Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znow tesciowa, zmora

Polecane posty

Gość gość
Jak tak czytam to zaczynam mieć wiedzę że wy wszystkie tu piszące o tych domach to musicie być z wiochy. Bo każda pcha się do tych tesciowych by mieć chałupę i zagonki

Gość gość
8,46 a dlaczego mam nie zmieniac? Taki mam zapis w akcie notarialnym wiec nie wiem o czym mowa. Moja tesciowa od kiedy weszłam do jej domu zrzekla się miana gospodynią na moja rzecz :) sama tak stwierdzial, ze 2 gospodyn w jednym gnieździe nie może być. Zawsze to mnie pozostawia decyzje i każdemu mowi kiedy mnie nie ma , ze ona tu nie rzadzi tylko X ( czyli ja) zadecyduje. Szanujemy się nawzajem i bardzo ja lubie.

Gość gość
00.19. A ty masz mozg czy orzeszek? Bo chyba nie umiesz czytac debilko! Nie żeruje na tesciowej, nie żyję na jej koszt, nie wykorzystuje jej w żadnych aspekcie, płacę za nią w większości rachunki, szanuję jej prywatność, nie krytykuję jak żyje, jak wychowała dzieci itp, nie oceniam jakie ma meble i po co takie a nie inne. Zapłaciłam połoewę za ocieplenie, ogrodzenie i wiele innych rzeczy na posesji, cały dół wyremontowałam nie za jej kasę, ona tam grosza nie wsadziła! A dom jełopo nawet w papierach jest po części mojego męża, bo to spadek po zmarłym ojcu! I to mojemu mężowi nie tylko ze względu na spadek należy się wdpółdecyzyjność i szacunek dla prywatności w tym domu dla niego i jego założonej rodziny, ale ze względu na to, że na własny koszt rozbudował w górę ten dom żeby móc w przyszłości tam mieszkać A matka zajęła sobie górę i tak mieszkała i mieszka. A on jak mnie poznał wyniósł się do mnie na wynajem, a po pięciu latach namowy, uległam, bo chlipal, że tam ma dom, że najwyżej ten dół wyremontujemy skoro matka zabrała mu świeżą górę, bo on nie umie w bloku mieszkać, bo to dom po ojcu, bo jemu matki szkoda żeby sama ganiała przy piecu i płaciła za wszystko. I tak uległam. I przeczytaj debilu, ona przyszła na gotowe do męża, to był jego dom, po śmierci przeszedł na nią i na dzieci, mąż mój zrzekł się praw do jakiejś innej sporej ziemii też ze spadku po ojcu na rzecz rodzeństwa, żeby oni zrzekli się praw do tego domu, wtedy on dom rozbudował o górę (dla siebie), ale ona się tam władowała na nowe i tak 5 lat i kolejne 5 lat w czasie gdy mąż mieszkał ze mną w bloku, wtedy znów on plus ja bo w połowie partycypowałam w tym, wyremontowaliśmy ten stary dół, i resztę o której już pisałam. X I tego dlatego i mój mąż oczekuje tej prywatności której ona nie szanuje debilu!!!

Gość gość JA Z 8 52
autorko, po co wkladalas kase z remont nieswojego domu? Dla mnie to niepojęte. Ja powiedzialm mezowi już w czasie narzeczeństwa , ze dopóki nie będę widnieć w akcie notarialnym jako wspolwlascicielkka domu to nie ma mowy o tym zebym cokolwiek tam remontowala. Ty trochę głupio zrobilas...

Gość gość
I dodam tylko, że ja wolałam kupić mieszkanie w bloku, bo była kasa na wkład własny i jeszcze więcej, a mąż uparł się, że wsadzimy kase w ten dom i dokupimy dzialke dla dzieci na przyszlosc. I w efekcie chyba na tej dzialce dla dzieci my sie teraz postawimy albo kupimy na szybkosci mieszkanie. I przyznam, ze na niezlej wiosce mieszkam skoro za mieszkanie bedziemy musieli dac w stanie deweloperskim 330-380 tys ;)

Gość gość
no to jak masz kase na mieszkanie za 380tys to o co tak placzesz? nie napisalas co tak konkretnie robila tesciowa bo wiesz ... to wchodzenie bez pukania to można było z tesciow apogadac żeby tak nie robila a nie od razu się wyprowadzać itp

Gość gość
dziś Teściowa ma syna i on jest jak du/a od sr...ia by się matką zając a jeśli sam nie będzie spełniał warunków to są opiekunki z urzędu. Nie myśl że jesteś wyrocznią dla teściowej i od ciebie będzie zależała jej starość.kto ci w tej główce malusiej tak poprzewracał że jesteś najważniejsza:)

Gość gość
dziś Przeczytałam wszystkie wpisy i również odnoszę wrażenie że jesteś okrutną sekutnicą,jędzą i chamem. To wszystko jest zakładamy męza a ty faktycznie jesteś nikim a najwięcej masz dopowiedzenia cwaniaro.

