Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Używacie kilka razy jednych naczyń bo to eko?

Polecane posty

Gość gość

witajcie. wczoraj była u mnie koleżanka z pracy na grillu. ona jest taka mocno Eko. Ja jakoś nie szczególnie choć staram się nie obciążac środowiska bardziej niż to konieczne. no i ta znajoma złapała się za głowę gdy talerzyki po ciastkach (byly eko- z brazowym cukrem i platkami owsianymi-sama upieklam) włożyłam do zmywarki i podałam nowe na owoce. ze to przecież talerz po suchych produktach jak to określiła- wystarczy tylko zrzucic okruchy i mozna uzywac. taki po mokrych mozna przetrzeć ściereczką i tez jest jeszcze dobry. ze przecież ja za dużo wody zużywam myjac praktycznie czyste rzeczy. przecież ten talerz to nie szklanka i nikt go ustami nie dotykal i takie odświeżenie wystarczy aby go dalej używać. co do mokrych to na pewno nie przekonam się do tego, ale nad tymi z okruszkami to się chyba zastanowię. dzieciaki jak sa na wolnym to rano robią sobie kanapke-jedna. talerz ląduje w zmywarce. za jakieś 2 godziny znów jedna kanapka i talerz do zmywary. po godzinie jakieś sucharki czy wafle ryżowe. potem obiad. pod wieczór jakieś chrupki lub owoce. Na kolację gotowane warzywa. i tym sposobem na 1 sztukę dziecka :D idzie dziennie 6 talerzy a mi się trafiły klony (mam blizniaki) więc przy sobocie idzie im 12 talerzy. generalnie w tygodniu wstawiam zmywanie co 2 dni, w weekend lub inne wolne dni-codziennie. to samo z kubkami. naleje sobie wody, wypije i do zmywarki. jak za godzinę znów chce pić to kolejny kubek. może by im powiedzieć żeby pili cały dzień z jednego? znaczy nie wspólnie ale każdy ze swojego (nie ma problemu z rozroznieniem-jeden ma wszystko niebieskie, a drugi zielone). Jak to u Was jest? zdarza wam się przebierać talerze z okruszkow czy od razu do zmywarki?

Gość gość
co jest eko w ciastkach z brazowym cukrem i platkami owsianymi? cukier, czy platki?

Gość gość
co jest eko w ciastkach z brazowym cukrem i platkami owsianymi? cukier, czy platki?

Gość gość
W*********j kretynko przebierać talerze z okruszków. Cokolwiek to znaczy

Gość gość
chyba zle nie były bo koleżanka zapytała z czego są zrobione i jak podałam skład to pozwoliła swojemu dziecku zjeść ;) ale nie tego temat dotyczy.

Gość gość
Podczas "nasiadówki" przy stole użyłabym tego samego talerzyka, ale na codzień nie ma zamiaru przetrzymywać brudnego talerzyka na później.

Gość gość
Bleeee. Zawsze na nowym, a jak podejmujemy gości to mamy 3 zastawy i są często zmieniane!

Gość gość
NIE, ja używam tylko jeden raz i wyrzucam do kosza. Kosz tez używam tylko jeden raz. Tfu, jak mozna uzywac tego samego talerza dwa razy, przecież to obrzydliwe. Wszystkiego uzywam tylko jeden raz! Szczoteczki do zębow, mydla, ubrań, samochodu. Jak mozna w ogole po kims usiąśc na tym samym krzesle! Zawsze wyrzucam krzesla po uzyciu

Gość gość
nie wiem czy ta Twoja kolezanka wie ze zmywarka zuzywa tyle samo wody i energii czy sa w niej 4 taleze czy 40...

Gość gość
... a zmywarke i tak wlaczam codziennie.

Gość gość
ona to wie-ale stwierdziła ze oni na 6 osobowa rodziine włączają zmywarkę 45 raz w tygodniu, a my na 4 włączamy 60 co 2 dni lub codziennie....

Gość gość
Swiezutkie te gorki po tygodniu w zmywarce. Napewno sie domyja:)

Gość gość
czyli to nasze wrzucanie talerzy od razu do zmywarki jest jak najbardziej ok?