Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stracilam prace nie mam kasy czeka mnie leczenie kanalowe mam dosc

Polecane posty

Gość gość
ale wstretne babska tutaj,dziewczyna ma problem z zebem a wy z polityka wyjezdzacie.proponje ci isc na nfz i tyle,nie boli narzaie to poczekasz ten tydz czy 2 do wizyty bo tyle sie czeka,lekarz ci powie ile to bedzie kosztowalo i czy faktycznie jest potrzebne kanalowe.nie nabijaj kasy prywtnemu skoro jestes ubezpieczona.

Gość gość
10:15 Każdy mierzy innych swoją miarą :P

Gość gość
ta PINCET to pieniadze na dzieci jakos kolezanki u mnie w pracy od kiedy jest pincet zaczely sie bardziej markowo ubierac, wyjezdzac, jadac w restauracjach, tu buciki drogie nagle i markowe

Gość gość
A ja myślałam, że podatki muszą płacić wszyscy;p ząb zębem a z czego będziecie zyć. Spróbuj znaleźć jakąkolwiek pracę chocby na najniższą krajową to będziesz miała 500plus do tego wiec wyjdzie ci na to samo co miałaś pewnie.Do tego czasu i tak musisz pozyczyc na zycie

Gość gość
Co wy macie z tym 500+ Autorko pochwal sie Jaki masz zawod? Moze przed decydowaniem sie na dzieci (bo przeciez nie wychodza z kapusty) moglas pomyslec o zapewnieniu mu godnego zycia? Tzn. przed decyzja o dziecu mialas zawod, prace, itp. itd.

Gość gość
10.15 brawo.Skad wiecie jaka sytuacje miala autorkA decydujac sie na dziecko.?Moze miala w h.j kasy ?W zyciu roznie bywa...

Gość gość
A co cie obchodzi autorki zawod? Dobrze, że wy takie och i ach zaradne, tylko, że wiekszosc po pedagogice albo podobnych i co? takie powinny miec zabronione posiadanie dzieci? Dziecko juz jest na swiecie, teraz juz go do kapusty nie wsadzi z powrotem, rozumiem,że wszystkie tu wypowiadajace się to są po inzynierce lub medycynie ewentualnie prawie?

Gość gość
10:26 mam wrazenie, ze autorko sobie sama odpisujesz. To logiczne, ze osoby po podstawowce czy bez zawodu nie powinny miec dzieci, bo kto je wtedy zatrudni, skoro nic soba nie reprezentuja? Jesli nikt ich nie zatrudni, tzn nie zarobia nawet na siebie a co tu mowic o decydowaniu sie na dziecko?? Na poczatku trzeba, zarabiac pieniadze i miec prace a nie byc golym i wesolym, myslenie typu jakos to bedzie. Autorko idz do biedronki, tam zawsze szukaja. Dlaczego tam nie postulujesz? W ciagu tygodnia mozna miec prace.

Gość gość
10:15 Ja żyję z jednej pensji, swojej, nie biorę żadnych pożyczek, bo zadłużyc się nie mając na spłatę to głupota,nie dostaje od państwa żadnych pieniędzy. Mieszkanie mam swoje, kupione za swoje pieniądze zarobione za granicą. Nigdy nic nie dostałam, a jakoś dawałam i daje rade. Bo myślę głową.

Gość gość
Ta ich zaradnosc:D tych extra kafeterianek polega najczesciej na skonczeniu magisterki zaocznej z zarzadzania lub pedagogiki i nastepnie gładnie wślizniecie sie w ciepla,przygotowaną posadkę;) po mamusi lub ciociusi to sie nazywa zaradnosc

Gość gość
Do biedronki nie pojde, bo nie lubie liczyc i nosic ciezkich skrzynek.

Gość gość
autorka jestem skladam papiery i szukam wszedzie, u mnie nawet do marketu ciezko sie dostac, mala miescina, kilka sklepow

Gość gość
czytajac te wasze wpisy mozna zalamac rece,ile w was jadu,zawisci i to przy swiecie nawet.i wy sie nazywacie chrzescijankami?wczoraj w kosciele a dzis wiadro pomyj na bogu ducha winna dziewczyne.chwilowo sie znalazla na zakrecie,kazdemu moze sie zdarzyc.jesli nie mozesz pomoc,doradzic to wez sie kobieto nie udzielaj i nie wyladowuj swych frustracji na kims.klawiatura wszystko zniesie.ale bez przesady.

Gość gość
Dlaczego nie szukasz w pobliskim miescie?

