Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego baby po ciąży ścinają włosy i wyglądają jak lampucery ?

Polecane posty

Gość gość

jak chłopczyce wstrętne ? takie zapuszczone...

Gość gość
Bo swoją powinność już spełniły, więc mogą przestać o siebie dbać

Gość gość
dokładnie, podświadomie wiedza że spełnily swoja role jako żywy inkubator i już dbać o siebie raczej nie muszą bo po co

Gość gość
Bo czasami po ciąży włosy wypadają i długie wyglądają źle? Bo to nowy etap w życiu i chcą to zamanifestować całemu światu? Bo mają na to ochotę? Bo co was to obchodzi kto co ma na głowie, gdybyście mieli własne interesujące życie, to byście nie robili dramy nad takimi sprawami, ale jesteście nudni, smutni i marudni? Dobra spadam, bo nieudacznictwo i zmierzłota są zaraźliwe.

Gość gość
A o czymś takim jak łysienie poporodowe słyszeliście???? Nie wpadliście na to ćwierćinteligenci ze może maja z tym problem i dlatego ścinają włosy?

Gość gość
ja to obserwowalam w pokoleniu mojej mamy. Wszystkie jej piekne kuzynki i kolezanki po porodzie scinaly wlosow. Wygladaly na facetow i strasznie tyły :( To byly lata 80/90.

Gość gość
Kobieta z krótkimi włosami to lesbijka.

Gość gość
gość dziś Nie, ta tendencja była w latach 70 i 80. Pewnie zostało to po "tradycji" ścinania włosów po nocy poślubnej. W latach 90 ja byłam nastolatką i osobą dorosłą, a moje pokolenie już włosów nie ścinało. Czy wyglądały na facetów? Nieee, większość nie, ale z 23 letniej dziewuchy nagle po ścięciu włosów i zrobieniu na tym trwałej robiła się 35 letnia baba. Baba, nie kobieta, bez urazy.

Gość gość
każda która urodzi robi się babą...nie wiem co sie zmienia w mózgu i ciele ale ciąża niszczy ciało

Gość gość
Bo w ciąży włosy są swietne właśnie cieszę się tym stanem jakbym miała na stale efekt volume a po ciąży 2 miesiące włosów połowa. Więc kobiety scinaja je by odbudować itp.

Gość gość
Miałam piękne włosy do pasa, po ciąży zaczęły wychodzić garściami. ja urodziłam troje dzieci Organizm jest osłabiony. Może nie każdy organizm reaguje tak samo.

Gość gość
po ciąży kobiety tyją i brzydną i przestają dbać o siebie bo wolą dbać o dziecko, to normalne... facet po jakimś czasie idzie bzykać inne, to tez normalne i naturalne

Gość gość
haha też mnie to zastanawia, stwierdziłam, że zapewne nie mają czasu na dbanie o siebie i wolą pajtnąć sobie włosy na krótko i ubrać dresy:/ ja za to jak zwykle na odwrót jak inni, po ciąży zaczęłam zapuszczać i mam teraz grubego kucyka za łopatki:)

Gość gość
Widać ze gimbaza wkroczyła do akcji.

Gość gość
gość 21:49---> właśnie o krótkie włosy trzeba dbać bardziej niż o długie...krótkie trzeba co dziennie myś i układać bo w nocy się poodduszają...a długie zwiążesz w kucyk i już...

Gość gość
Ja niewiem o co chodzi można mieć krótkie włosy wyglądać świetnie mieć je zadbane itp. Po ciąży kobiety wyglądają jak przed oczywiście napoczatju mają trochę więcej ciała itp ale eneralizowanie że po ciąży tyja brzydna itp to nie pasuje jakoś do obecnego świata. Po ciąży byłam szczuejsza niż przed miałam lepszą kondycję teraz druga ciąża i niezamiezam zmieniać mojego roziamiaru 34 i rezygnować z siłowni dlatego że bedzie dziecko oczywiście prosto z porodowki niepobiegne na zajęcia ale po 3-4 mieisacach tak. Myśląc w ten co autor sposób można zapytać czemu polscy mężczyźni wyadaja jak chłopy ze wsi z miesniem piwnym jeszcze przed ślubem a po ryja wraz z partnerką tylko ona rodzi a oni mają ciążę na następne 40 lat?

