Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bogdan Mazur

Czym kierować się przy wyborze pianina cyfrowego?

Polecane posty

Witam, chcę kupić synowi na przyszły rok nowe pianino cyfrowe, takie lepszej klasy. Teraz gra na takim 20 letnim Rolandzie, który kupiłem dwa lata temu za niewielkie pieniądze. Przeglądamy na razie wspólnie różne fora, ale opinie są bardzo różne. Przyznam, że im więcej czytam tym bardziej jestem skołowany.

Dlatego nie ma co za dużo się wczytywać, tylko wziąć chłopaka do sklepu i niech sobie ogra kilka modeli. Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, że syn już dwa lata gra bo rozumiem, że to dla niego tego rolka kupiłeś. Jeżeli tak, to już po dwóch latach powinien mieć na tyle wiedzy i umiejętności, że będzie wiedzieć czego należy oczekiwać od instrumentu. Nie wiem ile kasy zamierasz przeznaczyć, ale z mojej strony mogę doradzić tylko tyle, że jeżeli chcesz kupić synowi naprawdę dobrej klasy instrument cyfrowy, to doradzam przetestować sobie pianina hybrydowe.

Do grania kotka na pewno tak, natomiast syn ma trochę większe ambicje. Wracając do pianin, o jakich pieniądzach mowa, jeżeli chodzi o hybrydowe pianina?

Hybrydowe pianino jest bardzo dobrym pomysłem, niestety dość kosztownym. Z drugiej strony jest to już zakup na całe lata więc patrząc z tej perspektywy cena nie powinna tak też bardzo mrozić. Dobrej klasy nowy instrument hybrydowy można kupić za ok. 12-13 tys zł.