czasem_slonce_czasem_deszcz 0 Napisano Marzec 28, 2017 Witam Was :) Jestem jeszcze mloda osoba, cale zycie przede mna a mimo to bardzo powaznie podchodze nie tylko do kwestii zwiazku ale ogolnie do przyszlosci. Bylam 3 lata w zwiazku z mlodszym nieco facetem. Te 3 lata temu moglabym go nazwac idealem, jednak po czasie, szczegolnie teraz to widze - on w ogole nie mysli powaznie. Moze to ze mna jest problem, ale ja majac 19 lat teraz mysle juz o przyszlosci, planuje to i owo, zaczynam sie starac o swoje no i spelniac marzenia. Facet z ktorym bylam zostal w miejscu, ani nie dorosl, ani nic. Nie ma zadnych planow, ambicji, hobby, marzen totalnie nic. Nie oczekuje od razu zakladania rodziny czy czegos takiego, ale moim zdaniem powinno sie czegos chciec od zycia... a on taka ciamajda. Tak mnie to draznilo przez ostatnie pol roku (bylo wiele rozmow na ten temat), ze w koncu go zostawilam. Dodam jeszcze, ze gdy ja chcialam cos robic, gdy chcialam zyc - wysmiewal mnie albo krytykowal, czesto mowiac ze cos jest glupie. Teraz mam nowego faceta, jest starszy ode mnie i widze roznice. Nie jest sztywniakiem, bo niezly z niego wariat... ale umie rozmawiac jak czlowiek, planowac, chce COKOLWIEK robic. Czy Wy mieliscie takie doswiadczenia, ze mezczyzna byl mega dzieckiem i przez to Wam nie wyszlo? Czy przesadzam? PS. Moj terazniejszy zwiazek jest o niebo lepszy od tamtego, mysle ze to rowniez kwestia wieku... mimo iz niby wiek to tylko liczba. Zapraszam do dyskusji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 Miałam sierote, nie wyszło. Teraz mam 8 lat starszego, jest duza róznica. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czasem_slonce_czasem_deszcz 0 Napisano Marzec 28, 2017 Czyli nie tylko ja widze roznice, to dobrze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zawsze szczery 2 Napisano Marzec 28, 2017 o milosci sie nie mysli, milosc to uczucie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czasem_slonce_czasem_deszcz 0 Napisano Marzec 28, 2017 @zawsze szczery Oczywiscie, ale milosc to uczucie ktore jest najwazniejsze i nalezy je pielegnowac, a planowanie wspolnej przyszlosci to wlasnie krok do budowania wspanialej wiezi, czyz nie? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 o milosci sie nie mysli, milosc to uczucie x trzymajcie mnie! powiedz to wszystkim poetom, pisarzom, malarzom!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 czasem_slonce_czasem_deszcz dziś Czyli nie tylko ja widze roznice, to dobrze usmiech.gif x niestety ja ze swoim starszym chyba zjeałam sprawe :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 wystarczy, bo zglupieję do cna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czasem_slonce_czasem_deszcz 0 Napisano Marzec 28, 2017 Oczywiscie nie mowie, ze jak facet starszy to na pewno wszystko sie uda. To tylko jedna z wielu kwestii, ktora na to wplywa. Czasami jednak odnosze wrazenie, ze otaczaja mnie same dzieci :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zawsze szczery 2 Napisano Marzec 28, 2017 powiedz to wszystkim poetom, pisarzom, malarzom!!!!!!!!!!!!!!!!! x po co? oni to wiedza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 Kiedy trafi na odpowiednią dla siebie kobietę! Tylko wtedy mężczyzna jest w stanie zmienić swoje życie o 180 stopni i się poświęcić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 Najpoważniej o miłości myślą młodzi mężczyźni. Im starsi, tym mniej poważni w ogóle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 gość dziś Najpoważniej o miłości myślą młodzi mężczyźni. x zalezy co dla ciebie znaczy "młody" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 Jak się zakocha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 19 - 25 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 a dla mnie młody to 30latek ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 ale wiara w miłość nie zależy od wieku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czasem_slonce_czasem_deszcz 0 Napisano Marzec 28, 2017 Nie zgodze sie, ze jak sie zakocha. Zakochac sie mozna w kazdym wieku, trudno mi wierzyc by jakis 15letni chlopak myslal powaznie o zyciu :) Ja mimo iz naprawde powaznie do tego podchodze w tym wieku w glowie mialam inne rzeczy anizeli planowanie przyszlosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czasem_slonce_czasem_deszcz 0 Napisano Marzec 28, 2017 Wiara w milosc? Nie pytam o wiare w milosc, ale o powazne podejscie do jej tematu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 dziś Tylko Twoje pytanie nie dotyczyło poważnego myślenia o życiu i przyszłości :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 Powiem tak. Wszystko zalezy od psychiki danej osoby. Mam 17 letniego siostrzenca który już sie uczy do matury, wie co chce robic w zyciu, od roku ma tą samą dziewczyne i ani mu sie sni jej zmieniac, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 Mój chłopak i ja też bardzo poważnie traktowaliśmy naszą miłość i poważnie myśleliśmy o przyszłości i wspólnym życiu pomimo, że mieliśmy naście lat i byliśmy prawie rówieśnikami :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 sądzę że te myslenie nie jest zmienne, a poważnie myśli o miłości ten mężczyzna który od samego poznania kobiety patrzy na nią czy chciałby z nią spędzić resztę swojego życia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 Jak trafisz na Piotrusia Pana, to może mieć i 40 lat, i dalej będzie nosił krótkie spodenki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 28, 2017 Autorko- odwrotnie. Najpierw wspaniała więź, a potem planowanie wspólnej przyszłości. Bo jak możesz planować przyszłość z kimś , kto nie wie , czy będzie z Tobą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czasem_slonce_czasem_deszcz 0 Napisano Marzec 29, 2017 A gdzie ja powiedzialam, ze najpierw planowanie pozniej wspaniala wiez? To oczywiste, ze najpierw trzeba sie kochac. Ale trzeba byc pewnym, ze ta milosc jest powazna. Jednym z krokow do okazania tego sa wspolne plany na przyszlosc. Moim zdaniem kazdy powazny zwiazek powinien je miec. Moje pytanie dotyczy tylko i wylacznie postrzegania tego przez mezczyzn. Jestem po prostu ciekawa kiedy budzi sie w nich ta chec planowanie rzeczy powaznych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość z Paryża Napisano Marzec 29, 2017 Planowanie rzeczy poważnych... co konkretnie masz na myśli? Ślub,dzieci i hipotekę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 29, 2017 gość wczoraj "Kiedy trafi na odpowiednią dla siebie kobietę!" Trafione zatopione! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach