Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delaviele

wkurza mnie mój ojciec

Polecane posty

Gość delaviele

mam 16 lat i mieszkam z rodzicami. z mamą dogaduję się raczej okej, rozmawiamy i oglądamy często razem tv i takie tamale mój ojciec... czasem nie mogę z nim wytrzymać. jest nienormalny, nie szanuje mojej prywatności. ostatnio znalazł mój stary pamiętnik sprzed dwóch lat gdzie pisałam o swoich sprawach a on to czytał... albo zabiera mi ciągle telefon dobrze że założyłam blokadę bo czytałby moje wiadomości... jest wycofany, nie zna się na życiu, nie umie nastawić piekarnika zrobić prania obslugiwac telefonu dotykowego... i każe mi wierzyć w boga chociaż ja nie jestem religijna i nigdy nie będę! poza tym chcę sobie w niedalekiej przyszlosci zrobić tatuaż ale gdzie tam, on mówi że to schizy i że jestem nienormalna a mama mówi że moje ciało mój wybór a potem każe mi pytać ojca o zdanie bo ''jest on głowa rodziny" ... wiem że trzeba szanować rodziców ale nie mogę już znieść tego co robi, jaki jest prosty i nie umie się zachowac, chce żebym była taka jak on kiedyś (same dobre oceny) ciągle zmusza mnie do nauki wiary i nie umie przyjąć krytyki a gdy mu coś powiem to mówi że pyskuje obraża się i zabiera mi telefon... ja naprawdę nie wiem co robić pomóżcie mi proszę :(

Gość gość
Słuchaj tatusia, nie pyskuj i ucz sie, głąbie!!!

Gość gość
Masz 16 lat, wiec powinnas się słuchać, za 2 lata bedziesz pełnoletnia wtedy możesz decydowac sama za siebie. Napyskować, spakować manatki swój telefon i zacząć życie po swojemu, ale... pewnie się przekonasz że to ani nie jest takie łatwe, ani fajne.

Gość gość
ojciec cie kocha tylko ta milosc wydaje sie cokolwiek toksyczna