Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dusia89

Starania o dziecko od czerwca

Polecane posty

Gość gość iwona
dusia mam podobnie ,tez biore luteinę na wywoływanie

Gość gość
Cześć :) Dołączam do Was i ja! :) U mnie starania już trwają kilkanaście lat. Mam za sobą poronienia i dopiero teraz znaleźli przyczyne moich strat :( Lekarz mnie uspokoił, że teraz wie jak działać - więc jesteśmy pełni nadziei na powodzenie :)

Gość wmdx
My też:) Za pół roku kończę 40 lat Tak, wiem zwariowalam ;) W kwietniu wyciągnięta spirala i zrobiona biopsja jamy macicy, poziom tsh . Wyniki książkowe. Od marca na kwasie foliowym i wit D. I niech się dzieje :)))))

Gość wmdx
My też:) Za pół roku kończę 40 lat Tak, wiem zwariowalam ;) W kwietniu wyciągnięta spirala i zrobiona biopsja jamy macicy, poziom tsh . Wyniki książkowe. Od marca na kwasie foliowym i wit D. I niech się dzieje :)))))

Gość gość
To ja moje1 dziecko i ostatnie

Gość gość
wmdx masz już dzieci?

Gość gość
do gościa 14.38 czy przyczyną poronień była u ciebie może trombofilia wrodzona? masz już dziecko czy o pierwsze się starasz?

Gość gość iwona
super że jest nas sporo

Gość Lavina
wmdx, wcale nie zwariowałeś Bo ja 2 miesiące temu skończyłam 40 lat ...za 3 dni będę miała owulację i staramy sie, ja już mam dzieci a Ty?

Gość wmdx
Tak. Mam w domu osiemnastolatka.

Gość wmdx
Lavina- trzymam za ciebie mocno kciuki :) ja mam szanse w połowie miesiąca ;) zobaczymy jak będzie. Moje przyjaciolki snują czarne wizję w stylu: będziesz miała 50 a dziecko dopiero w komunii, będziesz miała prawie 60 jak będzie pełnoletnie, chce ci się w pieluchach nabrać, itp. Wcześniej zawsze coś stało na przeszkodzie, a teraz jestem wyluzowana :)))

Gość gość
Mam mutację V leiden i MTHFR

Wmdx,ja mam dzisiaj owulację,mam nadzieję że się uda, starania były przedwczoraj. Od kilku miesięcy zmagałam się z cyklami bezowulacyjnymi, lekarz przepisał mi luteinę podjęzykową brałam też za Castangus oraz wiesiołek i byłam kilka dni temu na monitorowaniu cyklu - okazało się że na lewym jajniku mam pęcherzyk:) i lekarz powiedział że możemy się starać :)

Gość Wmdx
Lavina :) to się musi udać. Ja na razie bez monitoringu specjalnego i wspomagaczy. Na wizycie przed wyjęciem spirali miałam robione usg i był piękny pęcherzyk. Przyjęliśmy z lekarzem, ze tak jest zawsze i ze na pewno się uda. W piatek zaczęłam drugi cykl po biopsji diagnostycznej. Jedziemy na krótki urlop za tydzień i plan jest taki ze wracamy w trojke.

Gość roed6767
Witam Was, ja tez karmie piersia i zastanawiam sie nad staraniem od czerwca. Byla tu dziewczyna co tez kp- Ty masz okres? W jakim wieku dziecko? Ja dopiero teraz pierwszy okres dostałam, zeby bylo śmiesznie akurat po pierwszej próbie bez zabezpieczenia (przypadkiem wyszło). Jak dlugo sie starasz?

Gość roed6767
Jeszcze dodam że właśnie dziś moja córka skończyła 9 miesięcy.

Gość gość
Witam Reode moja córka skończyła 10 m staramy się już od jakiegoś czasu i nic... Juz myslalam ze coś z tego wyszło w maju ale dziś temu spadła :/ z córcią było łatwiej za pierwszym razem a teraz pewnie przez kp Lili

Gość gość
Roed6767 nie mam jeszcze okresu. Choć brzuch mnie boli jak bym miała dostać albo taki jak na początku ciąży... stąd moje myśli ze jestem juz w ciąży, zwłaszcza ze nasila się wieczorem po całym dniu noszenia maluszka niestety córka przeziebiona wiec nosić ją muszę. Może dostane teraz @ Jak często karmisz?

Gość roed6767
Ja karmie w dzien tak co 3, 4 godziny, a w nocy raz tylko. 2 razy dziennie podaje słoiki- raz obiadek warzywno-mięsny, raz deserek owocowy albo kaszka z owocami. Jak nie ma okresu to niestety nie ma ma mowy o owulacji, chyba ze to ta pierwsza owulacja przed pierwszym okresem. A Ty jak karmisz?

