Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy skończą się te bolesne menstruacje w jakim wieku bo już nie daje rady

Polecane posty

Gość gość

Zawsze miałam bolesne miesiączki i żadne badania nic nie wykazywały wszystko ok, mówili, że taka moja natura. Ale ja mam już 37 lat i nic się nie zmienia. Cztery dni wyjęte z życia gdzie dosłownie śpię w kucki w fotelu, do łazienki po ścianach... kto przeżywa ten wie jak to jest. Czasem mąż wiezie mnie na zastrzyk w nocy, ale zwykle staram się być twarda. Dzięki bogu mam swojądziałalność bo nie wyobrażam sobie pracować wtedy. Przez mocne leki zniszczyłam żołądek. Moja dwunastolatka patrzy na mnie z przerażeniem i wciąż pyta czy z nią będzie tak samo. Ile jeszcze to będzie trwać? Normalnie zaczynam marzyć o menopauzie...

Gość gość
Ja mialam podobnie np.w szkole to jak widziala mnie nauczycielka od wfu to mowila idz do domu,w zyciu doroslym nie raz z pracy sie zwalnialam ale po mnie bylo widac blada,oslabiona skulona. Straszne bole,ze ketonal nie pomagal a lekarze mowili po ciay sie unormuje, albo luteina poprawimy -masakra. Z biegiem lat zaszlam w ciaze teraz nie mam okresu od pologu ,karmie mam 30lat cielawe czy okres bede znowu mialam bolacy 3 dni wyjete z zycia caly okres 7bitych dni.

Gość gość
A tabletki antykoncepcyjne nie pomaga Ci na bolesne miesiączki? Mozna wszczepić sobie implant antykoncepcyjny. Po nim często miesiączka zanika.

Gość gość
W jakims kraju chca wprowadzic 3 dni wolnego dla kobiet w zwiazku z okresem. Nawet kobieta,ktora na lekkie miesiaczki nie zrozumie tego co przechodza te z ciezkimi bolami.

Gość gość
Ja też to mam, nigdy nie choruję, żadnych gryp, kataru a jak przychodzi TEN dzień to mnie nie ma, choćby się waliło, paliło. Nie mogę ustać na nogach z bólu. Dwie prace już straciłam. Podobno przechodzi po urodzeniiu dziecka.

Gość gość
mam 34 lata dzieci i to samo nic się nie unormowało ból :-( marzę o przekwitaniu tak mam dość Do tego przed okresem mam schizy ,lęki do tego stopnia ze nie mogę prowadzić samochodu złapać oddechu w badaniach nic nie stwierdzono ginekolog mi powiedziała taka pani uroda dała mi raz jakieś tabletki ale było jeszcze gorzej bo ja jestem wściekła jak mam okres a po nich myślałam że wyzabijam wszystkich na swojej drodze Mam dość marzę o menopałzie Tabletki antykoncepcyjne odpadają tyje po nich wymiotować mi sie chce to nie dla mnie :-(

Gość gość
Ja mam 39 i dopiero w tym roku jest lepiej.

Gość gość
mam 34 lata i tez takie problemy jak wy. mam za sobą 2 coaze i porody sn. Miesiaczki amm takie , ze tylko przez 2 dni leze w lozku bo nie jestem w stanie chodzic , czasami wyje z bolu , jem diclac który jest bardzo szkodliwy. Mialam mięśniaki macicy które gin usunal laparoskopem ale niż to nie dalo boli dalej. Lekarz radzi usunąć macice ale ja nie chce.

Gość gość
Sprobujcie odstawic w nastepnym cyklu cukier konserwanty i ograniczyc zboza Do tego dobry zestaw witamin w ilosci 3 raza wiekszej dawce niz zalecana. Ja mam problem z glowy biore piguly, ale w przypadku moich corek sie sprawdza.

Gość gość
Nawet kobieta,ktora na lekkie miesiaczki nie zrozumie tego co przechodza te z ciezkimi bolami. xxx Zgadza się. Ja mam zupełnie bezbolesne miesiączki i to, co wypisujecie, to dla mnie jakiś kosmos. Wierze, że tak macie, bo po co ktoś miałby to sobie wymyślać, ale mimo wszystko trudno jest mi to sobie wyobrazić. Badałyście się w kierunku endometriozy?

Gość gość
Też tak miałam, pierwszy dzień okresu i naprawdę wolałabym umrzeć. Zawsze kończyło się wizyta karetki, a nawet pobytem w szpitalu i komentarze to taki twój urok. Brałam różne tabletki anty, plastry. Ale co odstawialam to bóle wracały. Ale znowu jak je brałam miałam silną migrene. W końcu POMOGŁY mi najtańsze tabletki antykoncepcyjne Jeanine. Brałam je pół roku, odstawiłam i od kilku lat mam spokój :). Teraz jestem w ciąży i mam nadzieję że bóle nie wrócą po tych rewolucjach hormonalnych.

Gość gość
gość dziś Endometriozę musiałoby mieć 9/10 kobiet. Niestety zdecydowana większość kobiet wtedy po prostu zdycha. Szczęściara jesteś.

Gość gość
Moja znajoma ma endometrioze ale to po zabiegu znowu po jakims czasie wraca..ona tez sie meczy.

Gość gość
rzeczywiście ratuje was tylko menopauza