Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy rodzice mogą zmusić mnie do jedzenia mięsa?

Polecane posty

Gość gość

Mam 16 lat i od pół roku jestem wegetarianką. Mojemu tacie to kompletnie nie przeszkadza, za to moja mama miewa z tym problemy. Ogólnie akceptująto oboje, lecz mama raz na jakis czas wszczyna kłótnię o zupe. Moja rodzina nie jest wegetariańska i niedzielny rosół na mięsie gości zawsze. Nie jem go, lecz problem zaczyna sie w tygodniu, kiedy bazą do ugotowania kolejnej zupy jest wlasnie niedzielny rosół. I w tej własnie chwili, gdy nie chce jej zjeść zaczynają sie problemy. Wybucha kłótnia i jest nie za ciekawie. Czy może mnie zmusić do tego abym zjadla tą nieszczęsną zupe? Uważam, że jestem juz na tyle duża, ze mam prawo decydować o takich rzeczach. Jak to wygląda pod względem prawnym?

Gość gość
Nie, to podchodzi pod przemoc psychiczną

Gość gość
Zamawiaj sobie w niedziele kebab sojowy. 🖐️

Gość gość
O tym kebabie sojowym to ja tak dla jaj, ale wpisałem w necie i faktycznie takie cudo jest . :classic_cool:

Jak to wygląda pod względem prawnym? x przychodzi pan prokurator i karmi Cię rosołkiem. w ramach pouczenia jego żona morduje kurczęta na Twych oczach i robi kolejny, na drugie danie

Gość gość
Nie mogą Cię zmusić. Najlepiej to zacznij gotować wege zupy i poczęstuj rodzinę, jak zobaczą, że da się zrobić zdrową i smaczną zupę bez mięsa powinno ich to przekonać. A takie zupy są prostsze niż te z mięsem i smaczniejsze ;) Zdrowa jest zupa soczewicowa :) U mnie w domu dzięki temu, że ja nie jem mięsa zupy są w 90 % bezmięsne, tylko rosół mama robi dla innych i czasem jakieś typowo mięsne zupy typu flaki. Jak robi zupę fasolową zanim doda tam mięsa odlewa dla mnie osobno, to żaden problem. Można też robić smaczny "rosół" na samych warzywach ;) Ojciec, który jest mięsożercą powiedział, że to dobre ;) Szczerze - zupy to chyba najmniejszy problem w tym domu :D

Gość gość
I ogólnie jeśli potrzebujesz wsparcia w tym temacie, to wejdź raczej na fora dla wegetarian, tam znajdziesz więcej zrozumienia bo sporo osób o tym rozmawia ;) Co tam kebab sojowy..jest coś takiego jak lody o smaku kotleta schabowego :classic_cool:

Gość gość
O tym bylo w programie typu PNŚ albo DD tvn,poznaj swoje prawag. Rodzic nie ma prawa cie zmuszac do jedzenia miesa gdy ty jestes wegetarianka.nawet jak masz 13lat.

Gość gość
podaj rodziców do trybunału w Strasbourgu. do helsińskiej komisji praw człowieka. do ekologów gdzie się da!

Gość gość
Do opieki społecznej zadzwn.oni ci pomogą.