Gość gość
9,14 już widze jak tesciowa stać na to żeby opiekunki wynajmować kiedy jej renta to niecale 1000zl przy czym większość idzie na leki. A z urzędu opiekunka może przyjść 2x w tygodniu a obloznie chorego trzeba opiekować 24/h Sama tesciowa tak pwoiedziala, ze ja jestem gospodynią i to ja rzadze. Poza tym jestem wspolwlascicielka domu :) Nie wiem co tak Cie oburzylo?

Gość gość
Myślę że nikogo nie oburza nic jak to że jestescie dziadówami a najwięcej macie oczekiwań by być wspólwłascicielkami czegoś czego nie zbudowałyście.Żałosne:) i bez wstydu,gospodynie na c

Gość gość
to fakt, ze starzy ludzie boja się domow opieki bo każdy wie co się tam wyprawia z starymi dziadami :(

Gość gość
gość dziś Myślę że nikogo nie oburza nic jak to że jestescie dziadówami a najwięcej macie oczekiwań by być wspólwłascicielkami czegoś czego nie zbudowałyście.Żałosne i bez wstydu,gospodynie na c " X co w tym takiego dziwnego,ze rodzice przekazują majatek dzieciom?

Gość gość
9,22 a ciebie zazdrość zzera :D Pewnie zaraz napiszesz czego ty nie masz:D tak pewnie kredyt na 30 lat :D

Gość gość
dziś Ty też będziesz stara i kto wie gdzie wylądujesz.Juz teraz widać ze nazywać ludzi starszych starymi dziadami określasz swój poziom ZEROWY!!!

Gość gość
Nie rozuniem tesciowa ma okolo 1000zl emerytury i zaplacila polowe za ocieplenie i ogrodzenie ,musi byc bardzo oszczedna osoba.

Gość gość
dziś Tak,mam kredyt i swój szeregowiec w mieście za własne pieniądze.Mogłabym podobnie jak ty wtrynić zad do tesciowej i udawać właścicielkę.Różnimy się jak widzisz, nie uznaję słowa zazdrość ale jeśli już, to mogę ci zazdrościć tylko twojej bezczelności. Tyle w tym chorym temacie.

Gość gość
1000zl emartki ma moja tesciowa a nie autorki... :D

Gość gość
09:36] Prawda:) jakaś czarodziejka z niczego a coś.Synowa już się pogubiła w zeznaniach:)

Gość gość
gość dziś Nic dziwnego,bo przekazują swoim dzieciom a synowe ujadają i mają pretensje do cudzych własności.Zero pokory i wstydu

Gość gosc od dobrej tesciowej
9.39 ja nie jestem autorka tylko ta od "dobrej teściowej" dlaczego bezczelności??? Tesciowa sama przed slubem już powiedziała, ze dom zapisze mi i swojemu synowi za opieke na starość i czy się godzimy na to. Nie wiem o co Tobie dziewczyno chodzi? Moja tesciowa jest super kobieta - bardzo się lubimy i nie mamy zadnych problemów w relacjach.

Gość gość od dobrej tesciowej
ość dziś Nic dziwnego,bo przekazują swoim dzieciom a synowe ujadają i mają pretensje do cudzych własności.Zero pokory i wstydu " X ale powiedz mi czego się te synowe maja wstydzić i dlaczego niby maja być pokorne? :D

Gość gość
To nie ja pisalam, ze tesciowa ma 1000 zl emerytury, ale jakis gosc. Ale fakt, moja tez ma niecaly tysiac, a kase na polowe ocieplenia miala bo jej maz mial sporo ziemii, i jedna z nich opchnela po jego smierci, z tego dala na polowe ocieplenia. Ile tej kasy miala to nie wiem, nie moja sprawa, nie moja kasa. I nauczcie sie czytac, zadnej jasnie pani ktora chce rzadzic z siebie nie robie!!! Chce miec tylko prywatnosc tam na dole. Kuurwa czy wy jakbyscie zamieszkali w czynszowym dolu co tersz buduja takie niby szeregowce co jest jeszcze taki segment podzielony na gore i dol to byscie godzily sie na to zeby wam sasiedzi wlezli do wyremontowanego mieszkania i je zajeli a wam powiedzieli zebyscie sobie zajeli to mieszkanie ktore jest do wykonczenia? A potem jeszcze lazili do was bez pukania i mowili jak macie zyc? Jestescie nienormalni. I ja tu pisze owszem, ale to moj maz batdziej sie wk******a bo wywalil kase na budowe gory, zrobilismy remont dolu itp, zrzekl sie praw do ziemii i co ma? Mamusie ktora sie rzadzi, wtraca, krytykuje i wlazi bez pukania.

