Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sa jakieś sposoby na pozbycie sie zatrzymanej wody w organizmie w ciazy??

Polecane posty

Gość gość
u mnie na obrzeki nic nie pomogło. dopiero po porodzie w ciągu kilku dni samoistnie zeszło wszystko. A miałam strasznie opuchnięte całe ciało.

Gość gość
Hej też to miałam piłam obrzydliwy koktajl z pietruszki, jarmużu i pomarańczy. Na samo wspomnienie mam dreszcze - ale pomagał.

Gość gość
Picie duzej ilosci wody.

Gość gość
Pije po 2-2,5 litra wody dziennie i mimo wszystko woda mi sie zatrzymuje w organizmie strasznie. Wieczorem nogi mam jak balony

Gość gość
Obyś nie miała tak jak ja, bo mi opuchlizna nie zeszła a już 2 lata od porodu minęło....dodatkowo kości mi się rozeszły, stopy urosły o 1 rozmiar na długość a pierścionka który kiedyś mi spadał teraz przez pierwszy staw nie przełożę. Ciąża zmienia czasem na zawsze.

Gość gość
Właśnie niby nie przytyłam dużo bo jestem w 34 tygodniu i mam 9 kg na plusie ale nogi i w sumie tez ręce puchną mi bardzo. A próbowałaś może jakichś zabiegów na pozbycie sie wody z organizmu np. Drenaż limfatyczny. Jesteś po ciazy to mogłabyś spróbować, podobno pomaga

Gość gość
byłam raz na drenażu i guzik mi to dało :/

Gość gość
Musisz urodzic i tyle. Woda zejdzie do 7 dni. Mi spadlo 12 kg...dziecko wazylo 3300 plus lozysko itd, reszta to byla woda.

Gość gość
Tylko ja mam taka tendencje nawet bez ciazy do takich opuchniec. No i brzuch mialam ogromny

Gość gość
Tu autorka. Ja w sumie brzucha nie mam ogromnego tylko wszystko jakby w nogach sie umiejscawiało.

Gość gość
mniej soli (sól jest ukryta w wielu produktach), więcej białka (np nabiał, chude mięso), potasu (pomidory, suszone morele, figi) I oczywiście dużo pić