Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bez hejtu. Plusy i minusy przedszkola.

Polecane posty

Gość gość

Minusy: -złe wzorce zachowania zapożyczane od innych dzieci; -choroby zakaźne -non stop; -powierzenie dzieci pod opiekę osobom, których w sumie nie znacie i nie wiecie tak naprawdę jaki mają wpływ na wasze dzieci; -spędzanie większej części dnia w przypadkowym zbiorowisku, placówce -małe dziecko potrzebuje domu, nie placówki; -niekoniecznie bezpiecznie (dziecko mojej znajomej samo wyszło z przedszkola i nikt nie zauważył -sprawa w sądzie). PLUSY: -poprawa sytuacji finansowej rodziny; -odcięcie się w jakimś stopniu dziecka od matki, jeśli jest z tym problem; -ciekawe zajęcia edukacyjne; -pierwsze przyjaźnie. -bale przebierańców i te sprawy. A JAKIE SĄ WASZE REFLEKSJE?

Gość gość
Podobne, dla mnie jeszcze jeden minus: - dziecko, które do tej pory spało w dzień ma rozwalony rytm po powrocie do domu. Moja córka w p-lu leżakuje ale nie umie tam zasnąć. Wraca do domu i jest rozstrojona, zmęczona. Minął prawie rok i niestety niewiele się zmieniło, może będzie lepiej od września jak podrośnie.

Gość gość
Minusy: choroby, odseparowanie od matki, permanentny ciągły stres, grafik dnia jak w więzieniu, debilne zajęcia, które są dziecku w ogóle nie potrzebne, kontakt z innymi dziećmi - najczęściej z rodzin patologicznych, czerpanie złych wzorców i nawyków, kiepskie jedzenie. PLUSÓW NIE MA ŻADNYCH!!!!!!

Gość gość
Duzo zalezy od nauczyciela. A jezeli chodzi o minusy to choroby chociaz z drugiej strony dziecko zdobywa przeciwciala uodparnia sie na przyszlosc itp w ten sposob.

Gość gość
gość z 15.19 nie dramatyzuj, w przedszkolu moich dzieci poza chorobami reszty jak podałaś nie ma, wiec bez przesady odseparowanie od matki to według ciebie w jakim wieku dziecko powinno się od matki odseparować, w wieku 10 lat czy może 18?

Gość gość
co do rozregulowania dnia i innych waszych dyrdymałów to po co dajecie dzieci do przedszkola? trzymajcie je w domu pod spódnica do dnia ślubu i git do pracy musicie? nie wierzę, siedźcie z nimi w domku bezpiecznym i będzie cudownie

Gość gość
Mój syn 3letni zaczął brzydko mówić, ostatnio po powrocie z przedszkola powiedział ,, mamo, pzeleciałem Asię" hmmm...

Gość gość
ojojoj, synio brzydko mówi czy przedszkole czy nie i tak "brzydko" będzie kiedyś w końcu mówił sama pewnie dbasz o swoje wypowiedzi i elokwentnie się wypowiadasz

Gość gość
gość wczoraj Elokwentnie się wypowiadam?? Ciekawy skrót myślowy. Ale tak, nie używam epitetów jeśli to masz na myśli, mąż i starsza córka też nie i wyobraź sobie że jest to możliwe.

Gość gość
Elokwentnie wypowiadać się- faktycznie trochę masło maślane:-) powiedziałabym raczej jesteś elokwentna lub wysławiasz się pięknie.

Gość gość
Na podstawie przedszkola, do którego chodzi moje dziecko: PLUSY: -je regularnie pełnowartościowe posiłki -spedza aktywnie dzień -uczy sie relacji z innymi dziećmi -przyswaja wiedzę z różnych dziedzin -docenia czas spędzony w domu Minusów nie widzę.

Gość gość
Plusy Kontakt z dziećmi Czegoś się uczy Minusy Dziecko zdane na łaskę obcych Naturalna tęsknota za rodzicami