Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mama w szpitalu.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Za 2 tygodnie wypada mi termin porodu. Jestem 4 tygodnie przed 18 urodzinami. Czuję że mała pcha się na świat. Niestety nie chce aby moja mama była przy mnie w szpitalu. Ze względu na jej zachowanie. Jeśli do 18 zostały tylko 4 tygodnie. Czy mama musi być ?

Gość gość
pewnie ze nie musi. od skonczenia 16 roku zycia nie masz obowiazku informowac rodziców o stanie zdrowia, mozesz ale nie musisz

Gość gość
Niestety ale jako Twój prawny opiekun może być, ponieważ wciąż jesteś według prawa dzieckiem i to ona podpisuję za Ciebie zgody na wszystkie zabiegi. I to z jej ubezpieczenia są pobierane za nie pieniądze

Gość gość
Ma prawo, jesteś jeszcze dzieckiem, które podlega pediatrze... takie są fakty

Gość gość
matka musi byc w szpitalu ale nie na sali porodowej

Gość gość
Ale nie możesz jej zabronić wejścia na salę porodową, skoro autorka jest niepełnoletnia. Możesz poprosić o to by nie wchodziła, ponieważ takie jest życzenie jej córki, ale jak się uprze, to nie możesz jej wyrzucić za drzwi

Gość gość
może wywalic matke, ona decyduje kto z nia bedzie przy porodzie na sali porodowej. Wiele nieletnich rodza same w szpitalu bez rodziców

Gość gość
autorko wejdz na jakies forum dla takich mam jak ty i popytaj samych nieletnich mam ;)

Gość gość
Niestety ale nie możesz wywalić matki ponieważ autorka jest niepełnoletnia. To że przytoczone przez Ciebie nastolatki rodzą same (bez matek) oznacza tylko i wyłącznie że matka respektuje życzenie córki. A z tego co napisała autorka, jej mamusia będzie mieć z tym problem

Gość gość
Powiedz ze chcesz rodzić sama mama bedzie podpisywać dokumenty o znieczuleniu i takie tam. Poza tym może. się okazać że gdy dostaniesz skurczu to będziesz chciała trzymać kogoś za rękę.

Gość gość
a ojciec dziecka tez jest niepełnoletni???

Gość gość
Czy to w tym momencie ważne?

Gość gość
Pewnie jest pełnoletni, ale ulotnił się jak dowiedział się o ciąży. Z resztą, nie dziwię mu się

Gość gość
może trzeba było się uczyć, bawić i korzystać z życia inaczej niż tyłkiem to byś teraz nie miała takich problemów:O