Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnkaFankaJanka

Mój brzuch... pytanie do mam ćwiczących

Polecane posty

Gość AnkaFankaJanka

Hej. Jestem 1,5r po drugim porodzie Mój brzuch wygląda na wzdęty, jak siadam to widzę na nim jakby cellulit (???) :( Pępek też od siedmiu boleści. Chciałam zapytać jakaś doświadczona mame - która ćwiczy i wie jak to robić... Co polecacie? Mel B? Chodakowska? Same brzuszki? Mam możliwość jedynie w domu coś porobić. A może jakieś zabiegi?

Gość gość
Zadna Mel B i Zadna Chodakowska najgorsze baby do cwiczen jakie widziałam :o Brzuszki tez mało dają

Gość gość
21.22 tos doradzila autorce...

Gość gość
Żebyś Ty widziała mój pępek... Jestem po 2 laparoskopii i teraz to tragedię mi chirurg zrobił. Pępek jest niżej niż był a jak leżę to cały się podnosi, staje wypukły, taką pętelkę skóry tam mam.

Gość gość
No kurczę i co po tej laparoskopii-tak juz będzie ten pępek jak wentyl czy można coś z tym zrobić nieoperacyjnie? Ja zawsze miałam płaski brzuch, teraz jakbym się fasoli najadla A mięśnie nie rozeszły się więc się ludze ze jakieś ćwiczenia pomogą :/

Gość gość
Nie Mel B Nie Chodakowska Nie brzuszki Czyli co??? :)

Gość gość
Tak mnie po prostu chirug zszył. Po pierwszej laparoskopii parę lat temu pępek był jeszcze w miarę ok ale teraz tragedia.

Gość gość
gość dziś operacja

Gość gość
A ma ten pępek wpływ na Twoje życie seksualne? Przepraszam za pytanie. Mój brzuch to źródło moich kompleksów. Jeśli zbyt bezpośrednie to pomiń :)

Gość gość
Nie przesadzalabym z tą operacją dopóki nie spróbuję zadbać o ciało ćwiczeniami - stąd ten post - bo nie wiem jakimi :)

Gość gość
Nie, przed mężem się nie wstydzę.

Gość gość
A masz mocne mięśnie brzucha?

Gość gość
A ja postanowilam zadbac o siebie. Cwicze ostro wlasnie Chodakowska i Focus T25. Cwicze 3 tydz. Brzuch troszke drgnal. Skorka fajna, mila sie robi. No ale najlepiej doradzic zeby dziewczyna plaszczyla dupe na kanapie.

Gość gość
Zrób większe zdjęcie, żeby było widać cały brzuch.

Gość AnkaFankaJanka
Większe zdjęcie mam np. takie: http://m.fotosik.pl/zdjecie/cd850395ff801a1e Widać na nim, że na środku brzucha jest nadmiar chyba wszystkiego. Tłuszczu i skóry. Wielkości pięści wokół pępka. Z boku natomiast wygląda z reguły tak: http://m.fotosik.pl/zdjecie/4f76bb5ecd67df68 Zawsze jak się najadlam to trochę dostawał, ale teraz źle się z tym czuję. Jak to zmienić?

Gość AnkaFankaJanka
Obleśna? Przede wszystkim jestem mamą:) A teraz, kiedy jestem w stanie w ciągu dnia tak się zorganizować, by zyskać 1,5h dla siebie - chciałabym zadbać o siebie jako kobietę. Nie muszę podobać się Tobie:) Z Tobą do łóżka nie chodzę.

Gość gość
A rodziłaś naturalnie czy cesarka?

Gość gość
Oba porody naturalne

Gość gość
Jak dla mnie wygląda to naprawdę dobrze. Jeśli koniecznie chcesz, możesz zacząć się ruszać i ćwiczyć, może bieganie coś zmieni? To dobre na wszystko tak naprawdę :D mięśnie wzmacnia i wyszczupla... Ja bym po prostu się więcej ruszała ogólnie, będzie ładna pogoda, więc na świeżym powietrzu. Nigdy nie zrozumiem ludzi ćwiczących na dywanie! Rower, spacery. Nie oczekuj szybkich efektów, bo na dobry efekt trzeba poczekać! :)

