Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 4 latek powinien juz jezdzic na dwoch kolkach ? Ile mialy wasze dzieci ?

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
Moja 6 lat, w przedszkolu tylko jeden bystrzak jeździł jako 4-latek, kilkoro dzieci w wieku 5 lat. Jak obserwuję to dopiero zerowka na 2 kolach dojeżdża do przedszkola :-)

Gość gość
Mój jeździł jak skończył 4 lata, od dwóch lat na rowerze biegowym, ale uważam, że to bardzo szybko- po prostu sam zaskoczył. Każde dziecko ma inne predyspozycje. Sądzę, że koło 6 lat większość dzieci ogarnia rower.

Gość gość
6 lat i ja też 6

Gość gość
Mój ma 4,5 i dopiero miesiąc temu odkręciliśmy boczne kółka, kij i heja. Jeszcze się uczymy, z kijem.

Gość gość
Moj ma 4,5 i przesiadl sie od razu z biegowki na dwa kolka, bez kija bez bocznych kolek. Popchnelam go i pojechal. Nauczyl sie jakiś miesiac temu.

Gość gość
Moja miala 3 lata i 4 miesiace ale wczesniej miala biegowy.teraz ma 4 lata- skonczyla w lutym i probuje swlich sil na rolkach. A biegowh kupilismy jej nak miala 1,5 roku

Gość gość
Mój syn miał 2lata i 7 miesięcy..ale jak miał 1.5 roku śmigał na biegowego i to momentami wyczynowo. Dosłownie szalał jak już zaczynało mu sie nudzic. W sumie w.wakacje wsiadł na kuzynki rower na dwóch kółkach i bardzo chciał jechać ale nie umiał pedalowac..15min i się nauczył..ale on strasznie rowerowy jest..teraz ma 3 lata i 4 miesiące szaleje jak opętany ..wyścigi hamowanie ..razem rodzinnie jeździmy na małe wycieczki.. podstawą to żeby dziecko chciało a nie rodzić wtedy samo przyjdzie. My też uczyliśmy bez kijów tylko trzymałam rower pedały..i jakoś poszło..a potem tylko asekuracja i wielka radość.!!

Gość gość
mój miał 3 lata. ale jeden upadek i stwierdził ze chce jeszcze kółka boczne. po roku znów zdjelismy i już było ok.

Gość gość
Ja nauczyłam się jak miałam 3,5 roku, moja siostra 4, brat 3. Tylko to było 30 lat temu. Pamiętam jaki śmiech był bo jeden chłopak z podwórka nauczył się dopiero jak miał 6 lat i to był wielki wstyd. Teraz te dzieci takie wychuchane.

Gość gość
7:25 to ja mieszkałam na jakim dziwnym osiedlu bo generalnie większość nauczyła się jeździć ba 2kolkach w wieku 6 lat. I to też było 30 lat temu.

Gość gość
U mnie też jakoś dziwnym trafem, 30 lat temu, większość dzieci na 2 kołach jeździła mając 5-7 lat. Moje załapały mając około 5 lat (jedna tuż przed druga tuż po).

Gość gość
Mój też jak miał 2 lata dostał biegowy i myślałam, że z normalnym szybko zalapie. A tu dostał rower w wieku 4,5 lat i nie umiał pedałami kręcić :D musiałam dokręcić boczne kółka i postawić je na podwyższeniu żeby poćwiczyć.

Gość gość
Często chodzę do parku i nigdy nie widziałam, aby trzylatki jeździły na dwóch kółkach. Ale na kafe wszystkie potrafią.

Gość gość
Mojemu najmlodszemu synkowi (ma 4 lata) kupilam rowerek typu bmx z bocznymi kolkami,take narazie jezdzi na czterech.Ja, bedac dzieckiem to nauczylam sie jezdzic na dwoch kolkach majac tak z 6 lat,o ile dobrze pamietam.:-)

Gość gość
Dokładnie

Gość gość
Wszystkie dzieci w naszej rodzinie zaczęły jeżdzić rowerem bez kółek w wieku 6 lat i dotyczy to moich dzieci jak i wnuków.

