Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shatima

Wyjazd matki za granicę. Syn pod opieką pełnoletniej siostry.

Polecane posty

Gość Shatima

Witam ! Od jakiegos czasu moja mama wyjezdza do belgii i niemiec i zostawia mojego brata (aktualnie lat 9) pod moja opieka (mam 22 lata). Na mojej glowie bylo utrzymanie domu, gotowanie sprzatanie itd, nie pracuje poniewaz sama mam dziecko ktore nie chodzi jeszcze do przedszkola. Nie ma kto mi pomoc, zebym poszla do pracy by miec dodatkowe dochody na utrzymanie tej dwojki. Gdy mama wyjezdzala zostawiala mi pieniadze. Okolo 1000 zl na 2-3miesiace. Oplacalam rachunki, robilam zakupy, gotowalam. Moj ojciec nie zyje od ponad 2 lat dlatego mama powiezyla opieke nad bratem mi. Problem polega na tym ze przy ostatnim wyjezdzie nie zostawila mi srodkow do zycia (mam alimenty na dziecko, 500+ i rodzinne). Jednak na 3 osoby to jest za malo. Po jej powrocie chcialam wyjechac do holandii na co mi odparla : co ja z tego bede miala? Chcialabym podpisac z nia umowe ze wyjezdza na okres taki i taki, zostawia mi tyle i tyle srodkow, pozniej robimy zmiane i wyjezdzam ja. Ktos pomoze?

Gość gość
Chcesz się ugadywac z matką która Cię tak traktuje? To trochę chore..

Gość gość
Twoja matka zachowuje się bardzo nie w porządku. Zostawia ci tysiąc złotych na trzy miesiące? Przecież to ledwie wystarcza na jedzenie dla twojego brata. A inne wydatki? Rachunki? Robi z ciebie darmową opiekunkę do dziecka i jeszcze musisz to dziecko utrzymywać. Jakieś skromne dochody masz, wynajmij pokój u innej samotnej matki (we dwie raźniej i można sobie pomagać w opiece nad dziećmi), szukaj pracy, a twoja matka niech radzi sobie sama.