Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćpostabo

czy można żyć po aborcji?

Polecane posty

Gość gość
Można, bez problemów i bez wyrzutów sumienia

Gość gość
Nie robia nasi ginekolodzy problemu z usuwaniem chorego plodu,mojej siostrze miesiac temu usuneli chory plod, smiac mi sie chce z idiotek z czarnego marszu ktore pisza takie debilizmy ze niby u nas umiera kobieta bo na sile lekarze chca ratowac dziecko.po h....wprowadzacie ludzi w blad ? Jara was to? To nie sa zarty. Kobiety ktore usuwają zdrowe plody bo " wpadke" zaliczyly nalezy wyslac do niemiec na praktyke zaliczania "wpadek" z imigrantami moze naucza sie slowa ANTYKONCEPCJA.

Gość gość
A w Niemczech do ktorego tygodnia mozna usunac choryn plod, np. Z Downem?

Gość gość
Autorki, daj proszę znać co u Ciebie

Gość gość
Podjelas jakąś decyzję ? Daj znać

Gość gość
Postanowiłaś coś ?

Gość gośćpostabot
nie wiem nic, ponieważ z mężem zobacze sie za tydzien dopiero, przez telefon nie podejnę takiej decyzji,ale za 2 tygodnie wszystko się okaze co dalej, dziekuje za troske

Gość gość
"nie wiem nic, ponieważ z mężem zobacze sie za tydzien dopiero, przez telefon nie podejnę takiej decyzji,ale za 2 tygodnie wszystko się okaze co dalej, dziekuje za troske" Jak to co ? Będziesz mamą po raz czwarty, gratuluję

Gość gość
Jeśli mogę mieć propozycje, są miejsca, takie jak w Płocku (metanoia), gdzie warto zadzwonić, porozmawiać, na pewno fachowiec jest w stanie wskazać Ci jakaś nową drogę, której nie brałas pod uwagę. Jeśli wydaje Ci się, że nie poradzisz sobie z dzieckiem, ja bym chciała Ci jakoś pomóc, wesprzeć , ale nie odpisujesz mi na maila

Gość gość
Mam nadzieję, że się Pani jeszcze odezwie

Gość gość
Nie odpisuj na żadne maile, ludzie będą ci się starali wcisnąć swoje wizje. Ty musisz podjąć decyzje, wydaje mi się ze mąż nie ma ochoty ci pomoc w niczym ani przy dzieciach ani psychicznie. Jaka masz psychikę? Pomysl czy jesteś w stanie podejść do tego na chłodno, rozsądkiem czy nie. Mnóstwo osób usunęło i nie żałuje bo wiedza ze tak w danym momencie było lepiej.

Gość gość
"nie odpisuj na żadne maile ludzie będą ci się starali wcisnąć swoje wizje" a dalej .... Wciskasz swoją wizję. Może warto już zamknąć ten wątek, sprawa jest zbyt poważna i zbyt osobista, żeby pozwalać obcym ludziom na komentarze i rozstrzyganie.

Gość gość
Całe pokolenia od 1940 roku jakoś żyją, a skrobanki przez te 50 lat były czymś zwykłym. Co druga kobieta w wieku 45-90 lat miała skrobankę jak nie dwie, trzy skrobanki. Ja nie mówię, że żadna tego nie przeżywa ale myślę jednak, że większość nie.

Gość gość
Co działo się kiedyś zostawmy przeszłości , teraz są inne realia, duża bezpłodność wśród ludzi, itp...No ale o czym my rozmawiamy ? Całe pokolenia po skrobankach jakoś żyją. Jak ? Ktoś pytał ? Ktoś sprawdzał ? Nie ma co biednej kobiecie robić zamieszania w głowie. I tak jest już skrzywdzona własnym mężem . Jeśli autorka poczuła się tym stwierdzeniem urażona, to przepraszam. Po prostu wydaje mi się, że takie rozmowy nie miałyby miejsca gdybyś miała oparcie w mężu. Piszesz, że nie masz wsparcia, ale jednak do łóżka chodzicie, bo skądś te czwarte dziecko się wzięło....

Gość gość
Jeżeli zabijesz rozwijające się dziecko, a z mężem się wszystko ułoży, to wyrzuty sumienia cię zniszczą i twoją rodzinę również łącznie z dziećmi. Będziesz musiała trzymać to w sekrecie do końca, co nie będzie łatwe jeżeli uruchomi ci się żal. W twojej macicy pływa sobie teraz mały astronauta, który jeśli dasz mu szansę będzie cię kochał całym maleńkim sercem. Począł się w trudnej sytuacji i ma mniejsze szanse na życie niż zaplanowane dzieci. Nie spodziewa się, że matka będzie mu katem, czuje się bezpiecznie i błyskawicznie się rozwija. Zamiast się nad sobą użalać, zawalcz o niego!

Gość gość
Lepiej bym tego nie ujęła jak gość z 1:51 :-) Dostałaś prezent w nowym roku, to nie jest żadna kara dla Was. Mam nadzieję, że się jeszcze tu Autorko udzielisz.

Gość gość
oczywiście, ze można normalnie życ, nie słuchaj co c****eprzą tutaj te nawiedzone kwoki. Tutaj karza rodzić a jak będziesz miała jedno to są za tym abyś nie dostawała 500+ ze swoich podatków, cholerne malpy

Gość gość
Niech kobieta robi co uważa , nie ma co zionąć mową nienawiści i wyceną życia na 500 zł, ochłoń....

