Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z niemowlakiem w podróż samochodem

Polecane posty

Gość gość

Mamusie doradzcie. Jedziemy z polroczna córka na święta 5h. Pierwszy raz spędzi tyle czasu w aucie. Jak się przygotować?

Gość gość
nigdy nie podrozowaliscie autem??? a po porodziee ze szpitala,do lekarza,na szczepienie zawsze pieszo? Potrzebujecie odpowiedniego fotelika i to wszystko. Odpowiednio go zamontowac (tylem do kierunku jazdy,pamietc o PASACH..Pamietaj tez o spakowaniu torby z najporzebniejszymi rzeczami pieluszki,podklad do przewijania,moze zapasowe ubranko,smoczek,jakas grzechotka. Karmis piersia czy butla?

Gość gość
a nie doczytalam,sorki ;-) jechala ale nigdy tyle czasu...;-)no taka podroz jest meczaca dla dziecka wiec torba obowiazkowa.

Gość gość
Zapas pieluch,jakieś zapasowe ubranko,picie

Gość gość
normalnie nie histeryzuj. my z 8 tygodniowym synem jechalismy 12h pociągiem i wszyscy łącznie ze wspolpasazerami wyszli z tego cało. po prostu bierzesz potrzebne rzeczy a dziecko pewnie pójdzie spać.

Gość gość
My jechalismy nad morzem z synkiem jak miał 5 miesięcy. Podróż 6 h. Większość drogi przespał :) Zabraliśmy w podręczna torbę: -Termos z ciepłą wodą do mm -2 butelki -Mleko mm (w pudełku z odmierzonymi porcjami-tylko przesypac i gotowe) -4 Pampersy -Chusteczki nawilżone -2 bodziaki -2 pary spodni -2 pieluszki tetrowe (syn ulewal) -Sliniak -Zapasowy smoczek -3 ulubione grzechotki W połowie drogi stanęliśmy na stacji po kawę i WC. A ja w aucie nakarmilam i przewinęłam syna

Gość gość
Karmie piersią. A relomendujecie jechać w dzień czy może w nocy?

Gość gość
Ja jechałam z 10 miesięczna córka do Zakopanego z Wrocka, było ok 7 godzin jazdy. Wyjechaliśmy bardzo rano, żeby mała sobie spała. A potem jak nie spala to i tak ładnie zniosla podróż. Zależy od dziecka. Jedno nie wytrzyma w foteliku bez płaczu nawet pół godziny, inne wytrzyma bez problemu parę godzin

Gość gość
A jak karmisz piersią to już w ogóle mniej do pakowania:). My wyjechaliśmy o 6, na miejscu po 12. Większość niemowląt lubi podróże samochodem więc nie musicie tego aż tak dopasować pod dziecko - chyba, że nie lubi jazdy autem. Znajomi woleli w nocy, ale ich syn z tych co wrzeszczy jak tylko się Go wkłada w nosidełko

Gość gość
Moja corka w foteliku nie wysiedzi nawet 5 min.Biore ja na kolana i ogladamy bajeczki lub patrzy przez okno...

Gość gość
Zabierz kocyk, w aucie gdy klima jest wlaczona o przeziebienie latwo

Gość gość
a co maja powiedziec osoby ktore jada z anglii do polski z 4 miesiecznym dzieckiem 24h.

Gość gość
15.54 bardzo lekkomyslne pomysl co z dzieckiem stało by się podczas wypadku. Oczywiście nie bierze tego nikt pod uwagę że będzie się miało wypadek i my też tego pod uwagę nie braliśmy ale stało się i całe szczęście że mała była w nosidle bo dziecko by nie żyło. A mimo tego złamana ręka krwiak przy mózgu i peknieta czaszka czy warto ryzykować życie dziecka? Odpowiedz sobie sama ja wiem ze nie i dziękuję Bogu że nie wyciagalam jej z nosidla a miałam taki zamiar bo na początku podróży zaczęła stekac.

Gość gość
A co to kogo obchodzi, że jedziesz 24h z czteromiesięcznym dzieckiem z Anglii do Polski? Chwalisz się czy żalisz? Autorka się nie pyta, co ma powiedzieć, tylko prosi o porady, co zabrać ze sobą.