Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki może być powód staropanienstwa?

Polecane posty

Gość gość

Przecież najgorsze wiesniary mają facetow, nawet te które ważą po 100kg.. Więc dlaczego calkiem atrakcyjna, zadbana kobieta jest sama?

Gość gość
Bo dużo kobiet wychodzi za mąż ze strachu przed byciem stara panna i gadaniem ludzi albo nie podoba jej sie ani wygląd ani charakter faceta, ale nie one nie mają żadnych wymagań byle były spodnie w domu .nigdy nie wiesz, czy małżeństwo jest szczęśliwe.

Gość gość
Miłość do kotów, większa niż do facetów. Stara panna bez kota to jak żołnierz bez karabinu. Sorry, nie taka jest moja osobista opinia, ale piszę na poziomie forumowego intelektu. Wczoraj ktoś się wygłupił przeterminowaną historią o kotach, które rzekomo żeżarły swoją właścicielkę kiedy zmarła i chamsko straszył, że tak skończą samotne kobiety ☺

Gość gość
W prymitywnych środowiskach wartość kobiety ocenia się po tym, czy ma jakieś portki przy boku. Coraz więcej osób jednak uważa, że mądra kobieta, nie weźmie byle kogo, jakiegoś lenia, darmozjada, pijaka, woli radzić sobie sama niż potem kombinować jak z tego wybrnąć i włóczyć się po sądach. Po co komu takie atrakcje

Gość gość
Odp,to: glupi charakter znam 4 stare panny w wieku 38 43lata, 65 i 62. Z 2 pracowalam (istna masakra) maja swoje skrajnosci i wieeeeelkie wymogi, glupie poglady etc. Zadna z nich o siebie nie dba. Nawet te 38,43 lepiej nie jedna 50latka sie ubierze i zadba o wlosy.

Gość gość
Różni oszuści tylko czekają na naiwne kobiety. Znajoma szukała szczęścia na siłę i już 3 razy próbowali wyciągnąć od niej pieniądze, żaden nie miał stałej pracy. Dała sobie spokój ze znajomościami z portali randkowych i imprezami dla singli. Jest wiele kobiet, które w imię szukania partnera dały się oszukać i okraść. Takie numery potem trafiają do programów reporterskich, ale i tak nie odstrasza kolejnych poszukiwaczek partnera

Gość gość
1. wybór? 2. ciekawość świata? 3. nieśmiałość? 4. tak się złożyło? 5. niepowodzenia? i cała lista rozmaitości

Gość gość
"głupi charakter" pojawia się później i nie u wszystkich. Są osoby po prostu nieciekawe, niczym się nie interesują oprócz własnego wyglądu i fitness. Nie ma o czym z nimi rozmawiać, robią głupie miny, kto z taką wytrzyma. Największa tragedia jak się pazur złamie, albo sztuczna rzęsa odklei

Gość gość
Ciekawsze zajęcia, niż egoistyczne związku?

Gość gość
mogę podać najczęstszy powód bycia singlem, wg. moich znajomych. Po prostu nie wyszło, co związek to klapa i rozczarowanie. Zostali porzuceni, albo sami porzucali dla kogoś, kto wydawał się ideałem i też nie wyszło. Nie znam nikngo, kto nie ma jakichś związków na koncie

Gość Młody Kawaler
Rozumiem autorko, że jesteś starą panną? Bo jaki może być inny powód założenia takiego tematu? :P

Gość gość
Stare panny z wiekiem robią się przykre. Mamy taką osobę w wieku 40+ w pracy. Jest nadgorliwa i praca jest najważniejsza, ona tym żyje. Jak mnie zmienia, ciągle informuje kto był, co chciał, że coś położyłam nie tam, gdzie trzeba. Wszystkich się czepia ogólnie, ale jest cennym pracownikiem, więc dajemy radę z taką zrzędą

Gość gość
Jeszcze dodam, że u nas w pracy są 3 niezamężne i wyglądają ładnie, zadbane i młodziej niż umęczone nadmiarem obowiązków te z rodziną. Trwa przeżywanie matur od wczoraj, jedna mama nawet wzięła wolne, żeby wspierać dziecko. Jedna przeżywa, że nie ma męża i dzieci, takie życie

Gość gość
No ok ale sa też w miarę udane zwiazki. Nie tylko te z desperacji gdzie kobieta musi utrzymywac lenia i alkoholika. Nie jestem Stara Panna , jestem młoda i nie myślę o związkach , ale tak się zastanawiam co może być powodem. Znam jedną kobietę , atrakcyjna blondynke po 40, dość fajna z charakteru, to dr mojej szkoły. Jest sama, nie ma dzieci. Może to typ karierowiczki, nie wiem, znam też tez jedną po 30 i inną starszą już osobę po 70. Wszystkie są dość ładne , miłe i są same. Nie oszukujmy sie kazdy potrzebuje bliskosci. Jak rozmawialam z tą babcia to powiedziała że nikt się nie kręcił, nikt jej nie chciał a ona sama nie była przebojowa. Tylko że te nieśmiałe tez są w zwiazkach,nawet jak są brzydkie. Od czego to zależy?

