Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jaki szybki i sprawny sposób moge zwolnić stazystkę

Polecane posty

Gość gość

Stażystka niestety nie spelniła zakładanychw niej oczekiwiań, ciagle sie pyta aby jej cos wytlumaczyc i ja uczyć, do tego nie chce kiedy ja prosze aby zostawala po pracy, zostawiac, nie tego oczekwialam po niej Jak moge ja zwolnic mam umowe z UP.

Gość gość
mogłas zatrudnic normalnie pracownika a nie szukac jeleni. Jest na stażu wiec sie uczy, ma prawo pytac i nie musi zostawac po godzinach

Gość gość
Na tym właśnie polega staż, żeby kogoś przyuczyć i ewentualnie zatrudnić po stażu jeśli się sprawdzi. Ale Janusze i Grażyny biznesu myślą, że stażysta to w pełni wykwalifikowany darmowy pracownik.

Gość gość
Jeżeli nie chce ci się nikogo uczyć, to zatrudnij pracownika na umowę o pracę i płać mu za każdą nadgodzinę. A nie kombinujesz ze stażystami, którym płaci urząd pracy. Skoro nie stać cię na pracowników, to zamknij firmę, dziadówo, bo do prowadzenia biznesu nadajesz się jak świnia do baletu.

Gość gość
Może i prowo, ale niestety, jest mnóstwo podobnych przypadków. Oczekuje się od osoby na stażu, że będzie zaiwaniała jak pełnoprawny pracownik. A jeśli właściciel firmy zna kogoś z UP, to wtedy cały czas bierze stażystów. Urząd podsyła im na STAŻ osobę z odpowiednimi kwalifikacjami, która normalnie pracuje i wykonuje wszystkie obowiązki. A "bezmesmen" grosza nie płaci, bo stażyście urząd pracy wypłaca jakieś śmieszne "stypendium". Niewolnictwo, kolesiostwo i konbinatorstwo mają się w kraju nad Wisłą wyśmienicie.

Gość gość
prowo, które się tu pojawia cyklicznie.