Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nierówne dawanie 500 plus pozbawiło mnie wszelkich uczuć do innych

Polecane posty

Gość gość
Do 18:15 oczywiście ze sprawiedliwe! To bogaci placa wieksze podatki i inne daniny dla rządu. To wlasnie z pieniędzy tej pani prokurator sa sponsorowane 500 plus i jej sie to o wiele bardziej nalezy, bo ona do tego worka wiecej dokłada

Gość gość
Ten cham wyzywajacy innych to właśnie wzorcowy elektorat PISu :)

Gość gość
Nam przekroczyło o 7zł. Mamy jedno dziecko i ten program nie sprawi, że zaraz postaram się o kolejne, tylko patologia będzie się płodzić dla 500+. Mamy kryzys finansowy ogólnie i jest nam ciężko, ale nic nam się nie należy, żadna pomoc. W sumie ok, wiem, że wyjdziemy z tego marazmu, ale to kryterium dochodowe jest beznadziejne. Niestety, ale uderza w najliczniejsza grupę, czyli w ludzi, którzy uczciwie pracują i odprowadzają podatki, ale zarabiają najniższa krajową.

Gość gość
Matki samotnie wychowujace jedynaków też się dokładaja do tego programu. Dlaczego im sie 500+ nie należy?? Zbyt bogate? Alimenty w Polsce nie każdy ojciec płaci.

Gość gość
Każdy pracujacy obywatel dokłada do tego programu. I ten co zarabia 8 tys i ten co zarabia 1600 zł. A korzystaja czesto ci co zarabiaja dużo i nie potrzrbuja tej kasy. No ale jak daja...grzech nie wziasc.

Gość gość
A innym żal doope ściska bo sasiedzi dobrze zarabiaja i biora a oni maja jedno i ledwo koniec z koncem wiażą. Ale sprawiedliwe.

Gość gość
Bo 500+ to nie jest socjal. To nie becikowe. To jest zacheta do posiadania wiekszej ilosci dzieci. Chodzi o to by ci, co maja jedno i wahaja sie nad drugim, podjęli ta decyzję. Tu nie chodz o to by co, co i tak by mieli jedo dziecko, nadal mieli tylko jedno. Tu chodzo o to, by ich zachęcić do kolejnego. Ale ogolnie uważam ze ten program to goowno. Powinny byc wieksze ulgi podatkowe(zeby nie dostawaly nieroby tylko uczciwie pracujący) oraz serio darmowe przedszkola zlobki itp.

Gość gość
Mnie do posiadania drugiego dziecka zacheciłaby pensja wyższa niż 1850 ktore teraz zarabiam. Taki program mnie nie zacheci. Mieszkamy na lubelszczyźnie a tu nie jest łatwo o dobrze płatna prace.

Gość gość
Ja bym na przykład widział: darmowe obiady w szkole dla dzieci, darmowe przedszkola, wyprawki dla uczniów we wrzesniu itp. Dla wszystkich dzieci.

Gość gość
gość dziś masz rację, ze o to chodzi. Ale dla niektorych samo zajscie w ciążę, i wizyty, badania w ciąży generuja koszty nie do przeskoczenia. Ja urodzilam drugie przed tym calym programem co prawda, ale pieniedzy na badania, wizyty u specjalistow po stracie drugiej ciazy i w trakcie trzeciej wydalam ogrom. Oni chca wzrostu dzietnosci, ale jakby popatrzec na to od drugiej strony, to faktycznie nie pomagaja tym, co chca miec dziecko i sie starają. A jeszcze sa przeciwni in vitro. Sama wiem po sobie, ze gdybym polegala na nfz, to bym nie miala ani jednego ani drugiego dziecka.

Gość gość
zarabiam 1500 zł i mam mieć drugie dziecko, czy was porąbalo

Gość gość
Autorko chciałabym mieć takie problemy jak ty. Chciałabym mieć stałą pracę za 1605 zł. Pracę z której by mnie nie wyrzucili lub nie doprowadzili do delirium uniemożliwiające napisanie prostego dokumentu

Gość gość
do gość dziś [08:15- dobra jesteś, jak trzeba pracować to dostajesz delirium, a jak pieprzyć sie i rozmnażać beznadziejnie bo nie stać ciebie na dzieci to nie dostajesz delirium, bo ja na samą myśl ciąży dostaje delirium natomiast żadna praca mnie nie wykańcza

Gość gość
Matki jedynakow-to jest program demograficzny a nie socjalny! Dotrze to do was wreszcie? ??

Gość gość
Ludzie, pilnujcie swoich spraw a nie zazdroscicie innym. 500+ zrobiło duuuuuzo dobrego. Ja nie korzystam jakby co.

