Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko bijace matkę

Polecane posty

Gość gość

Dziś byłam świadkiem sytuacji w markecie: chłopczyk- wygladał na ok. 4 latka bił pięściami swoją mamę, bo chciał batonika, reakcja mamy była taka, ze ta się uśmiehała do niego, próbowała głaskać, ten odpychał jej ręce itp. Aż mi było żal tej matki, widać było, jak kocha to dziecko, jak ciepło mimo tego, ze mały ją bił, do niego mówiła. Gdy pewien pan starszy powiedział, ze gdyby kiedyś tak sie jego dzieci zachowywały, to by w tyłek im dał, to ta mama odparła, ze to jest dziecko i ma prawo do różnych emocji i trzeba je zrozumieć. Co sądzicie o postawie mamy, czy wy także byście tak ciepło reagowały na atak szału Waszych dzieci?

Gość gość
Moje dziecko nie wiedzialo co to batonik i bylo odzywiane bez cukru. Tutaj tkwi sedno problemu, w przecukrzeniu dzieci.

Gość gość
I to jest własnie to całe bezstresowe wychowanie ... dziecko robi co chce i nie szanuje rodziców . Nie chodzi o to zeby dziecko lać ale musi znać jakieś granice . A 4 latek juz trochę powinien rozumieć

Gość gość
Chyba sobie jaja robisz??? Przecież to jest jawne pokazanie dziecku, że takie zachowanie jest ok :o jeszcze głaskała go za to, że ja bije... Ona chyba nie rowno od kopuła miała. Nie wiem w sumie co bym zrobiła, mój syn mial z dwa trzy razy napady w sklepie, ale takie że darł się tylko jak prosię, nie bił mnie... Wtedy powiedziałam, że to nic mu nie da i robiłam dalej zakupy nie zwracając uwagi na niego. Krzywdę robi temu dziecku, będzie myślało, że ma prawo do bicia innych. Chyba bym chwyciła za ręce i stanowczo powiedziała, że nie wolno bić, a jak jeszcze raz uderzy to dostanie karę. Co się dzieje z tym światem.