Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Czy wy, prości ludzie, nie czujecie czasem, że jesteście mało warci?

Polecane posty

Łatwo da się was zastąpić. Jeśli ktoś z was umrze, to bardzo łatwo można znaleźc osobe podobną do was, więc świat nie stanie się uboższy przez waszą śmierć. Natomiast ludzie inteligentni są zwykle jedyni w swoim rodzaju, ich umysł jest niepowtarzalnym zbiorem wiedzy i opinii na różne tematy, różnych idei. Wraz z śmiercią osoby nie-prostej, inteligentnej świat staje się uboższy. I ja nie napisałam, że życze wam śmierci, albo, że uważam zabijanie was za dobre - nie nadinterpretujcie. Po prostu opisałam fakty i pytam jak się czujecie wobec tego?

Gość gość
Na to pytanie to ty chyba odpowiedź znasz najlepiej.

Gość gość
Ty jesteś tylko studentką historii. Niczego jeszcze nie dokonałaś i niczego nie dokonasz.

Gość gość
no ciebie napewno nie da się zastąpić, drugiej takiej idiotki zadufanej w sobie świat by nie udźwignął :P wesołego halleluja !

Gość gość zza miedzy
Oczywiśćie, że tak czasem czujemy. Dziś nie przespałem całej nocy. Zastanawiałem się, czy gdyby mnie nie było, to coś by to zmieniło? Żona by mnie miała z głowy, syn by się zmatrwił. No i jeszcze w pracy kod bym musiał zostawić, żeby mogli wejść do systemu, ale pewnie się łudzę, bo mają zapasowy.

Gość gość
Wiesz myślę, że gdyby umarła Twoja mama nie byłabyś skora do szybkiego jej zastąpienia inną "matką" ;) Ludzie nie muszą być ważni dla wszystkich, wystarczy, że są ważni dla wyjątków.

Gość gość
Chyba, że twój umysł nauczy się czegoś wyjątkowego, zauważy w rzeczywistości coś o czym nikt nigdy nie powiedział, czego nikt nigdy nigdzie nie opisał i zacznie się tym bawić :) nawet jeśli nikomu się o tym nie opowie, nie "przekaże" tego ludzkości, to świadomość, że coś ważnego i fascynującego pojawiło w twojej głowie da poczucie satysfakcji i pewnej wyższości :)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Podobno nie ma ludzi niezastapionych. Ale to dobrze bo swiat idzie naprzod z nami czy bez nas. Taka jest odwieczna kolej rzeczy. Jedni sie rodza inni umieraja. Cos musi zostac zniszczone aby moglo powstac cos nowego. A to dla Ciebie. Z zyczeniami pogodnych i radosnych swiat. https://www.youtube.com/watch?v=wIrIaSNfHaU

Gość gość
Człowiek inteligentny nie wchodziłby na kafeterię :P

Wobec śmierci wszyscy są równi - i ci prości i super wybitni. A czy to jakaś pociecha, ze po śmierci tłumy po wybitnym zapłaczą? Co mu po tym? Nie bedzie go tak samo, jak tego prostego

Gość gość
:( jak umrzesz to poszukamy:)

Gość gość
ot, pozwolić babie zacząć studia i już jej się w d***e poprzewracało.

Gość gość
Dla całego świata może łatwo będzie mnie zastapić ( choc niekoniecznie bo mam telenty artystyczne i może coś kiedyś wniosą, kto wie), ale dla najbliższych mi osob będę nie do zastapienia ;)

Gość gość
Ja uważam, że jestem niezastąpiona, tylko świat mnie nie docenia :P A serio to mało jest takich postaci wyjątkowych, niestety prawie cała ludzkość to robactwo, jedni umierają, rodzą się drudzy.