Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy pierwszy ząbek. W jakim wieku wyszedł Waszym dzieciom?

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj wyszedł mojemu już za kilka dni 10miesięczniakowi pierwszy ząbek. Po jakim czasie mniej więcej wychodzi kolejny ? Ike Wasze maluchy miały miesięcy jak wyszedł pierwszy ząbek ? Jak przechodziły ząbkowanie? U nas jest tragedia - płacz,krzyk,gorączka,zapalenie jamy ustnej,infekcja górnych dróg oddechowych i brak snu. Macie skuteczne sposoby by złagodzić ból? U nas nic nie działa.

Gość gość
To późno. Mojemy synowi wyszedł jak miał 6 miesięcy, córce jak miała 5. Wnuk miał 8 miesiecy.

Gość gość
13.05 wczoraj założyłam tutaj wątek,martwilam się,że jeszcze żadnego nie ma. Ja miałam dwa pierwsze zęby do 6 miesiąca i mąż tak samo. Straszyli nas nacinaniem dziąseł u małego. A tu dziś z rana taka niespodzianka,że musiałam się pochwalić :D .Autorka.

Gość gość
Mojemu pierwszy ząbek wyszedł w siódmym miesiącu za parę dni kolejny,gdy ma wychodzić ząbek jest marudny,gorączka ,katar teraz ma zapalenie gardła może kolejny ząbek się szykuje

Gość gość
6,5 miesiąca - pierwszy ząb u syna 8 miesięcy - pierwszy ząbek u córki W obydwu przypadkach była gorączka, rzadkie kupki i ogólne rozdrażnienie. Ratowaliśmy się Viburcolem i doraźnie paracetamolem. A'propos Viburcolu. Jest konkurs, w którym można wygrać fajne nagrody dla siebie i dla malucha - http://www.spokojdziecka.pl/konkurs.html

Gość gość
Córeczka 7mc- była masakra Synek 4mc- tu gładko poszło

Gość gość
Córka-3 miesiące Syn- 7 miesięcy

Gość gość
Cora 6 miesiecy , ząbkowanie tragiczne, pomagaly kropelki camilia

Gość gość
Pierwszy zabek dokladnie 11 miesiecy.I w ciagu tygodnia wyszly 4 zabki dolne.Teraz corka ma prawie 13 miesiecy i wychodza jej czworki.Jest ciezko szczegolnie w nocy

Gość gość
U nas 8 mcy o nadal nic :-(

Gość gość
10 msc pierwszy ząb i jednorazowe wymioty. Później już wychodziły następne co kilka tyg , czasem wychodziły 3 na raz ,ale praktycznie bezobjawowo

Gość gość
10 msc pierwszy ząb i jednorazowe wymioty. Później już wychodziły następne co kilka tyg , czasem wychodziły 3 na raz ,ale praktycznie bezobjawowo

Gość gość
I syn - 4 miesiące 1 tydzień II Syn - 4 miesiące 3 dni Praktycznie bezobjawowo, tu nam się udało.

Gość gość
Tu Autorka. U nas było 40 stopni gorączki przez 3,5 doby. Od tamtej pory jeszcze drugi nie wyszedł..ech :/

Gość gość
Moja miała równiutko 10 miesięcy jak jej wyszedł pierwszy ząbek. Teraz ma 21 miesięcy bez kilku dni i trójki wychodzą na dole. Na górze trójek wciąż nie ma.

Gość gość
Moja starsza urodzila się z zębami, mała miała 4 miesiące. Za to mojej siostry corka ledwie zdążyła przed roczkiem...

Gość gość
Pol roku a drugi zab 2 tyg pozniej

Gość gość
u nas jakoś w 8-9 mcu wyszły dwie dolne jedynki, a teraz, skończone 10 mcy, trzeci dzień i trzeci ząbek przebił dziąsło. w tym tygodniu szły po kolei górna dwójka, jedynka, dziś kolejna jedynka i jutro pewnie druga dwójka się przebije. poza tym, że ślina płynie po brodzie non stop i gryzie dosłownie wszystko (dziś przebojem był stół) to znosi dzielnie!

Gość gość
U nas syn 19 lat miał - pierwszy ząbek mu wypadł, jak mu obili mordę pod sklepem, bo złe ogórki na zakąskę przyniósł.

Gość gość
Mojej córce wyszedł 1 ząb jak miała 12 m. Też mnie straszyli nacinanie dziąsła ale obyło się bez tego. Bezbolesnie, żadnej gorączki sraczki itd. Każdej mamie życzę takiego ząbkowania. Pozdrawiam.

Gość gość
Mam dwóch synów. Obaj dostali pierwsze zęby w wieku czterech miesięcy. Teraz młodszy ma 7 mscy i 7 zębów.

Gość gość
Pierwszy ząbek pokazał się jak córka miała 3,5 msc, pozniej lawinowo ruszyly sie wszystkie po kolei. Jedynym objawem ząbkowania było ślinienie się.

Gość gość
A mi dentysta powiedzial ze dobrze jak zeby wychodza pozniej bo sa mocniejsze. Mineralizacja a wiec budowa zeba przebiega ppd dziaslem im dluzej bedzie sie mineralizowal tym bedzie mocniejszy wiec mamy ktorych dzieci zabkuja pozno powinny sie cieszyc...

Gość gość
Dobrze jak późno wychodzą! Mój miał 10 i córka tez 10 mcy a potem fala następnych, minęło 4 miesiące i juz może z 12 ząbków :)

Gość gość
11 miesiecy

Gość gość
Im później tym lepiej. Mojej córce wyszedł pierwsi ząb jak miała 13 mies. Całe ząbkowanie bezbolesne. Obecnie ma 12 lat, piękne uzębienie, dotąd ani jednej plomby. Do dentysty chodzi tylko na przeglądy.

Gość gość
8 miesięcy, na noc dostawala paracetamol przez kilka dni

Gość gość
Córka - 5 miesięcy Syn - 6 miesięcy Aktualnie wyrzynają się córce trójki i znowu muszę sięgać po Dentinox, probiotyki (rzadkie kupki charakterystyczne przy ząbkowaniu) i Viburcol. W aptece widzialam plakat z ogłoszonym konkursem http://www.spokojdziecka.pl/konkurs.html Przede mną któraś z mam też o tym wspomniała. Warto wziąć udział i mieć szansę wygrania atrakcyjnych nagród.