Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczsego dzisiejsi 20 latkowie popieraja PIS a 35 latkowie PO?

Polecane posty

Gość gość

dlaczsego dzisiejsi 20 latkowie popieraja PIS a 35 latkowie PO?

Gość gość
20 latkowie popierają Korwina lub nazistów lub gardzą polityka nie znam młodego ktory by piśdzielców popierał

Gość gość
ja mam 25 i popieram w częśc***is moim zdaniem nie jest dobrze ale chociaż coś robią i starają się oczywiście wielce drażni mnie to wtrącanie się obcych państw w politykę Polski za PO były niemcy za PIS jest watykan nie jestem katoliczką

Gość gość
20 Latkowie nie pamiętają jak wyglądała polska bez Unii, jak wyglądało wtedy choćby podróżowanie.

Gość gość
ja pamiętam Polacy emigrowali do USA unia więcej nam zaszkodziła niż pomogła

Gość gość
"unia więcej nam zaszkodziła niż pomogła " x nie przesadzajcie. masa polaków dobrze w UE zarobiła, bez UE żyło by się nam na pewno gorzej więc proszę bez bzdurnej ideologii. natomiast unia nie może być jakimś "złotym cielcem", bożkiem do którego się modlą "antypisy".

Gość gość
Napisz scenariusz jakby wyglądała polska bez Unii. Tak jak na początku lat 90? Czy jak w latach 80? Bo raczej nie wierzę że za dotknięciem magicznej różdżki stałaby się mocarstwem.

Gość gość
mamy limit produkcji np. mleka dużo firm budowlanych splajtowało to właśnie przemysł ucierpiał gdyby nie UE i PO teraz byśmy byli potęgą gospodarczą

Gość mia100wy
chyba wiem o co biega ! kobieta/facet w wieku ok. 35 lat to jest tak zwane 'dziecko' byłego UBowca lub SBowca albo ZOmowca, teraz tak zwany UBowiec, SBowiec, ZOmowiec itd. są już na emeryturze ale do tej pory otrzymywali emerytury i przyzwoite pieniądze , rzędu ponad 4000 PLN netto miesięcznie a teraz te emerytury zostaną zminimalizowane do najniższej emerytury krajowej i to budzi gniew u tych ludzi , którzy żyli sobie na dobrej stopie życiowej i byli wspomagani przez DZIADKÓW , którzy się zasłużyli dla dobra Polski , jako UBowiec, SBowiec, ZOmowiec itd. i wychodzą na ulicę aby pokazać swoje NIEZADOWOLENIE było fajnie i jakiś Kaczyński to wszystko zepsuł ! to jest moje zdanie, natomiast co myślą na ten temat Polacy w wieku 20 lat to chętnie przeczytam !

Gość gość
UE w niczym nie zaszkodzila, dzieki niej mamy skok cywilizacyjny

Gość gość
Ciekawie które mleko byłoby tańsze? Dotowane unijne czy nie dotowane polskie. A może zabroniony byłby import mleka. W sumie czemu nie, oni w zamian mogli by zabronić przywozić jabłka czy mięso z Polski. I co by było. Drogie mleko, lub wojna cenowa między rolnikami która by wpedzila by ich w jeszcze większą biedę.

Gość gość
No co ty. Zalalibysmy ich rynek naszymi Polonezami lub zukami.

Gość gość
biedne komuchy przecież nie wyżyją za 2tyś. miesięcznie a niech uciekają do Rosji może Putin im da za zasługi moja babcia przeżyła wojnę podczas której jako małe dziecko była zmuszana do ciężkiej pracy i nawet nie ma tych 2 tyś

Gość gość
Wśród moich sąsiadów czy znajomych rodziców większość to robotnicy lub urzędnicy niższego szczebla. Jedni sobie poradzili inni nie, najpewniej granicą nie przebiega między ubowcamii i nieubowcami. Niedorajda zawsze musi znaleźć jakieś usprawiedliwienie swoich niepowodzeń.

Gość gość
Ja wierze w rzad,bo Polska podnosi sie z kolan.Damy rade,a czubki z PO niech dalej spaceruja,z frekfencja rowna zero...buhaaaaaaaaaaaa

Gość mia100wy
generalnie , wiem o tym, że istnieje taki 'cichy plan' PiS aby na tak zwanych wyższych szczeblach władzy NIE zatrudniać ludzi od POsrańców, którzy Polskę zepsuli gospodarczo i przemysłowo a takich było wielu od POsrańców, czyli wyrzucali Prezesa lub Dyrektora firmy dobrze funkcjonującej a na to stanowisko został powołany POsraniec jako likwidator firmy dobrze funkcjonującej i POsraniec przybył aby FIRMĘ zwyczajnie zlikwidować a pracowników wyrzucić na bruk , nadal nie wiem, czy to był plan i cel Makreli , czy Tuska ?

