Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci na które nie jest wywierana presja

Polecane posty

Gość gość

jedzenia wszystkiego jedzą niezdrowo. Mają już kilka lat i nie mają zdrowych nawyków żywieniowych, które mieć powinny. Moje dziecko nie było siłą zmuszane ale było szantażowane rzeczami na których mu najbardziej zależało-czyli zabawkami. I mając 2 latka już jadło wszystko i wiedziało że wszystkiego najpierw należy spróbować zanim się powie że niedobre.

Gość gość
A moje nie było ani zmuszane ani szantarzowane i je wszystko. Próbowało kiedy chciało. I nie ma złych nawyków żywieniowych.

Gość gość
fajnie mialo tylko jedzenie to nie szantaz , nie chcialabym aby mojemu dziecku jedzenie kojarzylo sie z santazem , z nagroda albo kara

Gość gość
A swoje bzdurne teorie na czym niby opierasz? Na szantażu 2letniego dziecka? A jak szantaż przestanie działać (a może przestać) to będziesz zamykać je w pokoju o wodzie i chlebie az coś zje? x Wiesz, ze niektórzy mają o wiele bardziej wyczulony smak i jedzenie rzeczy, które im nie smakują jest niesamowicie nieprzyjemne? Wiesz, że dzieci czasami odmawiają jedzenia rzeczy, które zwyczajnie im szkodzą i źle się po nich czują? Ty psychiczna jesteś, a nie ekspert ds. wychowania...