Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o tej sukience na komunię?

Polecane posty

Gość gość
Bo ja wiem... w moim środowisku wkłada się na takie uroczystości stroje eleganckie i stonowane, takie z klasą, w miarę skromne i klasyczne. Ta sukienka jest świetna na jakąś okazję gdy chce się błyszczeć, skupiać uwagę, a impreza pozwala na dowolność.

Gość gość
Nie pasuje na komunię? Co z nią nie tak? Koronka nie jest elegancka?

Gość gość
a to komunia Twojego dziecka? bo jesli jesteś tylko zwykłym gościem to ja bym założyła

Gość gość
Mam skromną i klasyczną sukienkę tez z h&m białą ołówkowa z czarnymi wstawkami lecz juz bylam w niej na dwoch imprezach rodzinnych chyba juz trzeci raz to nie bardzo w tej samej

Gość gość
Jestem ciotka, mam 31 lat jestem szczupła wysoka do twarzy mi w różowym

Gość gość
Roksolala a czy to wina wszystkich dookola ze ten swiat jest tak niesprawiedliwie urzadzony ??? Doskonale zdaje sobie sprawe ze te ciuchy produkowane sa w uragajacych człowiekowi warunkach ale czy to glownie my napedzamy ten popyt ? Moze to wina polityki dsnego kraju hmmm? A gdzie nie ma niewolniczej pracy, kiedys pracownik był pracownikiem w obecnych czasach jest niewolnikiem czy w Polsce czy w Chinach...

Gość gość
Mam taką jedną w rodzinie, niedorobioną aktorko-tancerkę z aspiracjami i kompleksami. Nic nie osiągnęła więc przynajmniej gwiazdorzy na wszelkich imprezach. Niestety brakuje jej inteligencji żeby odróżnić wieczorną imprezę w klubie z koleżankami czy premierę jakiejś nowoczesnej sztuki granej gdzie bądź, od pogrzebu własnej matki czy komunii bratanicy. Kiedyś istniało powiedzenie "ubrać się jak stróż w Boże Ciało". Szkoda że odeszło do lamusa. Zostały uniwersalne zasady kultury, w tym żeby nie przesadzać ze strojem, ale one są kultywowane wśród ludzi na poziomie. Gmin odwala te "wiejskie wesela". To nie jest krytyka ciebie, autorko tematu. Ty się jeszcze zastanawiasz. Szczerze więc radzę: znajdź coś bardziej stonowanego.

Gość gość
dziś Roksola czy jak ci tam, gacie ktore masz na sobie też

Gość gość
Co jak co lecz ja nigdy nie przesadziłam ze strojem, zawsze cenie skromność i prostotę w zyciu i w ubraniu. Nigdy nie odstawiłam sie jak stróż w Boże ciało. Zawsze staram sie dobrać strój do okazji. Gość powyzej może masz jakas propozycje co do koloru faktury materiału fasonu ? Jestem szczerze zainteresowana.

Gość gość
W tym linku to popielatą proponuję. Czarna i ciemnoniebieska to już nie to. Albo to: http://stylowi.pl/7456317 i coś prostego, przytulnego na wierzch.

Gość gość
Co jak co lecz ja nigdy nie przesadziłam ze strojem, zawsze cenie skromność i prostotę w zyciu i w ubraniu. Nigdy nie odstawiłam sie jak stróż w Boże ciało. Zawsze staram sie dobrać strój do okazji. Gość powyzej może masz jakas propozycje co do koloru faktury materiału fasonu ? Jestem szczerze zainteresowana.

Gość gość
Ta sukienka z linku ma jeszcze opcje granatowy ale nie wiem

Gość gość
Sukienka nie jest odpowiednia do pobytu w kościele , bez względu na okazję .Jest bardzo ładna.

Gość gość
Chyba nie zamierzasz w czymś takim wchodzić do kościoła? Omg jaką prostaczką trzeba być, żeby nie rozumieć podstawowych zasad szacunku dla miejsc i uroczystości. To jest sukienka dobra na rozbieraną randkę...

Gość gość
Jak ci ładnie w pudrowym różu to pewnie i w innych pastelach. Wiesz... tak naprawdę to chyba i takk musisz pochodzić po sklepach i podopasowywać. W necie można znaleźć masę zjawiskowych sukienek, które w dostawie okazują się być czymś zupełnie innym.

Gość gość
Na wierzch miałam w zamiarze założyć żakiet. Naprawdę jest tak strasznie wyzywajaca? Gdyby miala wyciecia w talii lub gołe plecy to fakt nie pasuje do kościoła ale taka też nie? Jest prostacka? Bo koronka. Przecież koronka jest ponadczasowa

Gość gość
Nie mam zamiaru kupić jej uprzednio jej nie przymierzajac nie ma takiej opcji. Znalazalam ja w necie a teraz poszukam w sklepie, przymierze i sprawdzę jak sie bede w niej czuła

Gość gość
A mi się podoba, byleby tylko nie była za krótka. Do tego żakiet i można iść do kościoła.

Gość gość
Jeśli byłaby za krótka to zrezygnuje, jestem po 30 i nigdy zresztą nie mialam potrzeby wkładać krotkie sukienki

Gość gość
Ja bym sama w takiej poszła :)

Gość gość
Sukienka nie pasuje do okazji. Kolor by uszedł ale poszukaj czegoś dłuższego, bardziej poważnego.

Gość gość
To co to powinno być? Etui? Mialam taka powazna gdy bylam matka chrestna. A ta jest frywolna niepowazna?

Gość gość
Jesli nie jesteś mamą tylko ciotką to możesz iść. Ale jakaś marynarka by się przydałą, bo trochę tak goło.

11:38 Nie oceniaj po sobie. ;-) staram się kupować polskie produkty albo przynajmniej europejskie,któe nie są aż tak zanieczyszczone,z gaciami włącznie. 11:35 Polityka danego kraju? Nie rozśmieszaj mnie. Producenci oddzieży zlecają wykonanie swojego towaru tam gdzie jest to najtańsze. H&M to szwedzka firma . Ciekawe jakie koszty by poniosła gdyby swoje szwalnie miała w SZTOKHOLMIE...najlepiej zaoszczędzić,najlepiej na człowieku,taniej sile roboczej. Żeby te szmatki byly tego warte.

Gość gość
Autorko zanim kliknelam na link do zdjecia sukienki to czytalam komentarze i myslalam ze wybralas cos wulgarnego :-) Moim zdaniem b.ladna sukienka i na chrzciny i na komunie , na slub znajomej tez spoko, jeżeli jestes zgrabna to spokojnie,ale wez do kosciola załóż zakiet i tyle.pozdrawiam