Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stracilam prace nie mam kasy czeka mnie leczenie kanalowe mam dosc

Polecane posty

Gość gość

tej pieprzonej codziennosci;/ tej walki o kazdy dzien jednak pieniadze sa najwazniejsze, zastanawiam sie kogo z rodziny prosic o pieniadze na leczenie zeba czy wyrwac w cholere;/ zyc mi sie nie chce

Gość gość
Skoro pracowalas to odkladalas cos co miesiac i masz jakies oszczednosci? Ciezko mi uwierzyc, ze wydalas wyplate do zera i chocby 100zl msc nie odkladalas?

Gość gość
Pozycz.oddasz nawet po 50zl co miesiac.

Gość gość
nie odkladalam, wynajmuje mieszkanie i samotnie wychowuje dziecko, nie lapałam sie na alimenty z fa, nie zalapalam sie na 500, juz mam pelno pozyczek a teraz ten pieprzony ząb jeszcze:/

Gość gość
ojciec nie placi alimentow? Leczyc kanalowo mozesz tez isc do dentysty na nfz, skasuje 20% tego co prywaciarz. Plombe poprosisz kolorowa - za to sie nie placi.

Gość gość
nie placi ojciec aliemntow tak jak wiekszosc ojcow w polsce ma z tym problem kanalowo na nfz?a to nie bede czekac za dlugo? mam spuchniete dziaslo obok tego zeba z ropą

Gość gość
Przeciez z bole przyjmuja bez czekania, musisz isc osobiscie. Nie moga odmowic. Ja kiedys jak bylam splukana robilam kanalowe u dentysty na nfz, zaplacilam okolo 200-300 ZL za calosc. U prywaciarza (zalezy ktorego skasowaliby co najmniej 3 razy tyle). Musisz sie przygotowac, ze leczenie dlugo trwa. jesli masz rope i tak najpierw przepisza antybiotyk, zeby zeszla.

Gość gość
Ostatnio leczyliśmy córce zęba kanalowo pod mikroskopem, koszt 1000 zł. Leczenie rozłożone było na 3 wizyty. Na NFZ kanalowo leczą tylko do czworek włącznie. Od piątek trzeba płacić. Jak masz ropę, to najpierw musisz wyleczyć stan zapalny a później dentysta musi ocenić czy da się wyleczyć czy do usunięcia.

Gość gość
to niech ci tutaj te p***y co dostają 500+ pomogą, bo twierdza, że jedno dziecko to nie dziecko i jemu nie należy się 500+

Gość gość
co ciekawe ten zab mnie nie boli tylko spuchniete dziaslo i taki posmak ropy

Gość gość
Tak jak Ci napisalam powyzej, albo pojdziesz na nfz, tam zaplacisz 30% tego co u prywatnego + poprosisz o kolorowa plombe wtedy bedzie gratis. Albo pojdziesz do prywatnego i moze skasowac min 600zl jesli bedzie grzebal i rozlozy sie to na kilka wizyt, albo tysiaka za kanalowe pod mikroskopem. Kazdy zab jest na wage zlota, nie zapomnij o tym.

Gość gość
do gość dziś - jaka ty durna, czytaj babo ze zrozumieniem, z czego ma wziąć na leczenie jak nie ma pieniędzy do tego pisowce uważają, ze jedno dziecko to nie dziecko i nie należy się 500+. teraz po tej utracie pracy to nawet na chleb dla dziecka nie ma. BRAWO CHOLERY PISOWSKIE, O TO WAM CHODZI ABY ZAGŁODZIĆ JEDYNAKI

Gość gość
Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz :-P

Gość gość
9:08 durna babo, jesli ktos sie decyduje na dziecko musi mu zapewnic wszystko to czego potrzebuje SAM a nie ogladac sie na panstwo...

