Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Silnik od piły motorowej do roweru?

Polecane posty

Gość gość

Tak myślę, że bez napędu mechanicznego bo silnik ma 12000 obrotów i jest problem z przekładnią, ale myślę żeby zamontować śmigło od wiatraka pokojowego z przełożeniem redukcyjnym ok 3:1 Silnik ma pojemność 40 ccm i moc 2.6 KM przy 12000 obrotów, myśłe o śmigle fi 40-50 cm. Jak sądzicie? Montowałbym to z tyłu za siodełkiem

Gość gość
Wszystko można zrobić,ale uważam że skórka nie warta wyprawki!

Gość gość
Jest to możliwe ale tylko w teorii Pierwsza sprawa śmigło z wiatraka pokojowego nie wytrzyma ułamka tych obciążeń i przy pierwszym dodaniu gazu pięknie eksploduje, co jest realnym zagrożeniem dla użytkownika i otoczenia. To nie będzie proste skombinować takie śmigło. Trzeba będzie przeliczyć samemu i wykonać z drewna albo zamówić gotowe, raczej 3-łopatowe, powiedzmy te 50 cm ale stanowczo z niższymi obrotami, max i optimum to około 2500 rpm. Konieczna będzie osłona śmigła. Kolejna sprawa to przekładnia, na pasach i tu jest problem z cenami kół pasowych - są one nieprzyzwoicie drogie. Do tego trzeba by w rowerze zmienić hamulce, zwykłe na klockach po prostu zaraz się spalą. Pomysł jest ciekawy ale tyle rzeźbienia to wyjdzie taniej kupić chiński skuter i jeździć bez problemu.

Gość gość

Nie lepiej po prostu zakupić napęd elektryczny do roweru? Sprzedażą takich napędów zajmuje się firma https://elektrycznenapedy.pl/ Polecam wam zapoznać się z ich ofertą. Sam korzystam z napędu elektrycznego zakupionego od nich i jestem z niego zadowolony.