Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znacie kobiety które po ciąży mają lepsza figurę niż przed?

Polecane posty

Gość gość
Ale w ciązy też nie trzeba wpierdzielać i tyć 20 kg, nie mówię o sytuacji kiedy kobieta w ciaży puchnie itp. można się zdrowo odżywiać w tym czasie dbać o codzienną dawkę. ja się trzyałam dopóki w 8 miesiącu nie musiałam leżec, no a jak się leży to cięzko jest trzymać się racjonalnego odżywiania i tak przez 8 miesięcy miałam 15 kg na plusie. do 9 nie dotarłam bo urodziłam wcześniej. teraz w drugiej ciazy będę mądrzejsza i nie będę się objadać wieczorami owocami, o czekoladzie już nie wspominając :)

Gość gość
13.04 teraz bądź "mądrzejsza" i w ogóle zacznij się już odchudzać w ciąży. Co tam figura najważniejsza, potem dziecko. Nie, nie jestem zapuszczonym grubasem :P

Gość gość
Ktos tu lubi przekrecac slowa. To ze nie obzerac sie to nie znaczy ze sie odchudzasz. Mozna jesc normalnie jak zawsze. Ja przypominam tylko ze tzw kalorycznosc powinno sie zwiekszyc dopiero w 3 trymestrze i to tylko 300 kcal i potem jesli karmisz piersia tez masz diete nie wolno sie odchudzac ale nie bedziesz przeciez jesl tlustego niezdrowego jedzenia skoro karmisz.

Gość gość
Nie znam ani jednej kobieta która po ciąży wygladalaby lepiej. A wy nie oszukujcie się ze jest z wami lepiej bo to naprawdę jest zalosne.

Gość gość
Lubię te teksty ja nie znam. Ja nie znam nikogo kto zginął w katastrofie lotniczej.

Gość gość
gość dziś Nie znam ani jednej kobieta która po ciąży wygladalaby lepiej. A wy nie oszukujcie się ze jest z wami lepiej bo to naprawdę jest zalosne. X A ja znam. Znam też przypadki gdy kobieta tyła po 30 kg, a potem dwa lata po porodzie jeszcze zwalala swoją nadwagę na ciążę. ;) Znam też szczupła osobę, która jednak po drugiej ciąży ma cały brzuch w,rozstępach. Ja dwie ciąże i zero rozstępów oraz waga wciąż ta sama. Ale dbam o siebie, jogging pięć razy w tygodniu i przynajmniej cztery razy w tyg basen. I zdrowe odżywianie.

Gość gość
to jest najlepsze stwierdzenie, że "zostało mi po ciąży", a matka idzie z 2-3 letnim dzieckiem objadając się lodami, z colą w ręku. także takie przypadki też znam :D

Gość gość
No wiecie niektore maja rozstepy przez ciaze inne bardzo widoczne inne mniej. Brzydko napisze sflaczaly brzuch bo skora sie rozciagla. Jedna kobieta wroci do swojej figury a moze nawet bedzie wygladac lepiej inna bedzie miec klopoty z powrotem z tym a inna zwalac na ciaze a jesc slodycze i nie zdrowe jedzenie jak ktos tu napisal. Wiekszosc moich kolezanek wyglada bardziej korzystniej teraz niz przed ciąża / ciążami nawet na buzi. Poprostu macierzynstwo im służy. Ja jak patrzę na swoje zdjęcia to też wyglądam teraz lepiej. Tu nie ma reguły ale są też mamy które poprostu o sobie zapominają lub poprostu z lenistwa o siebie nie dbają.

Gość gość
Tu ja autorka : temat nie jest prowokacja. Jestem w ciąży i zastanawiam się jak będę wyglądać po, mam chore wizję ze będę już zawsze z wielkim brzuchem. Dbam o siebie i jem zdrowo. Dzięki dziewczyny! Dalyscie mi nadzieje ze po ciąży można wyglądać lepiej niż przed :) :) :) Po porodzie jak dojdę do siebie, zacznę ćwiczyć.