Gość gośćchhcycy
A ja mam wrazenie, ze w tym popieprzonym kraju zawsze cos bedzie nie tak. Ogolnie kobiety sa wredne cholernie, ja tez :-) Ale tak... Czy bedziesz mieszkac z tesciowa czy nie bedziesz bedzie zle, bo albo idziesz na cudza krwawice albo jestes egoistka bo jej nie pomagasz... :-/ Ogolnie to wszystko to jeden wielki syf! Powiem wiecej, nie oczekuje od kogokolwiek czegokolwiek ale sama tez nic nie dam. A wszystkim kobietom, ktore ida mieszkac do tesciowej radze puknac sie w czolo, serio nie zlosliwie. Zycie z tesciowa to nie jest reklama wanisha, to jest ciezka batalia psychicznie wykanczajaca. Lepiej jesc chleb z pasztetem na wynajmie nic kaczke w zurawinie u tesciowej... pod kluczem... po cichu... u niej po prostu. UCIEKAJCIE!!!

Gość gość
Moj maz ma takie same prawa jak i jego matka, bo dom na dzialce jego ojca, i dom ktory mial byc dla niego tzn ta gorna czesc zbudowana jego rekami za jego pieniadze, a polazla tam mamusia. I wtopil jeszcze ze mna w ten dol. Masakra. I dlaczego tu placze? Bo pottzrbuje sie wyzalic, a jemu juz nie moge bo to on mi sie zali. I placze bo maz sie zawzial ze nie odpusci bo nie po to ttacil kase na to mieszkanie plus remont drugiego zeby jej to zostawic. A kase na mieszkanie za 380 tys nie mam, tylko zbieramy powtornie na wklad wlasny 10-20% i reszte kredyt na 30-40 lat. I po co to? Gdyby nie jego naiwnosc i moja....

Gość gość
gośćchhcycy Uważasz tylko że synowym jest żle? a teściowa przyjmując pod dach obcą dla niej kobietę/faceta której praktycznie nie zna ma skakać z radości. Dla obojga jest trudno ,tylko ta młodsza/szy powinna wykazać większy iloraz tolerancji dla osoby starszej o pokolenie albo po prostu zostać u swoich rodziców.Pyskówki niczego dobrego nie wnoszą tylko sieją niechęć i nienawiść.To że kobiety są podłe i wredne (są też perełki) to wiadomo od zawsze.

Gość gość
On się żali do ciebie a ty nie powinnaś sie żalić tylko równie dobrze dostać co od swoich rodziców.Jak widać z tego powodu akurat nie płaczesz:)

Gość gość
Tak, wlasnie uciekamy, tylko tej dzialki co mamy nie da sie ot tak sprzedac, bo za mala dla deweloperow na szeregowce, za duza na postawienie domu dla kogos prywatnie, bo sporo musialby dac plus koszt domu, za mala zeby podzielic na dwie i sprzredac osobno, bo nie dadza warunkow i pozwolen na budowe bo takie przepisy. Wystawialismy ja i nic. Zbieramy kase, ale nawet jrsli sie dokredytujemy to budowa nie trwa miesiac, wiec uzbierana kasa pewnie pojdzie na wklad na mieszkanie w bloku, bo do bloku nawet na deweloperskie mozna sie wyniesc, aby podlaczyc sanitarke i kuchenke. Calego kredytu 100% nam nie chca dac, wiec wklad musimy uzbierac ponownie.

Gość gość
Ooo a wy wszystkie tu czepliwe dostalyscie od swoich mamusiek zeby nie pchac duup do mezów?!! Aaa, juz to widze. Ja tez kase na to wywalilam wiec za darmo duupska tam nie wepchalam,i ja tez razem z mezem odkladam ponownie na wklad wlasny i razem z mezem bede splacac kredyt, i razem z mezem kupilam dzialke o ktorej tez pisalam. A tlumaczyc nie bede po raz enty dlaczego poszlismy tam mieszkac, bynajmniej nie dlatego ze bylam golodupcem bez kasy, ale moj blad, utopilam kase w tej chalupie, wsadzilam kase w te nasza dzialke, ale jak pisze, nie przyszlam tam za darmo i za darmo nie siedze. I wyobtazcie sobie ze mozna samemu na cos zarobic tak ja ja na swoje oszczednosci ktore tu wtopil i tak jak maz na budowe tej gory, nie trzeba jak wy mirszkac z dziada pradziada na gotowym lub dostawac od mamusi.

Gość gość
dziś Ciekawe czy byś tak odkładała jakbyś była na wynajmie i płaciła czynsz.U tesciowej płacisz tylko za media ,za nie tez się płaci w bloku na wynajmie.

Gość gość
10:13] Jesli nie dostały to jakoś nie płaczą z tego powodui nie mają pretensji,płaczą tylko gdy tesciowa czegos nie chce dać.To trzeba mieć tupecik.