Gość gość
ja mam 40 lat i głosuje na pis bo platforme jest załozona przez masonerie a wiadomo ze masoneria szkodzi Polsce od wieków platforma sprzedawała firmy kture przynosiły dochód dla panstwa to tak samo jak chłop pozbywałby sie dobrej ziemi a sobie zostawił jałowa ziemie i dla tego pis odzyskał bank polski .pkl i odbudował stocznie i teraz jest z czego placic te 500+ to inwestycje przynosza zyski unia daje tylko na drogi i inwestycje które nie przynoszą zysków ile unia wybudowała fabryk zero fabryk

Gość gość
Jesteście tak ubodzy w wiedzę że nie widzicie tego co się dzieje . Z wami nie ma dialogu. Widzicie siebie i swoje. Nic poza tym. Wasze horyzonty są ograniczone - A wasz czas policzony.

Gość gość
Dr Jan Przybył: Dlaczego monarchia a nie demokracja? https://www.youtube.com/watch?v=j998iYmt7fM tego pana powini wysłuchać wszyscy wiecie ze konstytucja 3 maja odbierała prawo wyborcze szlachcie której wychodziła słoma z butów bo chłopi nie nosili butów tylko szlachta nosiła buty

Gość gość
"UE w niczym nie zaszkodzila, dzieki niej mamy skok cywilizacyjny " x no to jest normalnie ta nasza polska. albo teksty o tym że "bez unii było by lepiej" albo bałwochwalcze uwielbienie. nic normalności i rozumu. owszem, na wejściu do unii zyskaliśmy ale bynajmniej unia nas nie "ozłociła". nie nasypała nam "skarbów" do kieszeni, na wszystko musieliśmy solidnie zapracować.

Gość gość
Dla mnie te wszystkie partie są siebie warte. Oszuści i tyle. Jak pomyślę, że rocznie partia pis dostaje 270 mln to mi sie niedobrze robi. Nie jestem za żadną partią, bo wiem jak to wygląda od środka. Dziwne, że ludzie dają się tak nabierać dla świętego spokoju. Dla mnie jedynie Kukiz jest sensowny, nie założył partii, bo nie uznaje systemu partyjnego, dzięki czemu nie dostaje pieniedzy na partie z budzetu panstwa. Ma dobry pomysl, chce oddac wladze Polakom, jest uczciwy i bardzo szczery, ale co z tego, jak ludzie lubią być mamieni. I tak bedzie jak zwykle

Gość gość
"Dla mnie te wszystkie partie są siebie warte. " x nie wiem czy ty tak świadomie czy z głupoty ale mylisz się. pis rządzi 1,5 roku i wskaźniki gospodarcze są tak dobre jak nigdy za rządów PO nie były. ściągalność vatu wzrosła o ponad 20 proc, spółki państwowe notują najlepsze wyniki od lat i to pod rządami tych "misiewiczów" o których niedawno tak salonowe media trąbiły. no jakoś "misiewicze" rządzą lepiej niż platformiani "wybitni fachowcy z doświadczeniem" kiedykolwiek rządzili bo po prostu nie kradną. państwo ma pieniądze na wszystko i nie muszę słuchać ciągle w tv o tym że "nie da się". że "wicie rozumicie" kryzys jest. więc mówienie o tym że pis i po to jest "to samo" to po prostu szczyt głupoty lub bezczelności.

Gość gość
a kukiz jest OK. nie we wszystkim ma rację ale różni się od tych złodziei z PO i nowoczesnej zasadniczo tym że po prostu jest patriotą i zależy mu na polsce a nie tylko na tym żeby polskę wydoić.

Gość gość
Kukuz to PiS bis

Gość gość
38 jestem za pis,nienawidze po i tuska

Gość gość
i wszyscy moi znajomi tez sa za pis,ci starsi ode mnie tez,warszawa

Gość gość
za to platforma chce powrotu do koryta i chce cofnac wszystko co pis zrobiła taki jest programm wyborczy platformy zlikwidowac 500+ przywrucic emeryture przyjąć emigrantów zlikwidować stocznie sprzedac jeszcze raz bank polski cofnac 13 zł na godzine przywrucic emerytury sb

Gość gość
oczywiście nienawidzę po nie dlatego ze jestem katoliczka bo mentalnie nie jestem tylko za cwaniactwo i złodziejstwo

Gość mia100wy
dwa razy na 'K' , czyli popieram Kaczyński na TAK i Kukiz na TAK , kto będzie 'trzeci' aby było 3 x K na TAK ? czy trzecim na 'K' będzie Korwin Mike ? tego jeszcze nie wiem ale dzisiaj w Warszawie widziałem ok. 13 tysięcy wrogów Polski , którym głównym celem jest aby było jak było , czyli okradanie Polski i Polaków z marzeń i wyrzucanie Polaków z mieszkań i kamienic oraz zdobywanie tych kamienic a Polak niech idzie mieszkać pod most albo niech wypierdziela z Polski i na emeryturę niech nie liczy , Polaków 150 miliardów PLN poszło w peazdu na jakieś przekręty POsrańców ! tylko jest jedna Polska , albo Nasza i Polaków lub sprzedana , moim zdaniem NIE ma alternatywy i należy wyrzucić z Polski wszystkich wrogów z Polski !

Gość gość
PO chodzi tylko o to żeby spienięzyć co tylko się w polsce da i to rozkraść. do głowy by im nie przyszło odkupować jakiś bank od zagranicznego kapiału. naprawdę się boję że ta banda może wygrać kolejne wybory. oby nie.