarujący łotrem , czy fascynującym potworem. Dżentelmena kobieta szuka kiedy już znudziła się jej karuzela k***sów i szuka frajera na męża.

Gość gość
Jesteście puszczającymi się latawicami a marzy się wam gentelman? Żeby być z gentelmanem samej trzeba być damą. A z tym to krucho u was drogie panie.

Gość gość
o matko ale posypalo sie chamstwo i buractwo wulgarnych paskuch chcacych nazywac sie mezczyznami , prostakami jestescie i chamami w stosunku do kobiet i nawet wypowiedziec sie kulturalnie nie potraficie, a obrazacie innych , zalosny podgatunek z was:O

Gość XXXV
Co to jest paskuch?

Gość gość
Nie lap za slowa, pewnie chodziło o paskudę. Kazda płec ma dzis swoje na sumieniu. Młodzi mężczyźni wychowani na iphonach, prognozach, wylizani, wymuskani, jacyś tacy...bez męskiej ikry. Moze za duzo fastfoodòw i kurczaków pasionych karmą z hormonami?? Często leniwi i zgnusniali. Dobrze by im zrobiła służba wojskowa, by zmęznieli, by nauczyli się być mężczyznami. Bo posiadanie członka to za malo:) Młode kobiety trochę się miotają, między chęcią odniesienia sukcesu, a zalozeniem rodziny i spokojnym zyciem. Patrzą na kolorowe pisana, oglądają programy o modzie, urodzie, ale dzisiejsze promowane "trendy" są specjalnie antykobiece. Dziwaczna moda na lumpa (powydzierane dzinsy), golenie glów, jakies asymetrie, mnogość tatuaży, gdzie się da... Tak patrząc z boku, obiektywnie, na młodą dziewczynę, wygoloną na głowie jak z obozu pracy, z tatuazami( zrobionym pewnie w poprawczaku), w dżinsach z dziurami i pęknięciami, jak ostatni obdartus, można zwątpić...;);) Taa, można się przyzwyczaić do tak ubranych osób, ale sami powiedzcie, bez emocji, czy to jest wygląd z klasą?

Gość gość
prognozach= por/nosach

Gość gość
A dlaczego tak mało jest prawdziwych Dam z klasą, wdziękiem, kulturą, itp, itd... ?

Gość gość
Moj narzeczony jest gentelmenem, trzeba dobrze trafic, jak ja :)

Gość same temu winne
Jak naokoło pełno koorf i szmat to gentelmanów też nie ma, kompletny upadek moralny kobiet znaczy koniec gentelmenów.

Gość gość
Jak już ktoś napisał - nie ma dla kogo być gentlemanem , podaż rodzi popyt. są wyśmiewani, wykorzystywani i ukrywają się i sa tylko takimi dla swojego kręgu lub wyczują że takim w danej chwili trzeba być , kogos moje wywody mogą śmieszyć ale tak jest. znam to na co dzień ,mężczyzna gentleman zawsze pomoże ,zawsze uczynny , miły itp . tak ale ! z wszechobecnym chamstwem ,głupotą czy wyzyskiem trzeba walczyć . może pare przykładów autobus pełen ludzi wchodzi babcia ledwo zipie z wnuczką ok 10-12l młody chłopak usmiech i siedzi dalej ,ja wstaje a babcia sadza wnusię a sama stoi ,mi szczęka opadła a chłopak śmieję się zemnie . za pare dni podobna sytuacja ale z inną panią znowu ustępuje pani sadza dziecko ,ja zwracam uwagę na co ona z wyzwiskami żem gbur i śmiem uwagę zwracać kogo ona tu posadzi , od tego czasu nie ustępuje a jak juz to pytam czy pani siądzie czy dziecko co wywołuje nie lada zdziwienie ale skutkuje . inny przykład sąsiadka z bloku (nie z klatki)wraca z zakupów ledwo dźwiga pomagam (tak kilka razy w tyg jak spotkam chyba wyczuła kiedy z pracy wracam) pomagałem z chęcią do czasu aż kilka razy jej syn 17l minął nas i matka daj kasę lub inny tekst i ani myśli pomóc bo nie ma czasu , jak zapytałem mamusię to jeszcze pretensje że się wtracam w wychowanie a poza tym syn nie ma czasu na siłownie się spieszy ,minę taką zrobiła jak bym ją obraził . od pewnego czasu próbuję chodzić z drugiej strony bloku ,ale i tak słyszałem kiedyś jak stała z inna sąsiadka obgadując mnie żem gbur i nie uczynny . są 100 przykładów by nie wychylac sie dla pasożytów i wampirów co wysysają i czatują jak hieny . to tyle na ten temat a gentlemanem warto byc ale nie dla wszystkich , a troszkę w żartach po co gentleman nosi laskę ? lepiej nie napiszę bo autorką wylewu dostanie

Gość gość
Za 30 lat dżentelmeni wrócą do łask, bo najatrakcyjniejsi faceci będą mieć sex-boty, a bieda będzie uprawiać seks między sobą hahahah :D i będzie więcej kobiet niż mężczyzn. Wtedy KAŻDY facet wróci do łask.

Gość gość
Niestety sprawdza sie to w zyciu. Facetow atrakcyjnych, eleganckich z wysoka kultura osobista jest bardzo malo, a przecietnemu kowalskiemu tego brakuje, jak rowniez wygladu schludnego, dobrego gustu. x a tak w ogólnym rozrachunku to co z tego?

Gość gość
Tak to jest jak się baby naoglądają starych filmów romantycznych, naczytają romansideł, itd... potem szukają w realu czegoś czego tak naprawdę nigdy nie było.

Gość gość
:O

Gość gość
A damy sa? Bo ja widze glownie lesbodziwadla albo roochadelka w leginsach z wywalonymi cycorami.

Gość gość
Zgodnie ze współczesnym trendem :D