Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża? Czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Witam zrobiłam test ciążowy wyszedł pozytywny bylam u ginekologa i powiedział że w ciąży nie jestem i raczej małe szanse na ciążę.. Wiec zglupialam komu wierzyć teście czy ginekologowi

Gość gość
Może urojona

Gość gość
Raczej ginekologowi. Możesz zrobić jeszcze jeden test. Możliwe, ze tamten był wadliwy

Gość gość
Okres powinnam mieć tydzień temu

Gość gość
Kupę na tym etapie lekarz nie mógł jeszcze zobaczyć pęcherzyka ciążowego,mi stwierdził w 5 tyg.

Gość gość
*kurde

Gość gość
Autorko na 100% jesteś w ciąży tylko jest za wcześnie żeby lekarz zobaczył zarodek:)

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
Może test był wadliwy wykonaj jeszcze raz :)

Gość gość
Pani ginekolog powiedziała że na usg widać takie coś jakbym miała za niedługo okres dostać więc chyba ciąża nie możliwa?

Gość gość
A ginekolog nie kazał Ci powtórzyć testu albo zrobić z krwi HCG? Zależy w którym tygodniu ciąży przyszłaś, bo na początku zarodka można nie zobaczyć na usg. Dziwny lekarz, że nie kazał przyjść później albo testu powtórzyc. WG ciąży nie możesz wykluczyc, skoro test wyszedł pozytywny. Czekaj do miesiączki albo zrób powyższe badania.

Gość gość
A badał Cię czy tylko USG, jeśli badał Cię na fotelu to nie nastawiaj się na ciążę, tak czy siak trzymam kciuki.

Gość gość
Tylko usg na fotelu mnie nie badał ciąża wykluczona niby na 100% bo jest jakiś płyn który było widać na usg i niby to na miesiączkę badanie było w niedzielę bo poszłam na wizytę prywatna a do dzisiaj dalej okresu nie mam testu nie kazała robić ani z krwi ani nic bo ciąży niby na pewno nie ma tylko czemu ten test pozytywny?

Gość gość
Zrób sobie może jeszcze test, kiedy miałaś ostatnią @

Gość gość
6 marca

Gość gość
Biorę tabletki anty ale przez pierwszy tydzień nie brałam ponieważ brakło mi wiec okres powinno en być w tamten poniedziałek bo tak skończyłam tabletki a tu nic... Biorę dalej tab następne opakowanie bo tak lekarz kazał :(

Gość gość
Więc już gł piątek jestem bo nowe opakowanie zaczęłam w ten poniedziałek a okresu w ogóle nie było i nie wiem czy w razie co nie zrobię krzywdę dziecku :(*

Gość gość
Skoro test jest pozytywny to jesteś w ciąży te testy są bardzo czułe a ciąży nie widać bo jest za wcześnie żeby lekarz mógł zobaczyć

Gość gość
Powtorzylabym test. To przede wszystkim. To tylko 10zl Malo to lekarzy konowalow?

Gość gość
To by był gdzieś 4 tydzień to może nic nie być widać na USG, masz regularnie@? Co ile dni? Może powtóż test. Ciągle trzymam kciuki:-)

Gość anka_skakanka_filiżanka
autorko, ostatni okres miałam 9 marca (wczoraj powinnam zacząć kolejny). Zrobiłam 5 testów - 2 wczoraj rano, pozytywne, jeden wczoraj wieczorem, negatywny (zwaliłam na karb niskiego stężenia HCG) i 2 dziś rano - pozytywne. Poszłam też dziś na badanie krwi na beta hcg. W sumie jestem pewna, że to ciąża, ale skoro też robiłaś test, a Twój lekarz mówi inaczej to zaczynam się martwić.

Gość gość
Powtórzę test i chyba pójdę do innego lekarza

Gość gość
No nie wiem właśnie co robić czy brać dalej te tabletki cz y odstawić :( na pewno zrobię drugi test dzisiaj. Ten mój gin to chyba jakiś krety badanie usg trwało może 2 minuty po czym skasował kasę i podziekowal

Gość gość
robiłaś tylko jeden? ale masz nerwy :D

Gość gość
Dwa robilam

Gość gość
A ty byś nie miała gdyby lekarz od niechcenia cie zbadał i do tego nie dokładnie skasował by 150 zł za dwu minutowy wizytę i kazał brać dalej tabletki anty mimo że okres się nie pojawił a dwa testy wyszły pozytywne?

Gość gość
To jak bieżesz tabletki anty to mogą miesiączkę zaburzyć, mimo wszystko powtórzyłabym test taki z apteki, jak wyjdzie pozytywny to albo wizyta u innego lekarza albo test z krwi. Jaki płyn na usg - nie rozumie tam widać w macicy endometrium i jak jest większe to przypuszcza się, że miesiączka będzie. No nic powtórz test bo nikt Ci tu niczego nie doradzi.

Gość gość
No nie wiem widziala jakiś płyn :) ale co to to nie wytlumaczyla bo nie miał czasu kazała zdjęcie trzymać bo jak bym do miesiąca nie dostała miesiączki to mam dopiero przyjsc

Gość gość
2 minuty wystarczy na usg, podgląd na macicę czy nie widac zarodka i budowa w porzadku, oraz podgląd na jajniki czy nie ma torbieli, więcej nic nie zobaczy.

Gość gość
Biorę tabletki już dwa lata i nigdy aż takiej przerwy nie było najwięcej nie miałam dwa dni.... A to już 9 dni :/