Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poraża mnie podejście do życia kobiet nie pracujących żyjących z Ops i 500plus

Polecane posty

Gość gość
No ale po co się interesować życiem innych? Niby te osoby, które pracują( ja też pracuje, mam męża i jedno dziecko i nie biore 500 plus) uważają się za lepsze, a jednak zachowujecie się jak ludzie z prowincji, jak wścibscy ludzie. Serio nie macie ważniejszy problemów czy rozmyślan nad swoim własnym sensem istetnia, że musicie takie tematy zakładać? Jedni chcą pracować, inni pracować i się rozwijać jeszcze inni chcą a nie mogą a jeszcze kolejno nie chcą i nic wam do tego.

Gość gość
Jak im się należy to dlaczego mają nie brać ? nie znam ludzi którym proponują kasę a odp jest nie dziękujemy mamy ;-).

Gość gość
Co się czepiacie biedoty która bierze 500 plus, nawet na pierwsze dziecko ?Czepcie się tych bogatych ,mają kupę kasy a biorą 500 plus na drugie i kolejne dzieci.

Gość gość
Dla bogatego 500+to jest śmiech. Dla mnie na 2 kremy by to starczyło ale jak dają yo biorą. Tylko patologia ma korzystac?

Gość gość
I jeszcze coś. Sporo bogatych ludzi korzysta ile moze z mopsu czy innych podobnych instytucji fałszujac badania lekarsie, oszukując w deklaracjach podatkowych i korzystajac z wszrlkiej mozliwej zapomogi co o takich powiecie, którzy nie muszą a zabierają te udogodnienia tym ktorzy potrzebują?

Gość gośćówa
do gość dziś Widzisz, denerwujesz się bo jesteś nie w temacie. Trzeba słuchać co inny mówią to byś wiedział/a o co chodzi z tym 500+. Dlatego wyjaśnię teraz dla tych co się z tego powodu wściekają o co chodzi z tym 500+. 500+ to NIE JEST program socjalny. To jest program wspierający wszystkie rodziny, które mają co najmniej 2 dzieci (albo 1 ale wtedy limity dochodów są). Czemu Wy wszyscy całe życie uważacie, że jednym się należy a innym nie. Ci co mają w d***e pracę mają dostawać kasę od tych co pracują? Myślenie na poziomie kury. :-(

Gość gość
Temat widzę bardzo zdenerwował ;-) .

Gość gość
Koło mnie jest prywatna przychodnia małżeństwa, oboje lekarze- ona pediatra on neurolog ,mają czworo dzieci i co ???Pobierają 1,500 pln.co miesiąc!! Czy to jest sprawiedliwe?? A samotna Matka która ma 830 zł na osobę już nie dostaje na na pierwsze dziecko. Dobrze by było żeby zabrali tym najbogatszym,np. Jeśli dochód na osobę przekracza 2.000 zł, przy becikowym tak jest, dochód na osobę w rodzinie nie może przekroczyć 1.950 zł. Gdy przekroczy nie dostajesz becikowego i tak powinno być z pieniędzmi na dzieci.

Gość gośćówa
do gość dziś TO NIE JEST PROGRAM SOCJALNY!!! czytajcie, teraz dużymi literami napisałam bo widzę że są problemy. :-P

Gość gość
Ja się cieszę, że te głupie co biorą 500+się z prac pozwalnialy bo odpad odszedł a na stare lata będą smierdzacymi śmieciami a ja panią w mercedesie. Niech gnija przyglupy jak najdłużej żeby normalni ludzie nie musieli się z głupimi męczyć w pracy.:p

Gość gość
500 plus jest dla wszystkich ,ale tylko mądrzy ludzie wiedzą jak z tego skorzystać. A głupich nie brakuje i brakować nie będzie i najważniejsze , nie obchodzi mnie jak będzie wyglądało ich życie za x lat. Autorko co najbardziej przeszkadza Ci w braniu ? Przecież 500 + nikt nie wyłudza tylko bierze skoro dają?!

Gość gość
14:21 dokładnie

Gość gość
14:19 Autorce jak zabraknie już argumentów to zaczyna bluźnić :D :D :D

Gość gość
Dzieci skończa 18 lat i kasa sie skonczy i będą latać po opiekach społecznych po jałmużnę a ja będę latać samolotem na wczasy do ciepłych krajów :D

Gość gośćówa
do gość dziś Autorka nic nie pisała, że ma problem z tym, że ktoś bierze kasę z 500+. Zarówno ją jak i mnie interesuje co z ludźmi, którzy rzucają pracę dla kasy z tego programu.

