Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strasznie sie rozchorowalam juz 3 tygosnie pomocy leki nie pomagaja!!!

Polecane posty

Gość gość

Zwykle przeziębienie suchy uporczywy kaszel plus bolace zatoki plus lekki katar bez gorączki. Po 4-5 dniach zaczęłam odkrztuszac -po 1.5 tygodnia nie przeszło samo.poszłam do lekarza bo odkaslywalam zielona brzydko pachnaca wydzieline z dołu(z oskrzeli) .lekarka osluchala powiedziała ze jest już nadkazenie bakteryjne i dała amotaks 1g co 8 godzin (czyli dawka duża) biorę juŻ 10 tabletke czyli 3 dni i jest tak samo!!!. Odkrztuszam zielone gluty. Nie śpię po nocach bo coś aż mnie przytyka (tam furczy w dole jak oddycham) . Antybiotyku nie bralam 8lat. (Wyjatek przy wyrywaniu 8mki w tamtym roku) myslalam ze pomoze. Dodatkowo biore erdomed pije duzo i na noc zaczęłam pić sinecod bo nie mogę spać tak mnie zrywa. Dlaczego nie przechodzi to odrywNie??

Gość gość
Wczoraj zdesperowana zrobiłam na noc inchalacje z berodualu( mam córki w domu) i jeszcze gorzej zdychalam. Wykończenie się tym kaslaniem bo tak mi dudni jakbym miała wypluć płuca:(:(. aż się pocenie przy kaslaniu i mecze. Na marginesie gorączki nie mam(ostatnio gorączkę miałam w 1gimnazjum słowo daję kazda infekcja u mnie bez gorączki)

Gość gość
zrób sobie badania krwi bo mozesz maz juz zapalenie płuc lub oskrzeli

Gość gość
Strasznie współczuję takie chorubsko na noc ustaw sobie nawilżacz powietrza na Maxa głupie ale moja mama miewa straszny kaszel taki suchy aż do wymiotu i to bardzo pomaga. Co do braku poprawy wg mnie zmień lekarza raz w życiu miałam tak długo kaszel i okazało się ze to jakieś strasznie zaraźliwe było i w szpitalu powinnam być odkrył to dopiero 3 lekarz. Ps zjedz lody jak nic nie działa to to zawsze. Albo wyzdrowiejesz albo wreszcie lekarz da dobry lek

Gość gość
Wymyśliłam ze we wtorek jak nie przejdzie dam z rana wymaz z gardła . Może antybiotyk mam źle dobrany. Porzekam jeszcze do 5 doby podobno wtedy już powinien na 100 procent zadziałać antybiotyk jeśli jest dobrze dobrany. Nie mam gorączki i zapalenie płuc??? Chyba tak nie ma?

Gość gość
Ja miałam zapalenie płuc bez gorączki i córka też tak miała. Także może się zdarzyć.

Gość gość
Zrób sobie rentgen płuc. Mój kumpel do roboty przyszedł jak zawsze , trochę kaslal, poszedł do lekarza a tam zap.płuc. jak nic nie wyjdzie w badaniach to zostaje jeszcze postawienie baniek , podobno działają ( nie stosowalam) . Ale najpierw się prEbadaj bo zielone gluty to już nie jest normalne.

Gość gośćie
Ja jakis czas temu tak mialam nic nie pomagalo dopiero picie amolu z cukrem 3 razy dziennie przez kilka dni - okropny smak ale pomoglo .

Gość gość
Mialam tak samo....kaszel z glutami,latar,zatoki zawalone. Ale leczylam sie na wlasna reke,goraczki nie mialam. Nic nie pomagalo, poszlam do lekarza i diagnoza....powiklania po zapaleniu pluc. I wtedy jak dostalam goraczki to z lozka wstac nie moglam.

Gość gość
Ale ja sie nie leczę na własną rękę. Byłam u lekarza dostałam antybiotyk tak jak pisąałam i dzisiaj dalej rano kaszle-to już 11 tabletka a mi sie dalej odrywa. Bez gorączki fluki mam w nosie ale przezroczyste. za to z dołu gdzieś dalej sie odrywa lekko zielone. Ale mam wrażenie że mniej. I w nocy dzisiaj już troche mniej kasłałam. Może przejdzie. Mówie zobacze do jutra. Nie boli mnie nic w klatce tylko takie nawet jak oddycham jakby ta wydzielina furczała w oskrzelach.

Gość gość
Mój syn miał podobne objawy przez 1,5 tygodnia, z gorączka ok 38- 38,5 Kilku lekarzy i nic... Za radą koleżanki kupiłam pierwsze lepsze tabletki na alergię. Na wieczór podałam podwójną dawkę, rano znów jedną tabletkę, wieczorem jedną. Na drugi dzień poprawa o 80%. Po trzech dniach po chorobie nie było śladu Nigdy wcześniej nie miał problemu z żadną alergią. Spróbuj, może i u Ciebie zadziała. Powodzenia

Amol doustnie! Najlepsze co można zrobić w takiej sytuacji. Jednak wcześniej zachęcam do zapoznania się z ulotką produktu https://supple.pl/s/amol/ulotka, a w szczególności zwróceniem uwagi na przeciwwskazania ;) Jest tam również opisane jak przyjmować lek doustnie.