Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gąskka

Seks dzień po zakończeniu miesiączki? Możliwa ciąża?

Polecane posty

Witam, mam pytanie do tych bardziej doświadczonych kobiet. Mogę być w ciąży, gdy uprawiałam stosunek dzień po zakończeniu @? Moje cykle to 29/30 dni. Jakoś nas poniosło, mój mężczyzna nie jest pewny czy w odpowiednim czasie wyszedł, obawiamy się że mogło coś lekko polecieć w środku? Powinnam mieć dni nie płod

Gość gość
dlaczego kobiety tutaj są tak nieodpowiedzialne? macie po 15 lat? antykoncepcja jest ogólnie dostępna, nie mówiąc już o gumkach... do kiosku mogło was ponieść zamiast do pieprzenia

Wstyd się przyznać, jestem dorosła... Nigdy nie miałaś chwili poniesienia? zdarza się każdemu.

Gość gość
ja odkąd zaczęłam współżyć stosuję zabezpieczenie, zawsze - czy na trzeźwo, czy po imprezie czy gdziekolwiek - więc nie, nie zdarzyło mi się i dziwi mnie, że kobieta dorosła zachowuje się jak nastolatka

Piszę tu po to aby się czegokolwiek dowiedzieć, a nie czytać pouczania. Nawet gdybym była w ciąży, ucieszyła bym się.

Gość Ijon55
Bardzo mało prawdopodobne (choć bardziej niż tuż przed okresem. Owulacja przypada w środku cyklu - więc jesli "poniesienie" nastąpiło przed 8-mym dniem - mozesz spac w miarę spokojnie :) I na koniec porada - nie spij nigdy z nikim z kim nie chcesz mieć dziecka :)

Dziękuje za konkretną odpwiedz :) stosunek był przed dniem 8, a dokladniej 6 dzien. Z tym mężczyzną pargnę kiedyś założyć rodzinę więc, teraz czy kiedy indziej cieszyła bym się, jedynie czego bym żałowała to tego że jeszcze nie zdązyłam zapewnić dziecku byt.

Gość Ijon55
Takie wypadki to dobry (choć nieplanowany) test na to jak facet podchodzi do związku :) Jeśli nie wpadł w panikę - dobrze rokuje :) Powodzenia :)

Gość gość
My z mężem zawsze na zakończenie i kilka dni po miesiączce wsółżyjemy do końca.To są bezpieczne dni.

Paniki nie było, może tylko troszkę i przez chwilę. Też mi się wydaje że po zakończeniu miesiączki ma się dni nie płodne, choć na pewno ktoś się przejechał i zbajerował bobasa :D

Gość gość
Na Twoją korzyść przemawia fakt, że cykl długi masz. Szanse są i to wcale nie takie małe. Też prakrykowałam naturalne metody, ale tylko w drugiej połowie cuklu po owulacji plus jakieś pierwsze 5 dni cyklu w trakcie okresu. W 8ym dniu cyklu bym już nie ryzykowała.

Gość gość
Wszystko jest możliwe jeśli nie prowadzisz pomiarów temp Ito przez dłuższy czas. moja znajoma zaszła w ciążę w ostatnim dniu okresu takie leciutenkie plamienie jeszcze miała. Cykle 28 dni nawet do 30. Żeby było zabawniej bliźniaki dwóch chłopców.

Stosunek odbył się w 6 dniu cyklu także wydaję mi się że ciąży nie będzie, choć plemniki mogą żyć dłużej także wszystko się okaże. Zastanawiam się czemu odczuwam teraz lekki ból jajników? mam 8 dzień cyklu?

Gość gość
to kiedy są dni plodne a kiedy nie ?

Nie prowadzę pomiarów temperatury, bardziej zwracam uwage na śluz, choć teraz wiem że robiłam źle.. Jak bliźniaki to konkretnie, hehe

W moim przypadku dni płodne wychodzą od 18 do 26 dnia cyklu. Dni nie płodne są po owulacji, przed okresem. Zresztą każda kobieta ma inaczej.

Gość gość
Ja zaszłam w ciążę w 6 dc no ale chciałam mieć dziecko także nie było problemu

Gość gość
Ja mam owul 9-11 dc wiec rożnie to bywa. Wg mnie u ciebie ok

wszytsko jest zależne od danego organizmu i owulacji, każdy ma inaczej. Jakbym byla w ciązy to wiem że sobie poradzę i zamiast panikować starała bym sie być najlepszą mama na swiecie :) Poczekam i zobaczę.

Mimo regularnych cyklów i tak można zajść w ciążę, jest bardzo dużo takich przypadków