Gość gość
Ja nie wiem gdzie wy na nfz zapłacici za kanałowe 300 zł...? Ja teraz robiłam kanałowe, w sumie poniosłam koszt 800zł-wizyty na nfz ale kanałowe nie jest darmowe. Samo leczenie to min 500-600zł plus do tego plomba. Tak jak pisałam ja wydałam 800zł.

Gość gość
Jeżeli zarobisz mniej, to załapiesz się i na FA i na 500+, więc może warto wziąć jakąś nisko płatną pracę, bo wtedy to i dofinansowanie do wynajmu może dostaniesz. Szukaj pracy na 3/4 etatu, mniej się narobisz, a pieniądze może nawet większe będą z tych wszystkich socjali.

Gość gość
10:30 No popatrz, popatrz. Ja od 10 do 18 roku życia byłam w domu dziecka ponieważ moi rodzice zginęli w wypadku. Z chwilą ukończenia 18 lat wyjechałam do Niemiec do pracy. W Polsce skończyłam szkole zawodowa ponieważ nie miałam innych możliwości. W Niemczech pracowałam 10 lat, tam wyszłam za mąż, urodziło się dziecko. Z mężem się nie ułożyło, rozeszlismy się, a ja wróciłam do Polski. Przez te lata zaoszczędzilam pieniądze na tyle, żeby w Polsce moc kupić dom. Praktycznie odrazu po powrocie znalazłam pracę, która nie była szczytem marzeń. W Niemczech zrobiłam średnie wykształcenie więc po powrocie zapisałam się na studia. Zrobiłam licencjata pracując jednocześnie i wychowując dziecko. W międzyczasie znalazłam dobrze płatna pracę, bez żadnych znajomości, koneksji. Więc nie każdy ma dobrą pracę po znajomości.

Gość gość
to co? autorka tez ma oddac dziecko do domu dziecka dlajego dobra?

Gość gość
Idź na NFZ i mow ze boli. Spytaj o koszty i ktory to ząb, bo może lepiej wyrwać ... I fakt ze 500+ nie jest zeby tobie finansować leczenie zębów, ale jak mus to mus.

Gość gość
500 plus nie jest do finansowania leczenia zebow TEJ matki ale jest do wydawania przez inne matki na markowe buty,wycieczki, restauracje z mezem;) i inne przyjemnosci ale bron Boze na zęby:o

Gość gość
11:24 ty myslisz, ze marne 500zl wystarczy na wycieczki zagraniczne? To chyba nigdzie nie bylas..

Gość gość
10:52 A czytać ze zrozumieniem umiesz? Ja nie trafiłam do domu dziecka, bo rodzice byli niewydolni finansowo i wychowawczo. A autorka bez pracy, z długami, na wynajmie i jak ona chce utrzymać dziecko skoro siebie samej nie potrafi.

Gość gość
Autorko jaki masz zawod moze uda nam Ci sie cos doradzic.

Gość gość
oczywiście, że kuźwa 500+ to duży zastrzyk finansowy dla rodziny, mendy cholerne zebrały się, czy wy wiecie jak inni żyją, pracodawcy j****e płacą im po 1300-1600 zł i to kuźwa według was barany cholerne jest dużo. Jak uważacie cholery, że 500+ to mało to oddajcie je, po wuj je małpy cholerne bierzecie .Cholerny rząd, podzielił dzieci na lepsze i gorsze, Jak nie wydajecie na siebie, przecież ruda z rządu powiedziała, ze nawet mogą sobie samochód kupować to nic wielkiego, co kuźwa dziecko może być jako kierowca, ono kieruje, to jest jego samochód.

Gość gość
gość dziś doradzic? chyba wysmiac autorke i je wyksztalcene, zwyzywać od tłumokow

Gość gość
"A autorka bez pracy, z długami, na wynajmie i jak ona chce utrzymać dziecko skoro siebie samej nie potrafi. " to co sugerujesz autorce? co ma zrobic z dzieckiem? no slucham

Gość gość
Autorko współczuje... Może podaj nr konta, tutaj pełno krowisk co się chwala ze 10 tys zarabiają, niech wiec tobie trochę pomogą, dla nich 50 zł to nic.

Gość gość
Autorko przestan sobie sama odpisywac, to mega zenujace :/

Gość gość
12:39 przeciez nie jestes po podstawowce i masz jakis zawod, wiec sie pochwal.

Gość gość
13:25 Nawet jak ktoś zarabia 10 tys miesięcznie to pracuje na to. Ja złamanego grosza bym nie dała komuś kto tylko siedzi i narzeka jak mu źle, a nie robi nic żeby to zmienić.