Gość gość
Jak mozecie mowic xe lepiej sie wyglada po ciazy niz przed. Same tu kurfa modelki haha Nawet jak mniej wazycie to cialo sie zmienia. Traci na jedrnosci, nie wspominajac o cyckach i biodrach ktore sa szersze:) A na kp sie nie chudnie. To mit!

Gość gość
Sama jesteś mit, niedouczony człowieku.

Gość gość
Znam ja. przed ciążą była przeprowadzka śmieciowe żarcie itp po schudłam z 36 do 34 i miałam najpiękniej wyzezbione ramiona w całym życiu. A metodą prosta po 10 mieosacach z dzieckiem w domu mąż zaproponował żebym zrobiła coś dla siebie i ja stwierdziłam ze blisko jest siłownia i w ramach ucieczki od domu 3 razy w tyg siłownia efekt powalajacy. Ciało super kondycja rewelacyjna a ja uśmiechnięta bo zamiast spędzać kolejną godzinę w domu wyszłam do ludzi! Mąż bardzoooo zadowolony......

Gość gość
Większość młodych mam wygląda bardzo korzystnie (przynajmniej tak samo dobrze jak przed ciążą a niektóre nawet lepiej) - bo mają urlop, więcej czasu na ćwiczenia, no i o wiele mniej stresu. Poza tym ich szczęście widać na twarzy :)

Gość gość
Utrata wagi podczas karmienia piersią to rzecz całkowicie naturalna - organizm do produkcji mleka wykorzystuje tłuszcznagromadzony w tym celu podczas ciąży.

Gość gość
16.42 no dokładnie!

Gość Mysza04
Moja szwagierka przed ciążą wazyla 86 a w dzien urodzenia 73. Dziecko rozwijalo sie prawidlowo, byla caly czas pod kontrolą lekarza który twierdzil ze mimo utraty wagi nic sie dziecku nie dzieje. 2 lata temu przyszla na swiat zdrowa dziewczynka :)

Gość gość
Ja co prawda ńie mam figury modelki, w ciąży przytyłam 30kg, zrzuciłam tylko 15 ale usłyszałam od kumpla swojego faceta ze wyglądam dużo lepiej bo przed ciąża byłam strasznie wychudzona. Fakt, miałam jakieś 10kg niedowagi ale teraz mam boczki i jakieś 5 kg na plusie :(

Gość gość
to jest najlepsze stwierdzenie, że "zostało mi po ciąży", a matka idzie z 2-3 letnim dzieckiem objadając się lodami, z colą w ręku. także takie przypadki też znam " X no i co z tego? myślicie, ze figura i wygląd sa najwazniesjze? Moja kolezanka wygląda jak modelka po ciąży wygladala jak z żurnala a maz poszedł do innej. Teraz jest w trakcie rozwodu. Nie ma reguly niestety. :(

Gość gość
167cm, 61 jako panna, teraz po 20 latach i urodzeniu 2 dzieci tyle samo (+ 2 kg). Wtedy byłam za gruba;)), teraz te same osoby wyzywają mnie od chudzielców, bo im wskoczyło po 10-20 kg.

Gość gość
Tu nie chodzi o to że każda ma mieć figurę modelki ale niech kobiety się nad sobą nie użalają skoro nie dbają o siebie. A ta Twoja koleżanka może wcale taka fajna nie była skoro facet ja rzucil. Wygląd i figura to nie wszystko. Jeśli kryła osoba czuje się dobrze ze sobą to ok. Ale jeśli nam coś przeszkadza to trzeba się starać to zmienić a nie narzekać.

Gość gość
Dziewczyny, mamusie dokładnie, dużo poswiecacie czasu na ćwiczenia?