Ja obcielam w pierwszej ciazy. Czyli juz jakies 3-4 lata Teraz man 2vdzieci i chce zapyscic

Gość gość
Bo dobrze dobrana krótka fryzura odmladza

Gość gość
bo po ciąży i jeszcze kiedy się karmi piersią włosy są zniszczone i wypadają? Ja mam teraz długie włosy, ale nie wiem co będzie jak urodzę, w jakim stanie będą moje włosy, chociaż po pierwszej ciąży nie musiałam ścinać. Na pewno kobieta wygląda lepiej w krótkich, dobrze ściętych, dobrze ułożonych i zadbanych włosach, niż taka co ma 5 długich włosów na krzyż i jeszcze byle jak spiętych. Bo nie oszukujmy się długie włosy dobrze wyglądają gdy jest ich dużo a nie parę wiszących strąków.

Gość gość
Wlosy mialam do pasa. Mimo ze z natury sa cienkie i raczej z tendencją do wypadania hmmm bo te cebulki moje takie slabiutkie, to gdy bylam w ciąży achhhh ochhhh wyglądały cudnie. Po porodzie masakra. Polowa mniej. Na długich wlosach takie przerzedzenie wyglada wręcz oblesnie. Chcac niechcąc scielam i mam obecnie do ramiom.

Gość gość
Baby po ciazy to raszple, moga trzymac diete, chodzic do kosmetyczki i inne d**erele ale i tak sa obrzydliwe wiec po co sie meczyc

Gość gość
22.55 Patrzysz na swoją matką i stąd wysuwasz takie wnioski? :P

Gość gość
22:59 Tak. Na twoją też jak mi obciągała.

Gość gość
Dlatego trzeba rodzić jak najpóźniej albo wcale. Jak kiedyś zobaczyłam brzuch koleżanki, która była już pare lat po ciaży, to mi sie na bełta zebrało :O Taki szaro - siny flak poorany dziesiatkami rozstępów, o fuj :O Urodziła jak miała 23 lata, to całe życie teraz z takim czymś straszyć, dramat :O

Gość gość
ja mam szczęście bo w 1 ciąży 7kg, w drugiej 10kg przytylam, termin mam na ten tydz i już umowilam się na fryzjera, zrobić rzesy i brwi i paznokcie sobie wydzwonię jak już urodze i nie mogę się doczekać kiedy zaloze te kiecki , które nakupywalam sobie w ciąży a były promocje. i tyle super dzinsow było a ja musiałam nosic leginsy , już się nie mogę doczekać az zaloze wreszcie jakies.i szcerze?? tez widze, ze kobiety po ciąży brzydną, tyją, kurcze nie wiem jak tak można, ja mam koleżanki co po ciąży wygladaja lepiej niż przed bo zaczey chodzic na silownie, fitness a wiadomo, ze to lepiej zrobi ciałko niż samemu w domu z filmikami z yt. i nie skromnie powiem , ze ja tez wyglądam dobrze hehe nawet teraz w koncówce ciązy, przed ciaza chodziłam w kucyku a teraz obcielam się na fajnego boba, zrobiłam sobie szare!! refleksy na włosach, wygolilam z boku, kazda ciąża powodowala u mnie chez do zmiany cos w wyglądzie, chyba dlatego, ze brzuch i tylek rosnie to chociaż cos innego sobie poprawić w wyladzie trzeba bylo

Gość gość
Tak. W latach 70 i 80 byla taka tendencja, ale w latach 90tych byly te nieszczesne trwale. Moja mama w wieku 25 lat obciela piekne czarne wlosy do pasa....zrobila sobie trwala i wygladala, jak 40 tka. Teraz jak patrze na jej zdjecia z tamtych czasow, to bardzo widac, jak sie postarzala ta fryzura.

Gość gość
ja mam dzieci lat i cale zycie dlugie wlosy , z krotkimi to dopiero jest roboty a dlugie przy dzieciach wystarczy umyc i zwiazac w kucyk

Gość gość
bo w latach 7-80 musiałyśmy zapieprzać na dzieci, nikt nam nie dawał za darmo 500+ tak jak teraz

Gość gość
1:53 kup sobie słownik, zamiast na tipsy wydawać ;)

Gość gość
Sorry ale mało która kobieta dobrze wygląda w krótkich włosach juz lepiej mieć te 3 na krzyż w kitku,