Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyniki tarczycy proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Witam. Proszę o pomoc w interpretacji wyników tarczycy. Mam 27 lat. Nie biore zadnych lekow. Tsh 2,75 (0,27-4,2) Ft4 13,85 (12-22) Ft3 4,88 (3,13-6,76) Anty tpo 15,21 (<34) Anty tg 351,7 (<115) - mocno podwyższone. Usg tarczycy ze stycznia wykazalo ze lewy i prawy plat maja po 3ml. Dodam ze staram sie o dziecko bezskutecznie.

Gość gość
Boże idź głupia babo do porządnego lekarza, najlepiej prywatnie i niech lekarz odpowie bo tutaj jedynie się dowiesz, że TSH ma być poniżej 1 żeby zajść w ciążę. Co jest oczywiście nieprawdą bo na prawidłowe wyniki tarczycy ma wpływ wiele innych czynników.

Gość gość
Aktualnie wizyta u lekarza nawet prywatnie - czas oczekiwania miesiąc/dwa - zwlaszcza u dobrego. Stąd moje pytanie na forum, bo nie wierze ze nie ma tu osób z podobnymi wynikami, które sa juz po konsultacji z lekarzem. A to ze wynik ma być w okolicach 1 to wiem.

Gość gość
a czy my jesteśmy ginekologami -endykronologami,że musimy wiedzieć więcej? Masz zawyżone wszystkie wyniki, pewnie niedoczynność /lub nawet zapalenie tarczycy i musisz je obniżyć odpowiednio dobranymi lekami,może euthyrox może letrox Do lekarza prywatnie dostaniesz się szybciej,wystarczy poszukać,podzwonić.

Gość gość
w styczniu robiłas usg tarczycy i od tamtej pory w dalszym ciąg nie byłas u lekarza? wystarczy podzwonic po lekarzach czy nie daliby rade wcisnąc cie dodatkowo. Dodatkowy pacjent to dodatkowa kasa wiec wiekszosc lekarzy sie zgadza. Ja na wizycie u endokrynologa byłam jakies 5 godzin po tym jak zobaczyłam swoje wyniki tarczycowe które zrobiłam sobie profilaktycznie, a ten lekarz normalne wizyty ma ustawione ponad pół roku do przodu

Gość gość
Masz hashimoto czyli autoimmunologiczne zapalenue tarczycy. Nie zajdziesz i nie utrzymadz ciazy dopoki nie wyregulujesz hormonow. Bardzo niskie ft4.