Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto się zna na prawie pracy? chodzi o wymiar czasu pracy w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Czy pracodawca może nakazać odrabiać w sobotę, pracownicy w ciąży, wolne za 2 maja? czy to nie będą godziny nadliczbowe?

Gość gość
Jakim cudem nadliczbowe ? skoro ten dzień był dniem pracy a miałaś wole więc to normalne odrabianie zaległych godzin. Nadgodziny są wtedy gdy wykonasz normę dzienną a szef każe jeszcze pracować dodatkowo .

Gość gość
Normalna jesteś? Sama napisałaś ODRABIAĆ. Śmierdzący leniu. A 2.05 za darmo chiałaś wolne?

Gość gość
Ja 2 maja normalnie byłam w pracy u meza wszyscy odrabiają ten dzien w sobote

Gość gość
a mojemu mężowi rząd nakazał mieć wolne a ma pracować 13 maja, gdzie nie jest mu na rękę, bo wolałby pracować 2 maja, nie rozumiem dlaczego rząd sie wpieprza w to co kiedy ma pracować. Jak komuś nie pasowało 2 maja pracować to niechby ten ktoś sobie brał urlop.

Gość gość
hehe...smierdzący leniu, założe się,że pisze to mamuśka co siedziała na L4 od 6tc, a tu człowiek chce uczciwie pracować i jedynie poznać swoje prawa!

Gość gość
np. osoba niepełnosprawna (nawet w stopniu lekkim) nie może odrabiać dnia wolnego w sobotę, z uwagi na to, że nie może przekroczyć 40 godzinowego tygodnia pracy, osoba w ciąży również jest chroniona przepisami, co do wymiaru czasu pracy, często bardziej restrykcyjnymi

Gość gość
o to fajnie wiedziec. ja pracuje w rownowaznym wymiarze godzin. w przyszlym tyg wypada mi 46 h pracy. mozna tak pracowac w ciązy?