Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zauwazyliscie ze wiele starszych ludzi ma żal do mlodych o to ze są młodzi?

Polecane posty

Gość gość

I silni? Np. wypominają im " młodzi maja sile to moga stac w autobusach", " mlodzi nie powinni zajmowac kolejek u lekarzy" itd? Albo ogólnie nie podoba im sie to, ze mlodzi chodza na imprezy, korzystaja z zycia, bo wtedy to się "puszczaja", "nie maja wstydu" itd?

Gość gość
Normalka.

Gość gość
Ja mysle, ze to po prostu taka zazdrosc, ze oni juz sa starzy i nie moga robic wielu rzeczy tych co mlodzi. Gdyby to bylo mozliwe i sie tak dalo to pewnie by domagali sie od mlodych zeby im oddali troche swojej mlodosci i lat zycia. A ze sie tak nie da to wielu z nich jest zlosliwych

Gość gość
Minie młodość i uroda, zostanie reszta.Szkoda./J.Sztaudynger

Gość gość
np. moja mama ma pretensje do mnie o to , że czasem jej nie udostępnie swego męża.

Gość gość
dobrze jak cos zostanie ,ale gorzej jak nie ma tej reszty bo nigdy nie bylo :P

Gość gość
Autorka skąd masz takie relacje ze starszymi, ja mijam czesto osoby starsze na ulice ale nie zwracam na nich uwagi, to prawda że b.rzadko jeżdzę komunikacją miejską ale robię zakupy i jakoś raczej nie rozmawiam z ludzmi starszymi żeby wiedzieć co oni myślą o tym że jestem młoda czy że chodzę na imprezy.

Gość nie twój
Jak ty będziesz stara to zostanie po tobie tylko goowno które masz we łbie.

Gość gość
Im bardziej suka jest wredna za młodu, tym szybcie się starzeje po gębie.

Gość gość
to zalezy ile masz lat, bo jak ze 40 to jeszcze staruszkiem nie jestes ;) A mi chodzi o starsze osoby. Jednak nie moga robic wszystkiego tego co robia mlodzi bo nie maja tyle energii, sily, nie pojda do klubu potanczyc, ani na koncert tez raczej nie ( no ok, na upartego by mogli, ale w PL to raczej malo prawdopodobne), wiec troche ich ogranicza

Gość gość
To prawda ze Podli ludzir się szybciej starzeją : / znam takie mendy w wieku 20 lat a wyglądają na 25 , ja jestem cicha skromna i pomocna i mi ludzie mówią ze wyglądam na 16

Gość gość
Szkoda, że nie oglądaliście "Wakacje z dziadkiem"na MTV. Polska jest straszliwie zacofana, gdzie indziej starsi lubią imprezować w każdym wieku, u nas się stwarza jakieś dziwne ograniczenia. Nikt nie jest szczęśliwy z faktu starzenia się, ale dopóki może i stan zdrowia go nie ogranicza, korzysta z życia. Starsze osoby 60+ na nartach w znanych alpejskich ośrodkach to normalka, u nas na szczęście też dość sporo starszych osób nie odpuszcza z nartami. Dużo też podróżuje, ale nie każdy musi to wiedzieć. Prowincjonalna mentalność nie przyjmuje do wiadomości, że każdemu się coś od życia należy, wyklucza starsze osoby z różnych rozrywek, nawet imprez rodzinnych ☹

Gość gość
Na koncercie Green Day w Krakowie była koło nas 70 latka z wnuczką. Teraz 21 stycznia w krakowskiej Tauron Arenie. Na Kings of Leon też i na Foo Fghters, w tym samym miejscu było trochę osób takich osób, że mogły mieć nastoletnie wnuki. Nie wiem, czy Kraków taki cywilizowany, czy przyjechali z innych miast

Gość gość
Bardzo odkrywczy, wazny i inteligentny temat, autorowi nawet młodość nie pomaga, totalny debilizm.

Gość gość
A ja zauważyłam, że młodzi zazdroszczą starym , bo : nie musza sie uczyć ani pracować, za darmo komunikacja miejską zasuwają, miejsca siedzące im się należą, abonamentu rtv nie uiszczają, a kaskę to im listonosz w zębach przynosi.

Gość gość
Kasa przychodzi przelewem na konto. Jaki listonosz? Chyba cię pogięło ☺