Gość gość
Ja specjalnie nie ćwiczę ale mam 3 latka który dostarcza mi dawkę ruchu i że to jestem bardziej zmęczona niż po godzinnych cwiczeniach;)

Gość gość
No tak, dzieci daja większy wycisk niż trenerzy :D Ja póki co ćwiczę , dziecko leży na macie i patrzy na mnie, tylko długość mojego treningu zależy od jego humoru :p

Gość gość
Przed ciaza wazylam 64, zaraz po urodzeniu 67, po roku, jak pzrestalam karmic, spadla waga do 55.

Gość gość
Ja czuję się lepiej po 2 ciazach. Wcześniej bylam jak dziecko wąskie biodra mały biust no brzuch był rewelacja jak od deski. Teraz w koncu mam biodra, biust większy pełny, brzuch nadal szczuplutki, szczupłe nogi. Ćwiczę od ok 15 lat codziennie z przerwą na koniec ciąż i minimalny polog

Gość gość
Ja też po pierwszym dziecku uzyskałam lepszą figurę. Zawsze byłam bardzo szczupła, "płaska" i tu i tam, czyli taki wieszak na ubrania. Tylko twarz ładna i nieco szarych komórek sprawiło, że spodobałam się mojemu mężowi. Po pierwszej ciąży mąż był zachwycony, przybyło mi tu i ówdzie nieco ciała, zarysowały się kobiece kontury, a szczególnie piersi. Rozmiar odzieży pozostał bez zmian, ale sylwetka nabrała kobiecości. Po drugiej ciąży sylwetka pozostała bez zmian. Karmiłam piersią oboje dzieci ponad rok, przybyło mi tylko 2 kg wagi [tej z czasów panieńskich], ale sylwetka ciała zmieniła się na plus. Sama sobie teraz bardziej się podobam, nareszcie widać i piersi i zgrabny tyłeczek i wcięcie w talii. Dzieci mają 6 i 2 lata.

Gość gość
Ja sama jeszcze nie rodziłam, ale mam sporo koleżanek, które już mają małe dzieci i prawie wszystkie mają lepsze figury niż przed zajściem w ciążę. Dwie dziewczyny, nieco otyłe, w rok po urodzeniu dzieci bardzo wyszczuplały [moja kuzynka i sąsiadka], wyglądają bardzo korzystnie. Czasami trafia się i inna sytuacja - jedna z moich koleżanek po porodzie wygląda fatalnie, przybyło jej zbyt wiele kilogramów, ale dziewczyna obiecała, że weźmie się za siebie. W jej przypadku to dopiero 3 miesiąc po porodzie, mam nadzieję, że wytrwa w postanowieniu.

Gość gość
to jest najlepsze stwierdzenie, że "zostało mi po ciąży", a matka idzie z 2-3 letnim dzieckiem objadając się lodami, z colą w ręku. także takie przypadki też znam smiech.gif vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Coli nie polecam, niezdrowa, ale lody? Ja sama, chociaż staram się jeść zdrowo często raz na kilka dni serwuję sobie i swoim bliskim lody. Ale my w ogóle nie jadamy ciast,słodkich deserów i napojów nawet na przyjęciach rodzinnych. Ale w sobotnie lub niedzielne popołudnie wypad do lodziarni? czemu nie? Sorbety owocowe są pyszne! Po 2 gałeczki dla każdego poproszę... Dzieci wolą jednak te czekoladowe wersje.

Gość gość
Pracuję w dość dużej firmie, sporo moich zakładowych kolezanek już rodziło, ale nie znam przypadku, aby któraś po porodzie wyglądała mniej korzystnie niż przed zajściem w ciążę. U mojej najbliższej kolezananki byłam kilka dni po porodzie, była załamana, bo spory brzuch nadal sterczał, ale nie aż tak, jak ona to widziała.Po pół roku znów ją odwiedziłam, ależ zrobiła się zgrabniutka dziewczyna. I jeszcze jedno zaobserwowałam, kobiety po porodzie pięknieją, z ich twarzy bije taki świetlisty blask. Za miesiąc wychodzę za mąż, za jakiś czas może i nasze dzieci przyjdą na świat, mam nadzieję, że i ze mną podobnie będzie. Magda z Gdańska