Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamagość

Problem z 4 latka

Polecane posty

Gość Mamagość
14:25 ja tu widzę Twoja niesprytnosc, bo albo nie potrafisz czytać, albo masz problem z przetwarzaniem tekstu. Pisałam wcześniej, ze jak byłam u dwóch neurologów to pytałam o to. Nie widzieli w tym nic dziwnego.

Gość Mamagość
16:22 dziękuje. Temat założyłam po to, by usłyszeć Wasze opinie na ten temat i zobaczyć, czy mam słuszne obawy względem córki. Nie mam możliwości obserwacji dzieci w jej wieku, a jej nauczycielka tez nic nie wspominała, ze zauważa problem. Mąż również uważa, ze przesadzam. A ja mysle, zwłaszcza teraz po zobaczeniu tych jej koleżanek, ze coś jest nie tak. A Wy utwierdzacie mnie w tej opinii. To moje jedyne dziecko i nie mam porównania.

Gość Mamagość
Napisałam do pani z 16:22 i nie pokazuje mi posta. Dziękuje. Na pewno pójdę z córka do lekarza

Gość gość
Moj syn jest w wieku Twojej corki autorko, tez mu sie czasem cos wyleje albo o cos sie obije, ale nie w takim stopniu jak u Twojej corki, tez mieszkamy za granica, syn czyta I pisze, w dwoch jezykach mowi, u Twojej corki autorko trudno powiedziec,czy to taki etap czy faktycznie hej cos dolega, u syna w klasie tez byla dziewczynka co miala ciagle wypadki w szkole po czym okazalo sie ze mala po prostu lubila byc w centrum uwagi nauczyciela, pozdrawiam

Gość Mamagość
Bardzo dziękuje za odpowiedz. Tez mi się wydaje, ze często jej się to zdarza, zwłaszcza, ze to nie jest problem z koncentracja, jak ktoś sugerował, ale może z koordynacja. Czy Twój syn potrafi na przykład stać na jednej nodze bez chwiania? Jeśli tak, to jak długo?

Gość gość
Po przeczytaniu Twojego tematu wlasnie poprosilam synka, zeby stanal na jednej nodze i potrafi na dosc dlugo ustac, potrafi tez skakac na jednej nozce, jezdzic na rowerku I hulajnodze bez stabilizatorow, podobnie jak jego koledzy z klasy,choc u dzieci to moze byc roznie z rozwojem fizycznym, jednak warto sprawdzic, zeby czegos nie przeoczyc, pozdrawiam

Gość gość
autorko bylas u neurologa a ten zrobił badanie dna oka i tylko wywiad. polecam isc do innego i naciskac na tomografię komputerową głowy. wszystko wyjdzie po takim badaniu. pozdrawiam.

Gość Host
Jak będziesz czytać wszystkie "porady" w tym temacie ,to nie oddzielisz tych mądrych od głupich. Niektórym wszystko się w głowie miesza,piszą bzdury chociaż są przekonani że tak jest,ale no właśnie to jest forum.Ten temat zmienił się w śmietnik,wszystko wymieszane,objawy wyolbrzymione,błędne tropy ,nie te choroby itd. Szkoda czytać naprawdę

Gość Mamagość
Córka miała rezonans zrobiony ze względu na podejrzenie epilepsji. Na jednej nodze potrafi stać, ale nie dolicze do 3 tak, aby ustala. Do tego się chwieje. Skakać na jednej nodze tez potrafi, ale jak poprzednio, chwieje sie, jest niestabilna. Na hulajnodze jeździła (z 3 kolami), na rowerze jeździ ze stabilizatorami (nie próbowaliśmy bez).

Gość Mamagość
Host: mysle, ze warto czytać przynajmniej po to, żeby się dowiedzieć jakie zdanie maja inni. Diagnozę i tak postawi lekarz. Cieszę się tez z opisów mam, które mówią co potrafią ich dzieci, bo to pozwala mi ustalić jakaś średnia rozwojowa w tym wieku. Na razie wydaje mi się, ze mamy problem

Gość gość
Moja córka ma dopiero 3 lata ale nie zdarza jej się tyle wypadków co Twojej. Czasem coś wyleje i przewraca się też często ale to dlatego, że wszystko robi szybko. Jak robi powoli i spokojnie to zje ładnie, ładnie się napije, po schodach schodzi powoli i nie zdarzyło jej się spaść. Nogi ma w siniakach od skakania i upadania na podłogę, ale jak przestaje wariować to się nie przewraca przy zwykłym biegu prostu.

Gość gość
A może słabo widzi? Mojej siostry syn do 4 roku życia wyglądał jak ogromny siniak wiecznie się przewracal wszystko mu z rąk leciało guz na guzie jak uwagę zwróciłam że ślepy jest dosłownie to wielki foch aż mu badania robili na słuch to się okazało że oprócz tego że nie słyszy to nie widzi w stopniu umiarkowanym ma okulary jak Stępień ale jakby wcześniej posluchala to by może widział normalnie Nie wiem co może być twojej corci autorko ale może warto iść do specjalistów po co ma się dziecko męczyć 4 latek naprawdę już wiele potrafi i to co się dzieje z twoją corka jest dziwne, ale może być tak że ona jest taka za przeproszeniem ciapa ale może być tak że jest na coś chora Życzę powodzenia

Gość Mamagość
No, może to i ciapa... biorę to pod uwagę ...

Gość Host
Chodzi o to żeby ta dyskusja do czegoś prowadziła.Są fora medyczne,dotyczące zdrowia,tam trzeba pytać fachowców,żeby przynajmniej nakierowali na odpowiedni trop i można było sobie poczytać szczegóły i lekarzowi podpowiedzieć,bo lekarz to nie cudotwórca. I stawia diagnozę po objawach,tak jak i tutaj,zależy jaki lekarz ,może sie pomylić i często sie myli ,bo ma setki pacjentów i nie może każdemu poświęcać zbyt wiele czasu na dogłębne analizy. Autorko jak się chcesz czegokolwiek dowiedzieć w tej sprawie,to na pewno nie na tym forum

Gość Mamagość
A jakie forum polecasz? Zapisałam mała do lekarza na przyszły tydzień...

Gość Mamagość
Pisze, bo może komuś się przyda taka informacja. Oto diagnoza fizykoterapety: moja córka ma hipermobilnosc stawów, a to powoduje słabe mięśnie w stopach (ma podobno bardzo rozwinięte mięśnie nóg) i problemy z równowaga. Przez słabe mięśnie stop córka nie ma prawidłowej postawy plus problem z równowaga powodują, ze często się przewraca. Często potyka się o własne stopy. Córka chodzi na fizykoterapię, która ma pomoc rozwinąć/wzmocnić jej mięśnie stop i poprawić równowagę. Jeśli macie pytania, piszcie. Jeszcze tu będę zaglądać