Gość gość
nikt nie zazdrosci debilko zrozum, bo kto przy zdrowych zmyslach bedzie sie rozmnazal na potege? Nie ma czego zazdroscic, tylko niech sobie pis daje ze swojej kasy a nie z podatkow uczciwie pracujacych ludzi. A jesli chce wspomagac demografie to niech daje na ludzi ktorzy rokuja na przyszlosc, tylko co pracuja a niw patologie ktora nigdy pracy nie widziala. Ta ich z****** "demografia" wszystkim bokiem wyjdzie bo dzieci nierobow to tez nieroby na ktore ciagle beda lozyc z naszych podatkow.

Gość gość
Ktoś tu pisze że nie jest to program socjalny, jednak w wiadomościach które czytam pisze coś innego -pisze że program 500 plus jest to program socjalny .Zaraz poszukam linku.

Gość gość
Sorry, rzeczywiście wszędzie pisze że to nie jest program socjalny.

Gość gość
Dla tych osób które nie chcą się zdecydować na kolejne dzieci -rodzenie dzieci nigdy nie opłacało się tak jak w tej chwili... My staramy się o piąte dziecko, dostanę 1.000 zł becikowego i 1.000 zł z urzędu miasta za urodzenie dziecka ,oprócz tego 1.000 złotych kosiniakowego przez rok ,co miesiąc 500 plus ,100 zł rodzinnego i 100 zł za wychowywanie dziecka w rodzinie wielodzietnej i co nie opłaca się ???oprócz tego oczywiście pensja męża ☺️ Właśnie chodzi o to rządzącym żeby rodzić dzieci ze względu na pieniądze które się na nie dostaje.. Skoro państwo daje to dlaczego z tego nie korzystać? Mam czworo dzieci w wieku szkolnym urodzonych przed programem 500 Plus.

Gość gość
"do gość dziś [08:15- dobra jesteś, jak trzeba pracować to dostajesz delirium, a jak pieprzyć sie i rozmnażać beznadziejnie bo nie stać ciebie na dzieci to nie dostajesz delirium, bo ja na samą myśl ciąży dostaje delirium natomiast żadna praca mnie nie wykańcza " Ja sie dość napracowałam w życiu. Dzieci mam tyle co autorka czyli jedno. A co do tego co napisałaś to co innego kochający mąż, rodzina, a co innego ludzie z pracy którzy mają cie za śmiecia i myślą że mogą tobą poniewierać. Ale tak dla ciebie bede dawać znów sie poniżać i sie truć na nowo otępiającymi proszkami, byle nie stracić honoru w twoich oczach co masz mnie głęboko w dupsku.

Gość gość
Aha, zapomniałam jeszcze dodać że co roku dochodzi ulga podatkowa, za czworo dzieci dostaliśmy zwrot 7.350 zł.Nie jesteśmy biedni bo wiadomo że za te pieniądze nie da się utrzymać dzieci trzeba wyłożyć drugie tyle z własnej kieszeni.

Gość gość
08:39 Jeszcze ci tak napiszę skoro "żadna praca cie nie wykańcza" to ja życzę w takim razie tobie by ciebie to spotkało co mnie, żeby ktoś cie doprowadził do nerwicy z objawami wegetatywnymi i to tak silnej żeby ci żaden psycholog nie pomógł. Może wtedy sie nauczysz pokory do innych ludzi.

Gość gość
Dlatego teraz tyle kobiet w ciąży chodzi bo warto mieć dzieci skoro państwo wspiera,jest wreszcie tak jak w innych krajach.

Gość gość
Polska nie jest biednym krajem .Czytałam kiedyś że w żadnym innym państwie posłowie nie zarabiają tak dużo w porównaniu do przeciętnych obywateli .Nawet w USA..Tylko w Polsce.

Gość gość
ale posłowie pracują, a rodzicie pieprzą się i rozmnażają bez pracy i dostają mało co mniej

Gość gość
16 40 idź prostaczko sie lecz tak wszyscy rodzice w całym kraju nic nie robią nie pracują tylko się pieprzą Zaraz gdzieś już czytałam o tym rany wchodzisz na każdy temat i piszesz że wszyscy się pieprzą chora jesteś albo jakiś zbok k***wski :-o

Gość gość
a skąd mają dzieci, czyżby byli wiatropylni

Gość gość
no własnie, prostaczka ma jedno dziecko, a tu"łucone" mające po kilka fakultetów napieprzyli dzieci i żeby nie 500+ to dzieci przymieraliby głodem

Gość gość
A ja bym wolala wyższa pensje minimalna około 2500 netto, darmowe ubezpieczenie zdrowotne dla wszystkich i składki zus uzależnione od dochodu. Np ktoś kto ma dochód 1500 zł powinien płacić ZUS np 200 zł a nie 1000... A ktoś kto ma dochód 10000 niech płaci te 1000zl składki. Uważam ze to głupota dawać 500 plus i to nawet bogatym. Chore jest to ze bogatych jeszcze się ubogaca podczas gdy wielu ludzi nie ma ubezpieczenia zdrowotnego.

Gość gość
do gość dziś - masz racje, tylko to dla naszych pisowców za trudne jest do zrozumienia