Gość gość
14:27 Nagle zaczęliście martwić losem innych , zrywam boki :D ;)

Gość gość
Co ciebie inni obchodzą. Będą tak jak w innych krajach dzielnice bogatych i slumsy i oni właśnie w tych slumsach będą.

Gość gość
Myślę, że to też kwestia tego, że ktoś na te 500+ musi zarobić, to nie są pieniądze z powietrza i płacimy za to wszyscy... Ale mało kto to rozumie. Nie chce mieć dzieci, ale nie mam problemu z tym, żeby wspomóc rodziców, bo wychowanie to ciężka praca, tylko program 500+ jest fatalnie przeprowadzony. Powinno odsiewac patologie i być dla dzieci, a nie na flaszkę czy nowe paznokcie mamusi. Nie wspominając o tym, że samotnym matkom też się należy pomoc i to chyba nawet wieksza. Myślę, że jakby ta wartość 500+ została dana, ale nie w formie pieniedzy a np ulg do zlobkow, zajęć dodatkowych, książek, kursów, ubrań, kolonii etc nie było by takiego krzyku. A tak nawet głupie 500 zł dzieli cały naród...

Gość gość
14:27 Nigdy nie wiadomo jak potoczy się komu los. Nie obchodzi Cię los innych i zżera Cię złość na myśl że nie należy Ci się 500+ Lataj sobie , nawet nie wracaj. Szczerze nie zazdroszczę.

Gość gość
Do gość 14:26 ,ja ? wpis z 14:19 ,nie jest mój więc nie wiem o co chodzi ?. I nikomu nie zazdroszczę bez przesady ;-).

Gość gość
Bijecie się o marne 500 zł . Tak niewiele a niektórych tak boli. Jesteście żałośni.

Gość gość
Mam nadzieje, że za kilka lat zlikwidują 500zł plus

Gość gość
Od kiedy przejmujecie się losem innych kobiet , kobiety?

Gość gość
Oczywiście że w końcu zlikwidują 500 + W radiu cały czas debaty , że program nie spełnił oczekiwań. Ilość dzieci urodzonych po wprowadzeniu programu jest niewiele większa. Ja biorę 500+ i liczę się z tym że niedługo będę o całe 500 zł biedniejsza ;)

Gość gość
Od 20 roku zycia mam ciągłość pracy, a mam 36 lat już i nie interesuje mnie życie innych. Ci którzy wtrącają się w życie innych muszą mieć strasznie nudne swoje zycie.

Gość gość
do gość dziś To ja Tobie powiem dlaczego 500+ a nie inne rzeczy o których piszesz. 500+ bardzo dobrze się sprzedało przed wyborami, pisowi nie chodziło przecież o to żeby pomóc rodzicom w wychowywaniu dzieci a jedynie o to, żeby zdobyć ich głosy na wyborach. Tak jak napisałaś, można byłoby dać rodzicom pomoc w postaci darmowych przedszkoli, kursów, wyjazdów dzieci na wczasy i innych ciekawych rzeczy, pomoc przyznana w ten sposób mogłaby być nawet większa niż te 500 zł. Jest tylko jedno ale..... 1) hasło wyborcze musi być krótkie i chwytliwe co by mniej wymagający intelektualnie wyborcy je zrozumieli - 500+ spełnia wszystkie te kryteria 2) kasa to kasa, lepiej wziąć 500+ i samochód na raty bo stary się już rozpada niż dostać np. 700-800 zł miesięcznie ale tylko na dzieci a nie zachcianki dorosłych, 3) taka szeroka pomoc jest dużo trudniejsza do realizacji i wymaga dużo pracy, zdolnych ludzi, a jak wiadomo kadra pisowa nie jest zbyt błyskotliwa umysłowo i tak na prawdę nie byliby oni wstanie wprowadzić tak skomplikowanego programu, wystarczyć spojrzeć jak uchwalają inne ustawy, które z założenia nie są zbyt trudne. Non stop ustawą poprawiają swoją poprzednią ustawę, bo nie potrafią napisać nic sensownego. To tyle :-)

Gość gość
Niestety się z Tobą zgadzam :(