Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość190293

Jak karmić niemowlę

Polecane posty

Gość gość190293

Mój syn wlasnie wczoraj skończył 7 miesięcy. Nie chce jeść obiadkow. Kaszke na sniadanie zjada bardzo chętnie, owoce ze sloiczka tez. Wciąż budzi się na nocne karmienia (bardzo często) Chodzi spać o ok 19 i zjada wtedy 210ml mleka modyfikowanego zageszczonego kleikiem a po dwóch godzinach budzi sie na pierś. Rano ok 6 je piers, ok 8 zjada 150ml kaszki, o 10 pierś. Ok 12-13 chce dać mu obiadek ale nie chce zjesc (owoce by zjadł) ok 15 dostaje słoiczek z owocami. O 17 piers i jak juz pisalam o 19 mm zageszczone. Co zrobić żeby syn jadł obiadki i nie budził sie w nocy na karmienie?

Gość gość
W nocy dawaj wodę albo cherbate to szybko rozkmini że w nocy jeść nie dostanie

Gość gość
Pchasz w to dziecko żarcie co dwie godziny. Kiedy on niby ma zgłodnieć? Mleko jest słodkie, kaszka pewnie też. Owoce również. Dziecko jest przyzwyczajone do słodkiego, więc innego nie chce, zwłaszcza, że nie jest głodne. Spróbuj mu zrobić dłuższą przerwę między karmieniami, tak ze 4 godziny, i wtedy zaproponuj obiadek.

Gość gość190293
Jak jest głodny i chce dać mu obiad to nie zje tylko chce pierś.

Gość gość190293
Jak obudzi sie o 7 to o 10 juz chce isc spac. Placze bo chce piers. Gdybym nie nalarmila go przed spaniem bedzie chcial piers jak sie obudzi. Nie dam mu wtedy obiadu bo bedzie zly i nie zje. Jak wstanie o 11 to o 13:30 chce juz spac. Kiedy mam mu podać obiadek?

Gość gość
To odstaw pierś i chodź by się darl nie wiem jak to nie dawaj i koniec ustal że np pierś tylko rano i na noc i więcej nie

Gość gość
Obiad około 12. Zalecenia są takie by karmic dziecko kp do 6 msc życia bo później nie jest już to mleko tak wartościowe. Kiedy zaczęłaś rozszerzać dietę?

Gość gość190293
Czy kaszka rano, obiadek, deserek i mleko zageszczone na noc wystarczy? Plus tego dwa razy dziennie piers?

Gość gość
Powinno wystarczyć

Gość gość190293
Po skonczonym 5 miesiącu życia. Wtedy dostawal jablko z marchewka raz dziennie. Jak skonczyl 6miesiac zaczelam dawac rano kaszke, po południu obiadek i pozniej deserek

Autorko moja mala ma 8 miesiecy ,nadal karmie ja piersia i tez ssie co 2 godziny,wcale nie uwazam ze to za czesto.Tylko ona chetnie zjada zupki.I tez czesto tak ma,ze pobawi sie ze 3 godziny i idzie na drzemke.I wtedy nawet jak jest po obiadku to i tak zasypia tylko przy piersi.W nocy budzi sie nawet co 2 godziny,troche possie i spi dalej. Nie chce wody ani herbatki. A gosc z 12.55 chyba nie wie o czym mowi. Moze zaczelas rozszerzac diete od owocow i dlatego maly nie chce obiadku,bo nie jest slodki

Gość gość
Ja podawałam obiadek o 13 tej. Jak nie chciał upominał się o pierś to troszkę dostał possać (na uspokojenie) i wtedy znowu próba podania obiadku. Czasem zadziałało. Eksperymentuj z konsystencją i łyżeczkami. Ja czasami podawałam zupkę z butli aż załapał. Teraz ma 11 miesięcy i ładnie wszystko zjada.