Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jecie już truskawki, czereśnie, kapuste, marchew, gruszki ?

Polecane posty

Gość gość

hehe ludzie sie ostatnio rzucili na truskawki w sklepie nie pamietam gdzie to było chyba w biedronce, mam kiepską pamięć

Gość gość
Hm truskawki borówki gruszki jem całym rokiem ostatnio za to maliny i nektarynki ah i arbuzy mniam

Gość gość
Truskawki kupuję dla dziecka głównie. Czereśni jeszcze w sklepie nie widziałam szczerze mówiąc. Ja uwielbiam jabłka i jem ok 1 kg dziennie...

Gość gość
Gruszki? Rozumiem ze temat miał być o nowalijkach, co do tego mają gruszki? Są cały rok bo są przechowywane w chłodniach, ale teraz jemy te zeszłoroczne. No chyba ze jest jakaś nowa odmiana owocująca w maju, chociaż nie wyobrażam sobie takiej uprawy :) Podobnie z truskawkami, te są cały rok z kolei z zamkniętej uprawy. Truskawek akurat staram się nie jadać, chyba że nasze, świeże, bo wyobrażam sobie tylko jak trzeba je na pakować chemia żeby wytrzymały transport zza granicy. Czereśni jeszcze nie widziałam, kapustę kupie przy okazji bo uwielbiam młoda kapustę

Gość gość
Ja widziałąm czereśnie z jakiegos kraju , nie pamietam skąd ale byly bardzo drogie, kilkadziesiąt zł za kg :O wielkkie jak krowy :) truskawki z Holandii i Hiszpanii mi nie smakują, takie typowo deserowe niby w smaku truskawka, ale nie ma tego aromatu, nie są tak słodkie, nadmuchane, szkoda kasy

Gość gość
nie kupuje, kupuje wtedy kiedy sa nasze polskie dojrzałe

Gość gość
Ja widziałam w tym tygodniu pierwszy stragan z polskimi truskawkami w tych drewnianych kobiałkach. Ciekawa tylko jestem, jak w takim deszczu i zimnie dojrzały... pewnie szklarniowe. Nowalijki - warzywa kupuję, i tak teraz zdrowa żywność to pusty slogan.

Gość gość
Truskawki jadłam ale to są niesłodkie wielkie szklarniowe z południa EU. To jeszcze nie sezon. Gruszki to samo. Są już od długiego czasu, ale twarde, niezbyt smaczne ani niezbyt słodkie. Czereśni nie widziałam jeszcze nigdzie. Kapusta i marchew jest cały rok, więc nie bardzo wiem po co je wymieniasz? Chodzi o młode? Młodych jeszcze nie widziałam. Dopiero młode kartofle weszły do sklepów, ale nie kupuję.