Gość gość
No to było się uczyć i znaleźć sobie porządną pracę a nie rozkładać nogi i robić bękarta, teraz oczekujesz cudów no tak nie ma :P

Gość gość
To się zabij

Gość gość
dziś 1. Program 500+ to nie program socjalny przeznaczony na wspieranie biedoty, tylko program mający wspierać wielodzietność. Zastępowalność pokoleń w społeczeństwie jest możliwa przy modelu rodziny z co najmniej 2-ką dzieci. 2. Do niedawna programu w ogóle nie było, więc jakim cudem PIS chce zagłodzić kogoś? :D 3.Jak sie jest nieudacznikiem, bez zadnych perspektyw zawodowych to nie mysli sie o rozmnażaniu. Dziecko to odpowiedzialność rodzica a nie państwa.

Gość gość
Moze macie racje powinnam oddac dziecko ojcu skoro jestem taka nieudolna i do niczego

Gość gość
09:43 Idealnie w punkt. Ja mam jedynaka, wychowuje go sama, nie dostaje żadnych pieniędzy od panstwa i nie płacze. Zarabiam sama na utrzymanie, bo to mój obowiązek. Miałam nisko płatna pracę? Zaciskalam zęby, doszkalalam się i zmieniłam na dobrze płatna. Zamiast zalamac ręce trzeba myśleć i działać.

Gość gość
9:47 a ojciec zabierze? skoro napisala, ze nawet za alimenty nie placi.

Gość gość
Nie użalaj sie nad sobą kretynko, dobrze ci ktoś napisał i nie rób z siebie niewiniątka. Trzeba samemu na siebie pracować a nie jęczyć jakie to państwo okropne bo nie chce dać socjalu.

Gość gość
Jakos bogaci nie maja honoru-nie brac 500 a tu wsiadacie na samotna matke, ktora nic nie dostaje, ze ma sie honorem unosic i zapieprzac:o same zrezygnujcie z 500 plus i zapieprzajcie

W dzisiejszych czasach można płacić za zeby w ratach. Co raz wiecej dentystów oferuje taką formę płatności. Może warto spróbować w ten sposób. Głowa do góry :)

Gość gość
taaa zajechac samotna matke zniszczyc obrazic i wdeptac w ziemie bo sobie nie radzi buractwo polactwo!!

Gość gość
jesli ktos sobie nie radzi to nie ma co decydowac sie na dzieci... po co? zeby mialy taki los jak matka? panstwo ma wszystko sponsorowac?

Gość gość
Autorka pisze, że ma pełno pożyczek czyli jest po prostu bezmyslna. Brać pożyczkę za pożyczka mając świadomość, że nie będzie się miało z czego spłacać to po prostu głupota. Stracilas pracę? To szukaj nowej, a nie liczysz, że ktoś ci da.

Gość gość
A ty jesteś typowa polka czyli najpierw d*******y kretynowi a później płakać że nie ma kasy na dziecko i życie :)

Gość gość
Tylko jest ta różnica że bogaci na siebie pracują i płacą takie podatki że w sumie sami sobie fundują 500+ a nieudaczniki żyją z podatków innych. Dlaczego ja mam płacić podatki a skorzysta na nich bezmyślna idiotka?

Gość gość
Autorko nawet jesli dostalabys 500+ co msc nie sa to pieniadze za ktore splacalabys swoje pozyczki czy ratowala swoje zeby, sa to pieniadze na dziecko. A Ty widac nawet o siebie sie nie umiesz zatroszczyc a co dopiero mowic o dziecku. Ja sama chcialabym miec dziecko, ale uwazam, ze nie mam odpowiednich warunkow, dlatego sie na nie nie decyduje.

Gość gość
Bylo nie robic dzieci- ale dziecko juz jest!! to co ma teraz z nim zrobic niby? Wina autorki ze prace stracila? Takie madre jestescie bo mezusia kase macie i nasrac lubicie innym na glowe. Tepaczki -ma pozyczki, bo zyje z jednej pensji!! nie tak jak wy- z mezusia i swojej oraz z pincet plus, ona ma tylko jedna i wynajmuje, nie dostala mieszkanka od rodzicow- jak wy!