Gość gość
Od wielu czynników, przeważnie ktoś jest nieśmiały albo mało przebojowy, albo zwyczajnie przespał czas na znalezienie partnera. Niektórzy też mają jakieś blokady.

Gość gość
jesli laska nie lubi seksu to jest stara panna, tyle w temacie

Gość gość
albo niektórzy mają zbyt wysokie wymagania w stosunku do tego, co sami mogą dać.

Gość gość
chcesz znaleźć regułę, na co coś, na co jej nie ma granica wieku, od jakiej 'kwalifikuje się' kobiety do staropanieństwa kiedyś była inna, dzisiaj inna, podobnie jest z przyczynami, tak obyczajowymi, jak bardzo osobistymi; każda może mówić za siebie - 'obyczajowo', jestem starą panną, żyję już tak długo sama, że nie wyobrażam sobie, że mogłoby się to zmienić, chyba że na starość (w moim wypadku chyba tylko całkowite pomarszczenie spowoduje, że stanę się atrakcyjna :-P) ; a na poważnie, znam doskonale mój powód, ale nie będzie taki sam jak u innych kobiet, nawet jeśli pozornie podobny; jedynie co może być wspólne, to ogólnie uznać, że o tym że dana kobieta jest samotna, decyduje kombinacja czynników :)

Gość gość
Ale faceci sami zaczepiaja, nawet te nieśmiałe

Gość gość 16 12
Jeśli mają okazję żeby je zaczepić, poza tym już wspominałam wcześniej, niektóre osoby mają jakieś blokady, więc będą uciekać od związków nie zdając sobie z tego sprawy.

Gość gość
1. Wysokie wymagania i bezkompromisowość 2. Duże zarobki i samodzielność, taka kobieta nie musi uczepiać się faceta żeby żyć na jego koszt i wypraszać go o pieniądze na wszystko 3. Uroda, paradoksalnie kobiety długo wyglądające młodo mogą dłużej wybrzydzać, taka kobieta może wyjść za mąż za młodszego nawet po 35 r.ż. a według zacofanego otoczenia będzie już "starą panną"

Gość gość
Swoją drogą wyrażenie "stara panna" jest typowe dla polskiej zacofanej cebulandii, w której niewykształcone, opasłe Grażyny i Karyny muszą sobie wmawiać że ich brzydki, łysawy mężuś z brzuchem to szczyt marzeń każdej kobiety. Radzę wyjechać za granicę i poznać trochę świat poza swoim zaściankiem ;)

Gość gość
no, nie radziłabym radzić wyjazdów kulturoznawczych, poznawczych i poszerzających, ponieważ efekt może być katastrofalny w skutkach gdy SO (syst.op.) jest made in "polish zaścianek"

Gość gość
niektóre osoby mają jakieś blokady, więc będą uciekać od związków nie zdając sobie z tego sprawy. xxxx dokładnie tak jest!!

Gość gość 16 12
Jeśli mają okazję żeby je zaczepić, poza tym już wspominałam wcześniej, niektóre osoby mają jakieś blokady, więc będą uciekać od związków nie zdając sobie z tego sprawy.

Gość gość
Ty zawsze taka wybredna? W łóżku też?

Gość gość
wybrednośc i ciagle bycie najpierw królewna, potem k.....ioną. Do tego HIV załapany pewnie od Murzyna Sajmona- w Radomiu dosc znanego- jak w przypadku takiej podstarzałej panienki z Radomia.

Gość gość
Tak jak ktoś tu napisał bezkompromisowosc! Wszystko wie najlepiej, nic ja nie interesuje i nic nie musi. Nie ugotuje facetowi obiadu bo on też ma rączki itd. Moja ciotka stara panna taka jest nie do wytrzymania z charakteru, ona żadnemu facetowi majtek prać nie będzie, bo nie jest od tego. Myślę że wygląd nie ma na to wpływu...

Gość gość
brak fajnych mezczyzn

Gość gość
Myślę, że taki sam może być powodem staropaninstwa co starokawalerstwa. Co człowiek to historia.