Gość gość
Tylko dzieci ponad 4kg każde, przy czym moja waga waha się bez ciąży w granicach 52-58kg. W ciąży zarowno 1 jak i 2 przykoksowałam i było +25 na liczniku :)

Gość gość
Dzięki za odpowiedź! No właśnie codziennie zaliczam spacer-specjalnie przyspieszam, żeby się trochę zmęczyć, mieszkam na 4 piętrze i 3-4x dziennie jeszcze z psem zasuwam po schodach. Ale brzuch ani drgnie. Jak pisałam mam 1,5h dziennie, niestety w tym czasie nie dam rady i poćwiczyć gdzieś na siłowni i pojsc/wrócić z powrotem... zostaje ten nieszczęsny dywan :)))) Jestem po 30stce i jest coraz trudniej trzymać fason ;) pozdrawiam!

Gość gość
Autorko, brzuch wygląda dobrze, ale masz rozstęp mięśni brzucha jak na moje oko. Zwykłymi brzuszkami pogorszysz tylko sytuację. Wrzuć w Internet to zagadnienie i poczytaj jak ćwiczyć. Najlepiej na forach typowo sportowych.

Gość gość
Np. Siadasz na podłodze i w pozycji siedzącej prostujesz nogi i przybliżasz do klatki piersiowej. Bez dotykania stopami podłogi.

Gość gość
Oczywiście wciągasz brzuch.

Gość gość
Generalnie masz chyba nadmiar skóry. A co do wystającego brzuszka...próbowałaś diety? Chociażby odstawienia słodyczy? U mnie to daje efekt prawie płaskiego brzucha a miewałam taki jak Ty, nawet przed ciążą. W zeszłym roku pierwszy raz zastosowałam pierwszą w życiu dietę - jogurtową (polecam), schudłam najpierw 5 kg w ok miesiąc i później dzięki czasowym ograniczaniu słodyczy i alkoholu jeszcze 2, efekt utrzymuje się od 7 miesięcy.

Gość gość
To ja z 6:21 A nadmienię, że mam 173 cm, przed dietą 67kg, waga idealna 62-63, doszłam do 60 i wciąż słyszę "za chuda".

Gość gość
Powiem tak ja po ponad roku cwiczrn nieosiagnelam poziomu z przed ciąży ale byłam blisko. Nie robiłam nic specjalnie na brzuch a na wszystkie partię. Chodziłam na siłownię zajęcia cardio - rowery i trampoliny a takze zajęcia ogólno rozwojowe najlepszy efekt był po połączeniu rowerów raz w tygodniu z body pump 2 razy i raz body balance. Pump to takie ćwiczenia ze sztanga dzieci nim bardzo wzmocnilam plecy świetna pula o ramiona i górne partie brzucha balance to takie połączenie jogi pilatesu rozciąganie elastyczność celulit z brzucha zniknal jedyne co zostało to lekka o ponka pod pepkiem ale to niestety dieta. Może u ciebie na siłowni są jakieś fajne zajęcia mi ćwiczenia w domu nie dały nic po mieisacu na siilowni już widziałam efekty.

Gość AnkaFankaJanka
No to świetnie, że się tak zawzięłyście i ćwiczycie!!!! To mnie motywuje jeszcze bardziej :)) Z dietą różnie, boję się schudnąć dlatego niespecjalnie kombinowałam z dietami-ja tez mam ponad 170cm wzrostu...i te nieszczęsne 50 parę kg. Ale słodycze powinnam odstawić, wiem, tylko tak ciężko z jedynej przyjemności e ciągu dnia zrezygnować :D Czytam o tym rozejsciu mięśni...

Gość gość
Autorko, spójrz na twoje drugie zdjęcie. Nie wiem czy tak stoisz, ale masz mocne wygięcie w dolnej części kręgosłupa. To między innymi powoduje wystawanie brzucha. Stan bokiem do lustra, wypchnij biodra do przodu i zobaczysz, że brzuch zmaleje. Miałam podobnie po porodzie. Nie mogłam leżeć na brzuchu, bo zaczynał mnie boleć dół pleców. U mnie pomógł bardzo intensywny pilates. Jeżeli chcesz poćwiczyć brzuch, to moim zdaniem fajne sa ćwiczenia na centrum sportowca. Jeden zestaw jest dłuższy, a drugi krótszy, moim zdaniem bardziej intensywny, nazywa się turbo abs.