Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

endisopel

tani dobry keyboard

Polecane posty

Podaj może jakiś wiek dziecka i napisz czy już miał do czynienia z keyboardem czy to będzie jego pierwszy instrument.

Gość gość
w biedronce widziałem yamahe

ale to ma grać, a różne opinie o tych biedronkowych krążą. Enej, chłopak ma 11 lat i to będzie jego pierwszy keyboard.

To już nastolatek, więc proponowałbym takiego najtańszego nie kupować. Zobacz sobie Casio z serii CTK. Będziesz miał spory wybór spośród keyboardów tej serii więc w zależności od przeznaczonych na ten cel finansów, będziesz mógł sobie wybrać mniej lub bardziej zaawansowany instrument.

Gość gość mama Jasia i Laurki
Hej. Też miałam ten dylemat. Syn chodzi na naukę gry na pianinie. Zastanawiałam się długo. Na Casio musisz wydać najmniej 350zl. Ja kupiłam taki za 180zl. Bo pomyślałam :a jak nie będzie chciał grać? A jak mu się znudzi? Popatrzylam na YouTube jak brzmi, jak się prezentuje i nie było najgorzej. Kupiłam Mk 2083.Jak na pierwszy keyboard uwierz mi ze nie jest najgorszy. Za rok kupię mu już lepszy. Yamahe albo Casio ale na początek uwierz mi ze wystarczy ten tańszy. Mam córkę młodsza to odziedziczy po bracie Mk 2083. Chyba że Cie stać na coś lepszego od razu. Mi głównie chodziło o to że bałam się że nie będzie chciał grać

Dzięki za odpowiedzi, no problem zrobił się z wyborem większy, bo syn mówi, że chce taki na którym będzie mógł robić swoje kompozycje i nagrania, więc pewno taki sprzęt kosztuje nie mało.

Do kompozycji i aranżacji, robienia swoich podkładów i styli potrzebny jest instrument z sekwencerem i to najlepiej takim 16 ścieżkowym. Takie keyboardy kosztują powyżej tysiaka.

Z budżetowych markowych keyboardów, to ctk-6200 casio posiada 16 ścieżkowy sekwencer. Moim zdaniem, to będzie takie minimum jakie jest potrzebne do tworzenia własnych produkcji muzycznych.

Ten model CTK jest naprawdę świetny, sama go mam i doskonal mi się na nim gra oraz tworzy własne style. Ma naprawdę duże możliwości i jest stosunkowo niedrogi.