Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co potrafią Wasze idące do przedszkola 3 latki? Bo mój prawie nic...

Polecane posty

Gość gość
20:41 gratulacje dla corki !

Gość gość
Moja córka jest z lipca. Idzie od września do przedszkola. Mówi ładnie. Robi w pieluchy. Mam nadzieję że ją na wakacje tego wreszcie oduczę. A jak nie to zrobią to w przedszkolu, więc jakoś dziko się nie spinam. Mała umie się cała rozebrać, ubrać umie sweter, kurtkę, czapkę no i szalik, buty zależy jakie. Ale spodni nie umie założyć. Myje zęby sama. Sama je wszystko oprócz zup, chociaż się brudzi jeszcze. Układa puzzle max 30 elementowe, uwielbia bawić się figurkami z jej ulubionej bajki "jej wysokosc zosia " i wypełniać książeczki z naklejkami. Ale tez mi się wydaje że córka mało umie. Nie jestem pewna czy poradzi sobie wśród rówieśników którzy często są agresywni i złośliwi.

Gość gość
Uwielbiam takie watki. Mamusie sie zlatuja poprzechwalac, moj/moja czyta pisze recytuje podciera tylek i stepuje ale nie martw sie twoj moze jeszcze dogoni.... Moja corka nosila pieluche do 3 roku zycia, nie znala liter do 5 r.z i w ogole byla malo bystra, teraz jest prymuska. Wcale bym sie nie przejmowala.

Gość gość
22:25, bardzo dziękuję za miłe słowa! (muszę przyznać że dzięki córce widzę ile może osiągnąć dziecko - choćby miało na starcie jakieś problemy (u mojej: asymetria, hipotrofia, słaba motoryka), jeśli tylko doceni się jakieś jego zalety i nauczy się dziecko pracy, motywowania się, czerpania radości z efektów)

Gość gość
Nigdy nie zrozumiem jakie to ma znaczenie jak szybko się rozwijasz? Ważne że się rozwijasz -prawda? Moje dziecko w tym wieku potrafiło już za dużo-nawet na rowerze dwukołowym jeździło. O mowie nawet nie wspomnę bo ona w wieku w którym inne niby szybko zaczynają mówić już liczyła do 10 albo dziesiątkami do 100 Samodzielnie jadła posiłki obiadowe odkąd skończyła 10 miesiąc życia posługując się łyżką, bądź widelcem. No i co z tego? Myślisz że to ma jakikolwiek wpływ na życie człowieka? To jak wcześnie to czy tamto zaczniesz? Ważne żeby za wcześnie nie skończyć źle! Każdy z nas jest inny i każdy inaczej się uczy. To że zrobi coś wcześniej niż reszta nie czyni go żadnym geniuszem!

Gość gość
00:12 :-D