Gość gość
Teraz jest pierwszy raz przeziebiona wiec niechce nic jeść tylko pierś. A tak to też miałyśmy przerwy co 3-4 godziny w dzień a w nocy często. Ja słoiczków nie podaje bo mała ma alergie. Z tego też powodu obie jesteśmy na diecie eliminacyjnej. Gotuje jej sama Ciekawe czy się uda,słyszałam o przypadkach że pomimo braku okresu kobiety zachodziły w ciążę pierwsza owulacja przed @ Stosujesz jakaś metodę czy idziecie na żywioł? :) Lili

Dziś mam 9dc i w 7dc-8dc zauważyłam ciągnący się śluz, pobolewający brzuch (do dziś) i ogólnie jestem "tam" taka nabrzmiała a przynajmniej do wczoraj byłam. 6 dc rano wzięłam ostatnią tabletkę clo. Czy to możliwe że to już owulacja??? Dodam, że przy pierwszej ciąży zaciażyłam kochając się 8dc a na monitoringu byłam w 11-12 dc i było już po owulacji

Gość roed6767
Hej Lili, my się jeszcze nie staramy, ale chcę spróbować w tym miesiącu skoro się ten okres pojawił. Przy pierwszym dziecku to robiliśmy tak, że sprawdzałam dni płodne mniej więcej przez jakąś stronkę podając długość cyklu i były próby, to było tak naprawdę w ciemno, nie mierzyłam żadnej temperatury, nie sprawdzałam śluzu, więc to nie jest metoda dla tych, którym zależy żeby szybko zajść. Kupiłam też te testy owulacyjne ale nie zdążyłam ich użyć bo już byłam w ciąży. Pamiętam tylko, że w ten miesiąc co się udało zaliczyliśmy najwięcej prób, i o różnych porach dnia, np. w sobotę rano, w niedzielę wieczorem.

Gość gość
MRs Hej dziewczyny my tez zaczynamy starania o drugie dziecko. Mam już synka 4 letniego. Z synem się udało za pierwszym razem:)

Gość gość
Ja mierze temp i sprawdzam śluz niby z wykresu wychodzi ze mialam dni płodne ale nic z tego nie wyszło. Wolę mieć świadomość swojego cyklu. Lili

Gość gość
Tez mielismy sie starac z tym ze od sierpnia, chcialam troche odpoczac bo jajmlodszy synek ma 10 mies. No i sie stalo. Okres spoznial mi sie juz 8 dni postanowilam zrobic test, kupilam ten elektroniczny clearblue digital ponoc najczulszy i wyszedl negatywnie wiec czekalam dalej. Pomyslalam ze to zmiany chormonalne itp. Kiedy okres spoznial mi sie juz 16 dni kolejny raz zrobilam test i jakie bylo moje zdziwienie kiedy wyszedl pozytywnie. Od lat stosowalismy stosunek przerywany , a jak juz staralismy sie o dzieci to zawsze potrzebowalam kilku cykli zeby zajsc w ciaze. Nie ukrywam ze bardzo sie cieszymy, bo obeszlo sie bez staran i tego stresu. Treaz jestem w 7 tc

Gość gość
Gość 8.58 tez mam 10 m dziecko. Ty karmisz? Gratuluję

Byłam dziś na monitoringu i jest pęcherzyk 16 mm, owulacja za 2-3 dni czyli 14-15 dc... kurcze jak na mnie to strasznie późno ta owulacja i mam takie "głupie przeczucie" że to druga owulacja w tym cyklu... nie wiem, może mi się wydaje ale tak mi podpowiada intuicja :)

Czesc dziewczyny to ja tez sie dolaczam :) Ja mam juz dwa porody za soba pierwszy dwanascie , a drugi 8 lat temu. Teraz z mezem chcemy jeszcze jedno dziecko, wiec podejmujemy sie staran od czerwca. Wlasnie jestem w 14 dniu cyklu i biore tylko kwas foliowy z zelazem i wit D od maja. W pierwsza ciaze zaszlam po roku staran , w druga po trzech miesiacach no,a teraz mam nadzieje ,ze uda sie za pierwszym razem :D ( trzeba miec optymistyczne nastawienie,nie :P ) W pierwszej ciazy przytylam az 18 kg, w drugiej 8kg . podkreslam ,ze pierwsza ciaza to chlopczyk , a druga to dziewczynka. Olivier wazyl 3650 g urodzony dokladnie w terminie ustalonym przez lekarza , a Sarah 2690g urodzona 3 tygodnie za wczesno. Pozdrawiam Evka

Widze , ze weekendowo na topiku :) Dziewczyny mam pytanko czy odczuwacie w ktorym dokladnie dniu macie jajeczkowanie? Ja czuje straszny bol jajnikow az czasami musze chodzic uchylkiem ,bo nie moge sie wyprostowac :( z tego wiem ,ze to 'ten' czas. pozdr

Ja generalnie nie zwracałam uwagi na to w jakich dniach mam owulacje aczkolwiek nie czułam chyba jej lub po prostu mam ją bardzo rzadko ( okres co 3-4 a nawet 6 miesięcy). Teraz starając się o dziecko dopatruje się każdych objawów i niewiem czy to jest spowodowane CLO czy owulacją ale w tym cyklu od ok 7-8 dnia bolą mnie jajniki a od wczoraj bardziej dokuczają.