Gość gość
Wszystkie dzieci w naszej rodzinie zaczęły jeżdzić rowerem bez kółek w wieku 6 lat i dotyczy to moich dzieci jak i wnuków.

Gość gość
Mój syn jeździł na dwóch kolkach przed 4 urodzinami.córka nie bo się bala jeździć bez bocznych kolek. Załapała jako 6 latek

Gość gość
Moja corka ma 6 lat i nie umie . Narazie boi sie .

Gość gość
09:20 Ja swojego 4 latka nie zmuszam do niczego.Starszy,6 latek nauczyl sie juz jezdzic na dwoch kolkach.

Gość gość
Moj 4,5 jezdzi od razu bez bocznych kolek, o tak uwazam ze super mu poszlo i wczesnie. Nie widzialam 2-3 latka na dwoch kolkach szczerze mowiac, chyba ze na biegowce. Moj do tej pory smigal na biegowce.

Gość gość
Do tych mam co 2-4 łatki na 2 kółkach jeździły... może wy tez wózek na 2 kółkach prowadziliście dlatego dzieci które nie sa w stanie utrzymać jeszcze równowagi jeździły ja 2?

Gość gość
10.03. Wtf???? Pisz po Polsku

Gość gość
Syn miał 4 latka i w mig sie nauczył, teraz córka ma 4 lata i jeszcze nie ogarnia :) zatrzymywania i ruszania, ale prosto potrafi pojechac

Gość gość
Mój ma 7 i nie jeździ ale wogole Go rower nie interesuje

Gość gość
Mój ma 4 lata i nawet nie chce spróbować pedałować. Tylko śmiga na biegówce. Ale sąsiad miesiąc temu skomeńczył 3 lata a wczoraj widział jak pędzi na 2 kółkach! Geniusz chyba :) zagadałam mamę- podobno dostał na urodziny rower z pedałami i w tydzień się nauczył.

Gość gość
Często chodzę do parku i nigdy nie widziałam, aby trzylatki jeździły na dwóch kółkach. Ale na kafe wszystkie potrafią. Xxxx Jakie wszystkie tępa strzało? Większość napisała, że dziecko nauczyło się o wiele później niż w wieku 3lat

Gość gość
W wieku 3 lat mój syn dostal rower biegowy. W wieku 3,5 roku śmigał na nim wszędzie. Uwielbiam ten typ rowerków ponieważ 3 letni chłopak raczej nie ma ochoty siedzieć unieruch0miony w wózku podczas powiedzmy wyjścia na zakupy natomiast dla mnie męczarnią było spacerowanie w tempie żólwio-ślimaczym razem z dreptajacym maluchem. Podróż do i z przedszkola z 25 minut posępnego wleczenia się zamieniła się w 7 minutowy sprint do domu xD. Przy czym dziecko na rowerku oprocz sprawnego balansowania ciałem uczy się również zasad poruszania sie po ulicy bo musi zwrócic większa uwage na to co sie naokolo niego dzieje niz siedząc w wozku. Biegówki jeżdza wolniej niz "normalne" rowery dla dzieci poniewaz utrzymanie równowagi nie zalezy od prędkosci jazdy dzięki czemu mozna zachowac tempo spacerowe a nie ganiać spoconym za dzieckiem. Dzieciak mniej marudzi nawet podczas długich spacerów, wolniej się męczy, szybciej przestawia sie na rower z pedałami juz bez koniecznosci doczepiania dodatkowych kólek. Uważam ze biegówka jest najlepszym rowerem poczatkowym dla małego dziecka, pod warunkiem ze jest dobrze dobrana do wysokosci, długości nóg i cieżaru malucha a także lekka.

Gość gość
Mój ma 5 lat i już jeździ. Ja gdzieś rok przed komunią się nauczyłam dopiero ale to dlatego, że wcześniej nie miałam roweru.