Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esterkaokla

witaminy dla przyszłej mamy

Polecane posty

Gość esterkaokla

Jakie witaminy bierzecie w czasie ciąży? Ja jestem na chwilę obecną w 2 mce i biorę z polecenia lekarza Mama DHA i kwas foliowy. To wystarczy czy oprócz tego bierzecie inne witaminy??

Gość gość
Kwas foliowy i witamiy zawarte w warzywach, owocach, mięsie, orzechach...

Gość gość
ja własnie wchodze w drugi trymestr i nie moge zrozumiec co napisała mi ginekolog mam napisane pregna + pregna DHA a w aptece dostalam tylko pregna dha czy miałąm dostac równiez pregna PLUS ??

Gość gość
Kwas foliowy wraz z innymi witaminami i kwasami omega 3 są w foliku mama, więc lepiej połknąć jedną malutką tabletkę niz łykać kilka nie wiadomo jakich suplementów

Ja brałam tylko folik mama, który zawiera wszystkie niezbędne składniki dla prawidłowego rozwoju dziecka.

Gość gość
Ja to kwas foliowy brałam non stop, lekarz mówi, ze dobrze działa na serce to przy okazji i ja byłam chroniona przed chorobami. W ciąży to tylko folik mama

Ja Folik mama 2/3 brałam również po porodzie, aby wspomóc proces laktacji. Brałam go do czasu kiedy skończyłam karmić piersią.

Gość gość
A moze po prostu zbilansowany zestaw witamin, np, własnie taki jak Folik mama? Moim zdaniem to naprawde rozsądne rozwiazanie.

Gość gość
W sumie to folik powinno się brać non stop, potem już jak się zajdzie w ciążę to można go zamienić na ten wzbogacony o jod i dha folik mama 1

Gość gość
W sumie to przesatńcie żałośnie reklamować ten GÓOOWNOLIK!!! :O

Gość gość
Każda kobieta powinna wiedzieć jakie działane ma folik i że chroni od ciężkich wad wrodzonych. A Folik mama jest wzbogacony i można go brać nawet do końca karmienia. Dziecko dzięki temu będzie rozwijać się prawidłowo i będzie zdrowe.