Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem skrajnym introwertykiem

Polecane posty

Gość gość
zapomnijotym: a ile masz lat?

Gość gość
odpiszesz?

Gość gość
Nie pomyl introwertyzmu z fobią społeczną albo osobowością lękliwą. Z introwertyzmem się dobrze czujesz i nie potrzebujesz ludzi do tego by czuć radość każdego dnia. Ludzi porostu nie rozumiesz ale jesteś neutralny w stosunku do nich.

Gość gość
tak czytam ten wątek i wiele osób chwali sobie bycie introwertykami. Sam taki trochę jestem, ale nie podoba mi się to. Świat nie jest przychylny takim osobom jak my, jesteśmy uważani za dziwaków, co na dłuższą metę staje się męczące. Dlatego ja wolałbym być trochę bardziej otwarty.

Gość gość
a fobia społeczna i osobowość lękowa czym się róznią?

Gość gość
Introwersja może być zaletą u kobiet, za które i tak faceci wszystko robią, włącznie z inicjowaniem kontaktu. Facet z introwersją jest przegrany, jeśli nie wykaże inicjatywy sam.

Gość gość
jestem facetem i uważam tak jak powyżej. Od zawsze sam, z introwersją.

Gość gość
gość dziś W większości przypadków jest tak jak piszesz. Wyjątek stanowią bardzo przystojni introwertycy którzy zwabiają dziewczyny samym wyglądem lub tacy co mają szczęście i akurat natrafili na taką kobietę co sama przejmuję inicjatywę.

Gość gość
w polsce mało która dziewczyna przejmuje sama inicjatywę. Zupełnie inaczej jest w Norwegii i Szwecji, gdzie trochę pracowałem, ale z oczywistych względów nie byłem atrakcyjny dla tamtejszych dziewczyn.

Gość gość
To się powoli zmienia bo sami mężczyźni przestają inicjować kontakt.

Gość gość
13:01 Jak kobieta inicjuje kontakt wobec przystojnego faceta to robi to w taki sposób, że to i tak ten facet musi wymyślić jakieś posunięcie. Wiem to, bo sam jestem przystojnym facetem i to inicjowanie kontaktu lasek na ulicach to są albo spojrzenia, albo machanie, albo "cześć hihihihi", a potem oczekiwanie, że ja będę działał, więc równie dobrze mogłoby tego nie być, więc i tak cała inicjatywa spoczywa na facecie. Jeszcze jak poszedłem do liceum to cwane laski brały numer od moich znajomych, ale to miało miejsce tylko na początku, potem przypięto mi łatkę dziwadła i od tego momentu już każda wstydziła się jakiejkolwiek interakcji ze mną, bo kobiety lecą na normalsów, czyli takich typowych, nudnych, pragmatycznych typków bez wyobraźni.

Gość gość
Sorry ale takie gesty/sygnały nie podchodzą jeszcze o przejmowanie inicjatywy.Jest tak dopiero jak ci laska powie wprost, że jesteś dla niej atrakcyjny i zaoponuję pójście na randkę.