Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JBL

przegrane życie

Polecane posty

Gość JBL

WItam. Od 19 roku życia czyli od zakończenia liceum zaczęła się moja wegetacja życiowa, nic nie robię tylko albo śpię albo siedzę na kompie. Mam depresję endogenną i wstanie z łóżka jest dla mnie nie lada wyzwaniem i tak już od 2 i pół roku, jedyne co robię to staram się regularnie chodzić na studia, których nie opuszczam, więc te 5 godzin dziennie mam aktywności, reszta to pusty czas, czuję że przegrałem życie, rzadko wychodzę z domu, czasami tylko ze znajomymi gdzieś wyjdę.

Gość JBL
Dodam, że teraz mam równo 22 lata

Gość gość
Normalne życie 22 latka.

Gość gość
Mam duuuzo gorzej od Ciebie, a jestem starsza :( Nie mam sił żyć juz

Gość gośćika
Autorze wiesz że życie przecieka ci między palcami i nic z tym nie robisz ? Żalenie się tutaj nic w twoim życiu nie zmieni jeśli sam za nie się nie weźmiesz !! Studiujesz i to się chwali ale ... jesli masz problemy to czemu nie szukasz pomocy u psychologa -psychiatry? Zacznij jakąś terapię , zmuś się choćby do małej aktywności . Może postaraj się komuś pomagać, są różne fundacje gdzie potrzebują wolontariuszy , może pomoc drugiej osobie otworzy cię na świat . Nie siedz w domu i nie marnuj czasu lecz zrób coś dobrego dla kogoś potrzebującego a zobaczysz że zupełnie inaczej się poczujesz . Życzę ci autorze byś wyszedł z tej matni bo życie dopiero przed tobą .Działaj i nie trać ani minuty.

Gość JBL
najpierw muszę pomóć samemu sobie

Gość gość
Musisz zrozumiec ze zycie to gowno i cokolwiek nie zrobisz i tak bedzie gownem. Trzeba bylo zajac sie sportem, jedynie sportowcy maja fajne zycie no ale tak czy inaczej kazdy zdechnie wiec nic nie ma sensu. I nawet gdybys codziennie ****** inna idealna modelke, wiemy ze polaczkom chodzi w zyciu tylko o roochanko no ale nawet to nie ma sensu wiec nie placz. Tu w ogole wszyscy placzacy o samotnosci to placza tylko i wylacznie o braku roochanka no bo o czym innym? O pogaduszkach z kumplami? I tak zdechniecie wiec pocieszcie sie. :D

Gość JBL
miesiąc temu miałem ;p

Gość wszyscy mają przesrane
masz przesrane, ale wszyscy mają przesrane, bez względu na zawód czy ilość kasy, każdy ma przesrane, więc nie jesteś jakimś wyjątkiem, żyj dopóki nie zdechniesz i tyle, powodzenia

Gość gość
Ja też chyba mam 22 lata. Moje życie po liceum również stało się wegetacją z tym że ja jestem bezrobotny bo na żadne studia nie poszedłem przez oceny a nie wiem co mogę robić w życiu. Mój gap year przeciągnął się na 4 lata tak że nawet nie wiem kiedy to się stało. Mieszkam z rodzicami którzy mnie utrzymują ale też już mają dość. Cały czas żyje wspomnieniami szkoły bo nie nadpisałem tego niczym nowym mimo że moi znajomi mają już rodziny i skończone studia. Nie miałem nigdy dziewczyny i się nie zanosi bo kto by chciał bezrobotnego. Znajomych też nie bo każdy poszedł w swoją stronę. Poszedłem do LO bo nie miałem pomysłu jaki zawód wybrać więc wziąłem coś by zyskać na czasie a to zleciało raz dwa i z ledwością udało mi się je ukończyć. Moje życie polega tylko na spaniu, jedzeniu,toalecie oraz internecie. Czuję się samotny i się nudzę bo nie mam żadnego zajęcia. Wiem że muszę to zmienić ale nie wiem jak