Gość gość
do gość dziś - jak tak uważasz, że 500+ to mało to daj mi za darmo 12 miesięcy x 500 zł=6.000 zł x 18 lat=108.000 zł. Z chęcią wezmę, bo kużwa mi za pracę płaca 1300 zł z dojeżdżając 30 km.

Gość mili1234
Wszystko zależy od sytuacji. Ja zaszłam w ciążę z chłopakiem, którego bardzo kochałam. Kiedy chciałam mu powiedzieć, dowiedziałam się, że mnie zdradza i zamierza mnie zostawić. Usunęłam ciążę bez jego wiedzy. Czułam się z tym strasznie. Gdy powiedziałam mu o wszystkim po fakcie, kompletnie go to nie obchodziło. Przeżyłam to na tyle mocno, że potrzebowałam pomocy specjalisty. Chodziłam do pana Wierzbickiego z Psychologgii, który można powiedzieć, że mnie uratował. Udało mi się wyjść z załamania, choć łatwo nie było.

Gość gość
"do gość dziś - jak tak uważasz, że 500+ to mało to daj mi za darmo 12 miesięcy x 500 zł=6.000 zł x 18 lat=108.000 zł. Z chęcią wezmę, bo kużwa mi za pracę płaca 1300 zł z dojeżdżając 30 km" Ani razu nie wspomniałam, że ta zapomoga to mało, Ty masz najwidoczniej z tym jakiś problem, skoro pod tematem, który absolutnie nie był związany z pieniędzmi Ty mówisz tylko o nich! Również przeoczyłaś, że Autorka ma już dzieci, więc ku Twojej uciesze na pewno jest objęta programem 500+. Nie widzę powodu,abyś udzielała się jeszcze więcej tutaj, ponieważ piszesz o swojej tragicznej sytuacji a nie pomagasz autorce. Potrzebujesz pomocy? Dowozu do pracy ? Współczucia ? Nie projektuj swojej sytuacji na autorkę

Gość gość
no i dobrze, jak ma już dzieci i nie da rady wychować kolejne niech usuwa, odpieprzcie sie od niej cholerne pisowce katole, i tak jesteście puste, bo dzieci się jednakowo traktuje, jak się daje 500+ to dla wszystkich a tym bardziej biedniejszych, a nie bogate dostają na kosmetyki a biedota nie ma na chleb. Sami stwarzacie powód do kłótni a się wpieprzacie do innych, won mi ze swoimi głupimi poglądami

Gość gość
Można,ale zależy jaką masz psychike.Jeżeli dziecko płód jest zdrowe to osoby ze zdrową,normalną psychiką będzie dręczyć sumienie za kilka lat.Będą liczyć ile dziecko by miało,jak by wyglądało.To jest normalna reakcja.3% społeczeństwa to ludzie z osobowością psychopatyczną,to są osoby bez empatii lub mniejszą empatią,poczytaj o tym na wiki.Takie osoby nie będą o tym myślały,dla nich to było i minęło.Do jakich należysz?Odpowiedz sobie sama.

Gość gość
O matko, właśnie się dowiedziałam, że mam psychopatyczna osobowość. Poczytaj o psychopatach zanim będziesz nimi nazywała kobiety poddajace się aborcji. Wieje tu niewiedzą. Poprzesz to badaniami?Jeszcze jakieś badania (może nie badań prowadzonych przy katolickich uczelniach) nt traumy poaborcyjnej. Bardzo jestem ciekawa czy znajdziesz.

Gość gość
Ale autorka pyta czy można żyć po,a nie tylko psychopatyczne osobowości usuwają ciążę tylko takie nie mają wyrzutów sumienia.Nie bulwersuj się tak,3% w społeczeństwie to sporo,skąd wiesz ,że nie masz takiej?To tylko u psychiatry,a jak masz to co?Nic to nie zmienia,za prawdę ludzie się gniewają,bez obrazy

Gość gość
a jak oddają dzieci to ich psychika nie meczy, jak wyglądają, czy nie są bite, maltretowane, wykorzystywane seksualnie itp. Wolałaby usunąć jak oddawać. Przynajmniej miałabym pewność, że dziecko sie nie meczy

Gość gość
Jak ktoś bije to też nie jest normalny,ale to inn temat co nie niż autorka pyta.Ja tylko odpowiedziałam czy będą ją dręczyć wyrzuty.

Gość gość
Dajcie już spokój z polityką i pieniędzmi, bo to aż nie przystoi o tym wspominać kiedy mowa o sumieniu... W sumie to autorka odezwała się kilka razy, nie zagłębiając się w szczegóły, więc większość zaczęła uprawiać domniemania o jej sytuacji finansowej i jej życiu w ogóle. Nie bawcie się w psychologów i doradców w takich delikatnych sprawach. Czekam na odzew autorki o tym co się u niej dzieje. Właśnie, Pani Autorko, jakieś decyzję zapadły ? Co u Pani słychać ? Pozdrawiam Wszystkie Panie zabierające głos i te, które nie przechodzą obojętnie wobec ludzkiej tragedii.

Gość gość
Autorko, i jak, coś się wyjaśniło ?

Gość gość
można żyć i to bardzo fajnie bez bachora, także nie słuchaj tutaj tych pieprzniętch pisowców, bo oni mają zorany mózg głupotami, to są psychole