Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kakimaki

Brak krwawienia a przedawkowanie tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość Kakimaki

Witam, stosuję antykoncepcję hormonalną od około roku. Krwawienie występowało zawsze w ten sam dzień. Nigdy nie zdarzały mi się "nadprogramowe" tabletki - aż do tego miesiąca. Ze względu na duży stres nasiliły mi się biegunki. Przyjęłam aż 4 "nadprogramowe" tabletki z dodatkowego blistra (środa i piątek w drugim tygodniu oraz wtorek i piątek w trzecim tygodniu przyjmowania). Mimo, iż biegunki były jednorazowe, to wystąpiły chwilę po zażyciu każdej z tabletek. Piątkowa była ostatnia - stąd moje pytanie - przyjęłam wszystkie tabletki, bez żadnego pominięcia oraz spóźnienia, lecz przyjęłam 4 tabletki dodatkowo (nie mam pewności, czy wcześniejsze się wchłonięty) - a krwawienie nie wystąpiło (brak jest też objawów) - czy jest to skutek zbyt dużej dawki ? Oraz czy w choć minimalny sposób ochrona została zmniejszona ? Któraś miała podobną sytuację ?

Gość gość
Jak w tym czasie miałas z bzykaniem?

Gość Garonika
Tabletek nie przedawkowałaś więc spokojnie okres może się troszeczkę spóźnić. Jeśli brałaś dodatkowe pigułki bo po zażyciu głównej miałaś od razu biegunkę to ochrona została zachowana. Miałam podobną sytuację z tabletkami belara- przez 4 dni od razu po wzięciu tabletki dostawałam biegunki ale brałam od razu następną, która już została normalnie wchłonięta bo po niej nie występował już luźny stolec.