Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Większość młodych Polek nie chodzi do ginekologa

Polecane posty

Gość gość

chodzą tylko te z problemami, chorobami i po menopauzie

Gość Zojka_00
No niestety to jest prawdą. Chociaż nie można uogólniać. Ja mogę wyrazić opinię z mojego otoczenia. Jestem już kobietą po 40-tce i chodzę do ginekologa od ponad 20 lat co rok. Jednak nie raz spotkałam się z opinią moich znajomych kobiet, że po co latam co rok, że chyba lubię jak jakiś obcy facet mi tam zagląda itd....A większość z nich ostatni raz była u ginekologa jak były w ciąży albo krótko po urodzeniu. Więc niektóre nie widziały ginekologa po 15-18 lat bo po co jeśli nie mają żadnych niepokojących objawów. Parę lat temu udało mi się namówić znajomą do wizyty, która nie była 16 lat u ginekologa. Okazało się, że pojawiła się w ostatniej chwili, badania wykazały tak duże zmiany, że musiała mieć usunięte całe drogi rodne. Lekarz powiedział jej wtedy, że powinna dziękować mi za uratowanie jej życia.

Gość gość
Ja za mlodu za mało seksu mialam, oszczedzalam muszelke jak Szkot funty i na co mi przyszlo? Mam 61lat i zero szans na milosc, tylko pan doktor pd czasu do czasu mi zajrzy to jedyne co mi zostalo z atrakcji życia, korzystajcie kobiety poki mozecie. A na zigolaka mnir nie stac :(

Gość gość
nie chodzą bo się nie bzykają.

Gość gość
Do gość dziś Do ginekologa nie chodzi się tylko wtedy jak jesteś aktywna seksualnie. Choroby kobiece dopadają nawet dziewczyny nastoletnie.

Gość gość
do ginekologa chodzą k****y

Gość gość
Ja mam 27lat i nigdy nie bylam i żyję, moja koleżanka w tym samym wieku byla tylko raz w zyciu, pare lat temu. Po co chodzic do lekarza bez potrzeby? Nigdy w zyciu nie bylam tez u laryngologa, bo nie mialam problemow z uszami, nosem itp no to po co zawracac glowe sobie i lekarzowi?

Gość gość
Ja chodzilam regularnie do ginekologa bedac w ciazy.Nie wiem co za dziwne pojecie maja niektorzy o pracy ginekologa,ze przychodza tam tylko kobiety w sprawach seksu.

Gość gość
11:53 Nie wiem czy jestes kobieta czy mezczyzna,ale to w sumie niewazne bo inteligencja nie grzeszysz.

Gość Angelina 1236809747839
Do 27latki która nigdy nie była u ginekologa - akurat tego co sie bada golym okiem nie zobaczysz. Nie dowiesz sie o ewentualnych torbielach, cytologie powinno sie robic raz w roku - przeciez rak szyjki macicy to ciężka choroba i im wcześniej rozpoznana tym większe szanse na wyleczenie. A jak zajdziesz w ciaze i okaże sie ze tam jakas torbiel byla, wiesz ile to dodatkowego stresu i narazania zdrowia Twojego i dziecka? Samokontrole piersi umiesz robic? Najpiere lekarz powinien Cie pierwszy raz nauczyc, zebys wiedziala ktore guzki w piersi sa gruczołami, czy wezlami. Dzięki temu inna zmiane zauwazysz od razu. To jest naprawdę ważne dla Twojego zdrowia.

Gość gość
11.49 często to dzięki badaniom ginekologicznym przy nich dochodzi bardzo często do poważnych zakażeń nawet wirusa wątroby typu C itp...!!!! Dochodzi również do molestowań i gwałtów przez lekarzy jak ostatnio onkolog , urolog czy nawet ginekolog. ..Pacjentka była na fotelu. Ginekolog rozpiął rozporek..... Ja nie jestem zacofana i dlatego zawsze mam męża przy każdym badaniu cipki i zabiegach również porodach ! Ginekolog i żaden nigdy lekarz nie pomoże gdy nie ma badań jak usg po powłoce brzusznej, moczu , krwi itp. ... Wiec nie pisz bzdur by chodzić po ginekologach ! Podstawa to higiena nie używać tabletek itp..antykoncepcyjnych np. Spirala powoduje beztlenowce. Tampony stany zapalne pochwy. Mammografia uaktywnia raka itd. . Często profilaktyka powoduje uaktywnianie poważnych chorób! !

Gość gość
ja byłam w wieku 13, 16 i 23 czyli nie dawno nie uprawiam seksu ale musiałam isc

Gość gość
W wieku 13 - 18 lat musi być opiekun prawny w innym przypadku jest to badanie ginekologa z naruszeniem prawa ( pedofila i bezprawie ). Ja chodzę raz na dwa trzy lata zawsze jest obok trzyma mnie za rękę mąż. Polki troszkę są za cywilizowaną Europą i krepują się swej połówki a obcego faceta ginekologa nie ciemno gród! !!

Gość brokeninside87
autorko, cudzymi wątrobami też się tak interesujesz? zostaw decyzję o cipkach ich właścicielkom, lesbo